Skip to main content

Documentarul de Oscar Free Solo, difuzat în România de National Geographic. Fără publicitate

 
Documentarul de Oscar Free Solo, difuzat în România de National Geographic. Fără publicitate

Documentarul Free Solo, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film documentar, va fi disponibil şi pentru telespectatorii din România

Publicitate

National Geographic va difuza filmul despre căţărătorul Alex Honnold, care a escaladat - cu mâinile goale - stânca El Capitan din Parcul Naţional Yosemite din SUA.

Thrillerul (care a avut premiera globală pe 3 martie) se va vedea la National Geographic România sâmbătă, 16 martie, de la ora 20, fără pauze publicitare.

Free Solo este povestea impresionantă a unui atlet care-şi testează limitele în încercarea de a escalada versantul stâncii de 925 de metri din Parcul Naţional Yosemite fără a se folosi de corzi sau de hamuri.

Documentarul surprinde mai multe aspecte ale încercării: de la antrenamente la povestea de dragoste a lui Honnold (şi cum îl influenţează în demersul lui) şi la escaladarea foarte periculoasă.

Filmul a fost deja difuzat în marele cinematografe din Statele Unite ale Americii şi în 114 şcoli şi 19 organizaţii. Elevii au fost, în mod deosebit, impresionaţi de povestea lui Alex, trimiţând nenumărate scrisori şi filmuleţe.

Elizabeth Chai Vasarhelyi şi Jimmy Chin, regizori Free Solo:

„Când lucram la acest film, nu ne puteam imagina acest răspuns pe care l-am primit. Deşi cei mai mulţi dintre noi nu visăm să ne căţărăm în solo integral la peste 900 de metri, povestea lui Alex despre curaj, devotament şi hotărâre este una cu care ne putem identifica.

Suntem recunoscători pentru colaborarea cu National Geographic şi Fox Home Entertainment şi încântaţi că experienţa lui Alex va continua să inspire mulţi alţi visători îndrăzneţi.”

FOTO. Imagini din filmul documentar Free Solo
Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus