Skip to main content

Dan Negru despre noul show cu măști: „Piața e saturată de formate de afară". Ovidiu Ioanițoaia, o potențială „mască”

 
Dan Negru despre noul show cu măști: „Piața e saturată de formate de afară". Ovidiu Ioanițoaia, o potențială „mască”

Rețeta revelionului „cu mască, fără mască” transformată de Antena 1 în emisiune săptămânală. Postul de televiziune a anunțat o nouă emisiune marca Dan Negru, inspirată din programul de revelion al postului - „Scena misterelor”. Mai multe detalii, AICI

Publicitate

Ce spune Dan Negru despre noul format pe care îl va găzdui pe TV? 

 Formatul e unul pur românesc. Totuși, nimeni nu mai poate intui un succes sau un esec. Nimeni nu are un glob de cristal in mâna in care sa vadă viitorul. Publicul e total imprevizibil azi, așa cum n-a fost niciodată.”

Prezentatorul a mai declarat că formatul este „derivat” din momentele făcute la Revelionul starurilor. Motivul pentru care a apărut ar fi „saturația de formate internaționale de piața de divertisment TV”.

Dan Negru, pentru Paginademedia.ro:

"Desi ne plângem ca avem o piața săracă de publicitate, televiziunele din România au adus cele mai mari francize internaționale.

Doar că ăia le rulează 20 de ani și noi 2 sezoane.

Însă rata de eșecuri a francizelor tv a fost uriașă, pe costuri la fel de uriașe. Așa că o revenire la ideile românești e bine venită."

Show-ul încearcă să atragă telespectatorii și să îi transforme într-un fel de „detectivi” care vor avea rolul de a „dezlega misterul măștii”: 

E un concept simplu care a prins teribil la copii dar și la părinții lor”, a punctat Negru. 

La capitolul invitați, Dan Negru a menționat că încearcă „să vâneze păsările rare”, iar a întrebarea: Cât de mare este riscul să se epuizeze „mascații”? Dan Negru a răspuns: 

„Avem un plan bine structurat, dar riscul ăsta e al întregului divertisment tv care pare a fi in metastază din cauza acelorași vedete care se rulează in formate diferite.”

A precizat și o posibilă „mască”, mai exact jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia, de la care „ar fi obținut un răspuns pozitiv”:

„Colegii mei încing telefoanele, eu tocmai am închis telefonul cu Ovidiu Ioanitoaia care e in Singapore azi dar am apucat sa obținem un răspuns pozitiv de la el”.

Măștile, "nu sunt deloc ieftine dar lipsa unor costuri pentru franciză echilibrează bugetele", a mai spus Dan Negru.

Citește și: VIDEO. ARHIVĂ. Cum se face un Revelion? Am fost la un Revelion cu Dan Negru

Interviul, pe larg:

Paginademedia.ro: De ce această declinare de la un program cu măști pe an, la unul pe săptămână?

Dan Negru: E de fapt un spin off din show-ul cu măști de revelion. Sau e un update dacă vrei.

Folosesc englezisme desi formatul e unul pur românesc. Probabil piața de divertisment tv a ajuns la o saturație a formatelor internaționale. Desi ne plângem ca avem o piața săracă de publicitate, televiziunele din România au adus cele mai mari francize internaționale. Doar că ăia le rulează 20 de ani și noi 2 sezoane.

Însă rata de esecuri a francizelor tv a fost uriașă, pe costuri la fel de uriașe. Așa că o revenire la ideile românești e bine venită.

Mediaset are un departament special de creație locală, italiană și așa a ajuns ca quizz lor de succes de la Canale 5, “Avanti un altro” sa fie unul local inventat de Paolo Bonolis și Stefano Santucci.

Deocamdată la noi industria tv e aliniată celorlalte industrii: importam.

Paginademedia.ro: Se poate susține un show pe săptămână? De la unul pe an?

Dan Negru: Sunt multe elemente noi introduse in format, dar cârligul” showului e sa-l transformi pe telespectator intr-un detectiv care trebuie sa dezlege misterul măștii.

E un concept simplu care a prins teribil la copii dar și la părinții lor.

„Detectivii” vor avea treaba pentru că o sa continuam colaborarea cu o companie din Los Angeles care construiește măști din latex pentru productii americane și cu care colaboram de o vreme.

Chiar joi colegii mei se întorc din Los Angeles cu primul lot de măști. Nu sunt deloc ieftine dar lipsa unor costuri pentru franciză echilibrează bugetele.

Paginademedia.ro: De Revelion, programul cu măști bătea, la diferență. Dar nu avea nici concurența de acum. Punctele tari?

Dan Negru: Mă șicanează teoria că Revelionul cu care sunt lider de 19 ani nu a avut concurență din partea Pro TV-ului. E un neadevăr. 

In 2014, Paginademedia a titrat “revelionul lui Negru audiența dubla fata de Magic Show-ul de la Pro Tv”. Magic show-ul Pro era un spectacol scump și grandios produs de colega mea Mona Segall care era la Pro pe atunci, show care era difuzat pe același interval orar 22-02. 

Pană prin 2015, Pro TV a avut mereu show-uri de revelion peste revelioanele prezentate de mine!
Și vorbesc de perioada actuala, ultimii 5-10 ani, nu de perioada Lazarov când știm toți cum arătau studiile de audiența !

Cât despre măști, doar de vreo 4-5 ani aducem măști de revelion, celelate 15 revelioane ale mele au avut alte formate, Academia Vedetelor, Ciao Darwin, Ziua Judecății..

Și Pro TV a avut mereu in contraprogramare show-uri de divertisment. Așa ca mă șicanează neadevarul cu non-combatul Pro-ului in ăștia 19 ani ai mei de revelioane.


Paginademedia.ro: Cât de mare este riscul să se epuizeze „mascații”?

Dan Negru: Avem un plan bine structurat, dar riscul ăsta e al întregului divertisment tv care pare a fi in metastază din cauza acelorași vedete care se rulează in formate diferite.

O să vină vremea când publicul n-o sa mai vadă pădurea (formatul) din cauza copacilor (vedete).

Nu cred ca mai exista in România vreun cântăreț sau actor care să nu fi fost și jurat și invitat și prezentator la vreo televiziune. Toți le-au făcut pe toate.

E adevarat, criza asta e și la ITV in Anglia sau la TF1 in Franța după cum e la fel de adevărat ca ăia și-o permit.

Paginademedia.ro: Ce fel de vedete vor fi mascate?

Dan Negru: Sigur că noi speram sa avem păsările rare.

Colegii mei încing telefoanele, eu tocmai am închis telefonul cu Ovidiu Ioanitoaia care e in Singapore azi dar am apucat sa obținem un răspuns pozitiv de la el. Căutam vedete ușor reconoscibile de orice roman, dar care totodata să nu fi fost expuse in toate pozițiile la toate televiziunile.

Rolul meu e să le deschid lor ușa.

Mi-a plăcut vorba lui Seth Meyers de la NBC care spune ca un host bun e ăla care nu se vede. Chiar dacă la noi meseria de prezentator tv a fost batjocorită.

Paginademedia.ro: Care este formatul, exact, cu „puncte fixe”?

Dan Negru: Fiind un program românesc 100% are șansa ca poate fi adaptat mereu, nu e in chingile unei francize internaționale. Așa că încă suntem in ședințe de creație.

Totuși, nimeni nu mai poate intui un succes sau un esec. Nimeni nu are un glob de cristal in mâna in care sa vadă viitorul. Publicul e total imprevizibil azi, așa cum n-a fost niciodată.

Și mai ales azi nimeni nu mai vrea sa crească public tv cum făcea Pro cu “Generația Pro”. Azi, viitorul ecranelor e imprevizibil. Cine știe ce se coace azi pentru mâine in laboratoarele Google sau YouTube ?

Când faceam “Academia Vedetelor” acu’ 20 nici prin cap nu-mi trecea că evoluția ecranelor va fi atât de puternica.

Hai sa câștigam publicul de azi. Cel de mâine, datorită tehnologiei, e nesigur! Americanii tocmai au anunțat ca numărul abonaților Netflix e mai mare decat numărul abonaților la cablu tv.

Paginademedia.ro: Cât e românesc, cât e împrumutat din internațional?

Dan Negru: E 100% românesc . In ultimii ani am prezentat in România mai mult formate românești pentru ca am crezut mai mult in ele decat in cele internaționale. Fie ca erau reality show-uri ca „Șerifi de România” sau kids show-uri ca „Next Star”.

Spun in România pentru ca in Moldova, la Prime in Chisinau prezint mari formate internaționale ca „Deal or not deal”, „Who wants to be a millionaire”, „Star Factory”.

De exemplu, la noi, kids show-urile internationale „Voice Kids” sau „Kids Sing” sau „Big Star, Little Star” n-au avut forța romanescului NexT Star.

La nivel european suntem in topul țărilor cu cele mai multe rateuri de formate internaționale, exista și o glumă in breaslă : „nu inventează ei cât stricam noi”.

Așa ca e lăudabilă inițiativa Antenei de a miza pe formate românești. Eu mă simt confortabil in ele după ce in anii’ 2000 Valeriu Lazarov mi-a dat șansa sa prezint primele mari francize tv internaționale in România. Hai sa pariem și pe ai noștri.
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Bah,v ati ***?si negrule,nu te adresezi doar astora de 20 de ani!ca si tine si ca si producatorul sau producatoatea care a venit cu ideea asta ***,am prins la TVR show ul "cu masca,fara masca". Asa ca e si mai reincalzita ciorba.Si da,ideea e super misto si de apreciat daca nu o dadeai in gard cu ce ai declarat.Si da,e de lucrat pe formate gandite,scrise si realizate aici si de NOI!Dar daca nu ati reusit sa fiti la nivelul profi al marilor nume din Tv,pe care i ati si prins in munca si in viata (pe majoritatea),v ati gandit sa le furati ideile dupa ce nu mai sunt sau nu mai pot vorbi in public.din decenta sau imposibilitate.
  asta ati facut in marea antena si cu scoala Tudor Vornicu,la nivelul caruia ...n o sa i ajungeti nici la tocul pantofilor,ca n aveti daruirea aia si fiidndca principalul scop al celor care sunteti inca in ceea ce INCA mai e Televiziunea e sa periati..ca sa fiu amabil (apropos,Profesori!!! la academia amintita erau *** si pitzi,culmea tupeului),doi..daca v a ridicat pe doi,trei regretatul Lazarov,v a plafonat rapid clica din conducerea postului.sau parvenita de mangusta.trei,macar nu mai distrugeti daca nu puteti conserva.dezvoltati frumos daca puteti.si considerati publicul stapanul vostru si dedicati va meseriei,inca poate fi salvata.nu va mai inchinati unor table care n au habar de meserie.ca bani oricum aruncati intre voi la nivel de hollywood,dar angajati puberi pe minim si i si invatati prost sau nimic.de aia vechi si doxa ati scapat rapid.
  NOTA BENE!salvati prin online ceea ce se poate din ceea ce a fost Televiziunea.si va trai si in felul in cate o stim de zeci de ani.si radio ul de sute! ;)
  Asadar,succes daca o faceti asa.Avem nevoie de divertisment.cu gust,sare si piper...cu cap.si cu cenzura necesara profesiei.nu cu vorbe goale sau mincinoase.daca nu,va urez sa ajungeti ca mine,angajati pe minim la munca de jos,dupa niste ani grei in domeniu.sa vedem daca va tin baierele!
 • Noul show e doar o ciorba reincalzita! In 2012, Dan Negru a prezentat un show saptamanal foarte asemanator care s-a numit Demascarea https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/duminica-la-antena-1-dan-negru-propune-un-nou-show-demascarea-617413.html Va fi un nou show ieftin de locul 2 joia.
 • Deja se mediatizeaza prea mult subiectul asta aici. Am inteles ca fac un "show" unicat dar nu cred ca trebuie chiar atat laudat. Pana la urma nu e ceva asa de impresionant. Vin niste oameni, ca si vedetele tot oameni sunt costumate si machiate bine si altii trebuie sa ii recunoasca, mare show. Dupa 1-2 editii de vazut masti o sa fie plictisiti si fanii astia inraiti de Antena de aceasta emisiune. Asa ca nu mai dezbateti atat acest subiect de parca ar face cine stie ce format unic senzational.
 • Da, o tot ţine cu "Avanti un altro", un game discutabil care îşi arată uzura şi despre care prezentatorul şi co-autor Paolo Bonolis pare să fi spus că sezonul care se difuzează în prezent ar fi şi ultimul. Faţă de când a debutat formatul pe Canale 5 audienţele au scăzut cu mult şi, de la începutul stagiunii 2018-2019 a făcut cele mai slabe audienţe din acces prime time (pe acelaşi tronson au mai fost difuate alte două formate internaţionale cu audienţe mult mai bune decât "Avanti un altro"...)
  La capitolul formate "made in Mediaset" din ultimii ani, îmi vin în minte numai emisiuni costisitoare, cu audienţa în continuă scădere ("Music", "Selfie", "Scherzi a parte" etc). În afară de trei producţii ale Mariei De Filippi ("Temptation Island", "C'è posta per te" si "Amici"), restul sunt toate de afară.
  La capitolul "rateuri de formate internaţionale", poate ar trebui să vă gândiţi la cum sunt făcute emisiunile în Vest şi cum sunt aici. Da, sunt de acord numai cu faptul că nu inventează ei cât stricaţi VOI aici!
 • Omul asta se crede buricul pamantului , se lauda tot timpul , esti istorie du-te in Republica Moldova cei de acolo te cred aici nu prea mai ai nimic de aratat esti penibil ,parca tu ai inventat televiziunea de divertismant , a mai fost o emisiune de divertisment la antenuta cu masca daca nu ma insel in afara de tcdu filmata prin Polonia parca tot cu tine prezentator

Trimite un comentariu