Skip to main content

Lista finaliştilor Eurovision, plină de concurenţi şi câştigători de la Vocea, X Factor şi Românii au talent

 
Laura Bretan, câştigătoare a show-ului Românii au talent
Laura Bretan, câştigătoare a show-ului Românii au talent

Eurovision are talent, Voce, dar şi factorul X. Cine se luptă pentru a reprezenta România la Eurovision?

Publicitate

Lista cu cei 12 finalişti ai selecţiei naţionale Eurovision este plină de foşti concurenţi ale marilor show-urilor de talente de profil. Şi de la Vocea României, şi de la Românii au talent, dar şi de la X-Factor.

Nu numai concurenţi, ci chiar câştigători. Laura Bretan - care a câştigat Românii au talent, este unul dintre nume. Un altul - Bella Santiago - câştigătorul ultimei ediţii X-Factor. Şi prezentatoarea emisiunii Mireasă pentru fiul meu, de la Antena 1, Mirela Vaida, concurează.

Paginademedia.ro trece în revistă lista nu numele celor care vor lupta, pe 17 februarie, pentru a reprezenta România la concursul de la Tel Aviv, din Israel.

Cine sunt finaliştii selecţiei naţionale:

1. Laura Bretan - Câştigătoarea Românii au Talent în 2016 şi participantă la America's got Talent în acelaşi an

2. Bella Santiago - Câştigătoarea ultimei ediţii X Factor

3. Mirela Vaida - prezentator la Mireasă pentru fiul meu de pe Antena 1

4. Claudiu Mirea - Câştigător al concursului Megastar în 2009 şi fost concurent la Vocea României

5. Trooper - Trupă de muzică rock, cu peste 20 de ani de activitate

6. Teodora Dinu - Concurentă la Eurovision România 2018 cu piesa „Fly”

7. Lucian Colareza - Fost concurent Vocea României

8. Aldo Blaga - Concurent la Vocea României în 2011 şi X Factor în 2016

9. Ester Peony - colaborări cu artişti precum Puya, Doddy şi Vescan

10. Letiţia Moisescu - concurentă la Eurovision România în 2011, cu piesa „Dreaming of you”

11. Linda Teodosiu - finalistă la concursul „Germania îşi caută superstarul”

12. Olivier Kaye - participant la X Factor şi The Voice Belgia

Cele 12 piese alese vor concura în marea finală de la Bucureşti, care va avea loc pe 17 februarie.

Semifinală în două acte: Iaşi şi Arad

Prima semifinală a avut loc la Iaşi, pe data de 27 ianuarie, iar semifinala de la Arad a avut loc duminică, 11 februarie. Ambele au fost transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR+.

Piesele calificate din prima semifinală, organizată la Iaşi:

  • Army Of Love - Bella Santiago
  • Destin – Trooper
  • Skyscraper - Teodora Dinu
  • We Are The Ones - Claudiu Mirea
  • Without You (Sin Ti) - Dya & Lucian Colareza
  • Underground - Vaida.

A doua semifinală şi-a desemnat piesele finaliste duminică, 11 februarie, la Arad.

Care sunt cele şase piese alese în cea de-a doua semifinală?

  • D A I N A – Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan
  • Dear Father - Laura Bretan
  • On a Sunday - Ester Peony
  • Renegades - Linda Teodosiu
  • Right Now - Olivier Kaye
  • Your journey, Aldo Blaga (piesă aleasă prin televot).

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașu' Iepurașu'
    Un amănunt important: Au schimbat juriul!

    TVR a decis ca juriul finalei să fie format din câțiva oameni care știu multe despre fenomenul Eurovision.
    - Un reprezentant al organizatorului concursului, EBU: Tali Eshkoli,
    - O fostă câștigătoare a Eurovision, în 2013, daneza Emmelie de Forest, care va avea și un mic recital.
    - Cei doi comentatori pasionați de Eurovision, YouTube-ării WIWI Blogs: Deban Aderemi și William Lee Adams,
    - Compozitorul, cântărețul, instrumentistul, editorul video și producătorul muzical Șerban Cazan, colaborator al mai multor artiști consacrați, Smiley, Cabron, Doc, Sore, Feli și alții,
    - Solistul și instrumentistul moldovean Alex Calancea.

    Apreciez că este o idee inteligentă formula aceasta de juriu, vom vedea dacă va avea impactul dorit, dacă fanii componenților juriului vor fi interesați de spectacolul din seara aceasta.

    Va exista de asemenea și Televot, trimiteți la numărul 1264 numărul de ordine de intrare în concurs al artistului favorit:

    01. „Renegades” – Linda Teodosiu

    02. „Right now” – Olivier Kaye

    03. „Dear father” – Laura Bretan

    04. „Skyscraper” – Teodora Dinu

    05. „We Are The Ones” – Claudiu Mirea

    06. „Your journey” – Aldo Blaga

    07. „On a Sunday” – Ester Peony

    08. „Daina” – Letitia Moisescu & Sensibil Balkan

    09. „Army Of Love” – Bella Santiago

    10. „Destin” – Trooper

    11. „Without You (Sin Ti)” – Dya & Lucian Colareza

    12. „Underground” – Mirela Vaida

    .
  • anonim anonim
    astazi se alege reprezentantul romaniei pentru eurovision! dintre bella santiago laura bretan mirela boureanu vaida ester peony aldo blaga sau trooper! mie imi este indiferent cine ne reprezinta! dar de preferat as fi vrut pe bella santiago! ea are experienta eurovision! asa ca ar fi bine sa castige! nici nu vreau sa aud vad ca castiga mirela boureanu vaida sau laura bretan! selectia! trebuie clar sa stim ce alegem! dar stiu ca la noi la selectia eurovision e intradevar o problema! aceea ca nu stim ce gen muzical am vrea la eurovision! gusturile muzicale difera de la om la om! numai vrem sa facem greseala de anul trecut cu the humans! asadar sa alegem cu cap zic spun reprezentantul! ca asa am zis spus si eu anul trecut ca sunt buni astia de la the humans! ca sunt buni tare! si au aratat cat de buni au fost! adica plictisitori! au zis spus goodbye! la revedere! la concurs! astazi astia nici macar promovati nu au ramas! i-au uitat complet! acum hai sa zic spun sincer de ce nu o vreau pe laura bretan de exemplu fiindca la ea castigarea acestui concurs echivaleaza cu castigarea unui permis auto! iti dai seama ca chestia asta asa parca imi aseamana! la 16 ani sa participe la concursul mare eurovision! si la 18 ani gata sa obtina permisul auto! hai ca ala poate il mai obtine cat de cat! dar asta cu eurovision ma indoiesc! se stie ca favorita clara e tot bella santiago! desi laura bretan e votata! si ar mai fi ceva pustoaica asta laura bretan 16 ani de varsta! se poate pierde rau de tot! cezar ouatu daca a participat! unde a fost! ca in hall of fame! clar nu a fost! in fine! deci eu nu ca nu as vrea pe laura bretan la eurovision! dar ea se poate pierde la varsta ei! cunosc tari dar si reprezentanti care s-au pierdut efectiv dupa ce au participat in concurs la varsta din aceasta! asadar parerea mea ar fi sa castige bella santiago! ca ea la 29 ani nu se pierde! nu are cum! si va ramane promovata! eu am zis spus si data trecuta si nu cred ca imi schimb parerea afirmatia! ca laura bretan are tot timpul din lume sa ne reprezinte! dar nu acum! oricum dupa o piesa de anul trecut lame boring care te adormea efectiv! a celor de la the humans! eu prefer pe bella santiago! de ce! fiindca are energie piesa ei! asa si trebuie sa arate o piesa de eurovision! energica! nu asa una care se poate pierde uita chiar! iar la eurovision nu e vorba de religie! casatorii! etc sau de frumusete! naturalete! nu! aici chiar nu conteaza cum vii! daca vii pregatit foarte bine! nimic nu se poate intampla! orice decat foarte rau!
  • anonim anonim
    oricum si andreea balan! zicea spunea anul trecut! ca eurovisionul este pentru dinastia care nu au ce face cu banii! adica unul de asta care da bani pe bautura mancare etc si cred ca a avut dreptate! ea oricum iti dai seama ca nu e genul de persoana asa sa se bage in asa ceva! oricum la ce cantareti! si cantarete! avem! e de jale nu asa! baietii arata ca niste cocalari! smardoi! fetele ca niste pitipoance! ***! ***! cred ca tara noastra! trebuie sa i-a serios exemplul din afara! acolo nu se face muzica comerciala! de asta asa de duzina! cum e la noi! cu bumti bumti! si alte *** *** *** de astea! sa fim seriosi! sigur ca la eurovision e frumos! dar nu la selectie! unde se i-au toti in gura asa! toti smecherii care mai de care! asta este o tampenie prostie! eu numai daca ma uit pe site-urile retele de socializare! si vad cum laura bretan! dar si bella santiago! sunt facute cu ou si cu otet! este si normal doar ele sunt favorite in competitia asta! desi mai sunt o gramada! linda teodosiu mirela boureanu vaida ester peony aldo blaga trooper etc nu sunt numai ele dar na! asta este! situatia! ce sa ii faci! e frumos repet la eurovision dar nu la selectie! ci la concursul mare! emotiile alea pe scena! cantecele melodiile! momentele formidabile! care sunt convins ca dupa eurovision! iti raman in minte asa! e asta este frumos la eurovision! dar in rest la selectie! paine si circ! mult circ! atat! bella santiago nu are absolut nici o vina! ca e aici! a venit ca a gasit loc liber sau culoar liber lasat de dan bittman! ca nu a mai vrut sa vina! ca avea vacanta! si concerte dupa aceea! in fine xandra ati vazut probabil ca s-a retras! bun dar chestia asta este urmatoarea! la ea nu a venit nimeni! in loc! si e pacat! ma rog laura bretan vad ca vrea sa fie votata! o inteleg! desi nu e corect ce face! sa iti anunti familia sau cunostintele! sa te voteze! au vrajit-o! banii pe fata asta! pe bella santiago o mai inteleg! ca aia are 29 ani! dar fata asta are 16 ani e o diferenta! asta are tot timpul timp sa se duca la eurovision! are toata viata in fata! eu nu stiu de ce nu a cedat in fata lui bella santiago! daca a vazut ca ea ajunge favorita de fapt! chiar nu stiu! cat tupeu pe ea! sincer! ce prefacuta! ce tupeista! mi-e jena scarba de ea! scroafa! in fine mihai traistariu vad ca vrea sa revina dar in finala! pe bune! bun dar parca se dusese la belarus nu! dupa aia aflu ca a racit! si a anulat totul! acum aflu ca vrea din nou la noi! e nebun! prea tarziu bai pentru el! e finala! deja! gata! apoi si mihai traistariu cat vrea sa tina selectia aici! pana se hotaraste el! ce sa faca! sau sa nu faca! *** ca nu il mai voteaza nimeni! e un ciudat! un gay! un homosexual! un travestit! chiar nu ii este rusine! ii spunea zicea si fratele lui! bai omule potoleste-te! ca nu esti normal! te prostesti aiurea! ***! dar ce a vrut sa inteleaga ceva! nu asta face tot ce vrea el! sa fie sanatos! *** *** *** ***
  • anonim anonim
    laura bretan:)) laura breton:))
  • Crispo Crispo
    @mark
    Belcanto s-a născut din muzica psaltică orientală și mediteraneană, când muzica psaltică a întâlnit muzica clasică vest-europeană.
    Eu ascult muzică psaltică și îmi plac și celelalte stiluri A capella, inclusiv Klapa adriatică.
    Și Gospel tot de aici a plecat.
  • mark mark
    @Crispo: te-a entuziasmat o câștigătoare de concurs de talente, care deși are talent, nu e atât de extraordinară pe cât te face promovarea de care are parte să crezi, doar te duci cu valul; nu cântă extraordinar nici pop, iar belcanto/operă, să fim serioși, nici tu nu crezi asta sau nu asculți de obicei așa ceva dacă ți se pare că excelează la asta
  • anonim anonim
    m-ai prins intr-un un joc cu iele, ce-mi fac ielele:)) doamne piesa de eurovision asta cica:)) ba da xonia ce fel facea ca sarpele:)) ma mir ca nu am avut vreo erectie! slava domnului! cum se incolacea ea asa sexy! doamna sarpe:)) serpoaica:))
  • Crispo Crispo
    Mă tem că nivelul discuției coboară destul de mult.
    Eu am vorbit în ultimele săptămâni cu mai multe persoane, inclusiv muzicieni, inclusiv alți copii minune la fel ca Laura, și trecând peste micile invidii, este și multă șansă în ce trăiește copilul acesta acum și mulți tineri talentați de vârstă apropiată ei regretă că nu sunt ei în locul Laurei, însă niciunul din ei nu îi neagă talentul și capabilitățile vocale.
    Mizerii aruncă tocmai cei care habar nu au de muzică.

    Sper că Laura își vede de repetiții și nu citește răutățile astea.
  • anonim anonim
    bella santiago mi-ar place sa ne reprezinte! cu toate ca favoritele mele sunt atat laura bretan cat si bella santiago! dar in cazul in care nu va castiga nici una dintre ele sa zicem spunem mirela boureanu vaida! putem sa ne folosim de aceasta strategie stratagema! adica sa o trimitem asa gravida cum este! sa nasca! si dupa aceea sa zica spuna aia din afara sensibilizati de gravida asta! 10 points go to romania! 20 points go to romania! 30 points go to romania! 40 points go to romania! 50 points go to romania! 60 points go to romania! 70 points go to romania! 80 points go to romania! 90 points go to romania! etc dar stiu ca vom fi acuzati de santaj blat etc asa ca daca mergem acolo sa jucam corect cartea sansa pe care o avem! vise din pacate asta cu stratagema strategia! dar ideea parea buna inteligenta! nu rea!
  • Radu Radu
    Mirela Boureanu Vaida ce gluma, ce aranjament Naspa
  • mark mark
    @Crispo: domnișoara lăudată de tine nu cântă bine nici pop, nici operă, iar faptul că în acea semifinală a falsat cam mult nici măcar nu e cea mai mare problemă; dar dacă ție-ți place nu contează. Sunt zeci de soliste de rock simfonic față de care fata asta pare de grădiniță, în comparație.
  • mark mark
    @Crispo: domnișoara lăudată de tine nu cântă bine nici pop, nici operă, iar faptul că în acea semifinală a falsat cam mult nici măcar nu e cea mai mare problemă; dar dacă ție-ți place nu contează. Sunt zeci de soliste de rock simfonic față de care fata asta pare de grădiniță, în comparație.
  • Crispo Crispo
    @Traian
    Melodia cu care participă Laura Bretan în concurs se înscrie în genul Pop-Opera și este o melodie grozavă, la fel cum și interpretarea Laurei este excepțională.

    Chiar nu citisem nimic negativ la adresa Laurei, mulțumesc pentru premieră!
  • Traian Traian
    Laura Bretan nu are ce căuta în acest concurs ! Eurovision nu e concurs de cântece religioase , adventiste sau penticostale ! O pupați prea mult în cur pe mucoasa mironosiță . Sunteți atât de penibili !
  • Crispo Crispo
    Rolul juriului s-a terminat, în finală votează publicul.
    Mirela Vaida a câștigat la distanță mare de următorul clasat televotul din prima semifinală și cred că, deși nu va câștiga, va avea o clasare bună și în finală.

    @bing
    Juriul a existat tocmai pentru ca să fie propuse publicului câteva melodii decente, ca să fie date la o parte tâmpeniile lui Dorel și ale altora.
    Nu este un secret pentru nimeni că există și favoriți, meciul se joacă între cele două wild-card-uri introduse de juriu în ultimul moment:
    - Linda Teodosiu, o germancă cu tată român, Flavius Teodosiu, o cântăreață foarte cunoscută și apreciată în Germania, fiica cântăreței germane Belinda Haarhausen,
    - Bella Santiago, o filipineză naturalizată în România, finalistă a concursului Românii au talent și câștigătoare a concursului X-Factor,
    și favorita internetului
    - Laura Bretan, americancă cu părinții din România, din Transilvania, membră a unui cult evanghelic și cu origini multietnice, promotoare a genului de muzică Gospel (genul de muzică cântat în bisericile evanghelice, dar rudă apropiată și a pricesnelor creștin-ortodoxe - vezi Paula Seling).

    Succes tuturor,

Trimite un comentariu

sus