Skip to main content

DoR oferă burse de până la 1000 de euro pentru jurnalismul despre soluții

 
DoR oferă burse de până la 1000 de euro pentru jurnalismul despre soluții

Publicația „Decât o revistă” oferă cinci burse, între 600 și 1000 de euro, pentru articole tip „solution journalism”. 

Publicitate

Ce este „solution journalism” (jurnalism despre soluții)? Un concept tot mai răspândit peste granițe, care constă într-o abordare mai complexă decât simpla redare a unei probleme. 

Cinci jurnaliști sau echipe de jurnaliști vor primi burse cu valori cuprinse între 600 și 1000 de euro pentru a produce materiale jurnalistice despre soluții, adică documentează soluții la probleme sociale cunoscute, arată, cu dovezi, cum și de ce soluția respectivă funcționează și ce limitări au soluțiile.

Poveștile de succes ale unor întreprinderi sau organizații nu se încadrează în această categorie.

Data ultimei zile de înscriere este 10 martie.

Care sunt criteriile de selecție?

Aplicantul poate fi jurnalist angajat la o instituție media, colaborator sau freelancer. La un proiect pot lucra una sau mai multe persoane, iar un jurnalist (sau o echipă) poate depune doar o singură aplicație.

Procesul de aplicație cuprinde două etape: trimiterea aplicației scrise și un interviu telefonic cu cei aflați pe lista scurtă după prima etapă. 

Valoarea bursei variază între 600 și 1.000 de euro net, în funcție de complexitatea poveștii și va fi decisă de juriu. Suma va acoperi toate cheltuielile jurnalistului și se va oferi în două tranșe, prima după anunțarea câștigătorilor și a doua, după finalizarea materialului.

Calendarul concursului

  • 10 martie, ora 23:59: deadline pentru trimiterea aplicațiilor
  • 25 martie: jurnaliștii selectați pentru etapa de interviu telefonic vor fi contactați. Dacă nu te numeri printre ei, înseamnă că ai părăsit competiția
  • 25-29 martie: interviul telefonic
  • 30-31 martie: anunțarea câștigătorilor
  • 1 aprilie – 30 iunie: documentarea, scrierea și editarea materialelor
  • iulie: publicarea materialelor

Juriul este alcătuit din: Cătălina Albeanu, editor digital DoR, Sorana Stănescu, managing editor DoR, Georgiana Ilie, redactor-șef Școala9, Cristian Lupșa, editor fondator DoR, Ciprian Stănescu, partnership manager Ashoka România și Paul Radu, director RISE Project și Ashoka fellow.

Formularul pentru aplicație este disponibil aici.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu