Skip to main content

Documentarul de Oscar Free Solo, difuzat în România de National Geographic. Fără publicitate

 
Documentarul de Oscar Free Solo, difuzat în România de National Geographic. Fără publicitate

Documentarul Free Solo, care a luat Oscarul pentru Cel mai bun film documentar, va fi disponibil și pentru telespectatorii din România  

Publicitate

National Geographic va difuza filmul despre cățărătorul Alex Honnold, care a escaladat - cu mâinile goale - stânca El Capitan din Parcul Național Yosemite din SUA.

Thrillerul (care a avut premiera globală pe 3 martie) se va vedea la National Geographic România sâmbătă, 16 martie, de la ora 20, fără pauze publicitare.

Free Solo este povestea impresionantă a unui atlet care-și testează limitele în încercarea de a escalada versantul stâncii de 925 de metri din Parcul Național Yosemite fără a se folosi de corzi sau de hamuri.

Documentarul surprinde mai multe aspecte ale încercării: de la antrenamente la povestea de dragoste a lui Honnold (și cum îl influențează în demersul lui) și la escaladarea foarte periculoasă.

Filmul a fost deja difuzat în marele cinematografe din Statele Unite ale Americii și în 114 școli și 19 organizații. Elevii au fost, în mod deosebit, impresionați de povestea lui Alex, trimițând nenumărate scrisori și filmulețe.

Elizabeth Chai Vasarhelyi și Jimmy Chin, regizori Free Solo:

„Când lucram la acest film, nu ne puteam imagina acest răspuns pe care l-am primit. Deși cei mai mulți dintre noi nu visăm să ne cățărăm în solo integral la peste 900 de metri, povestea lui Alex despre curaj, devotament și hotărâre este una cu care ne putem identifica.

Suntem recunoscători pentru colaborarea cu National Geographic și Fox Home Entertainment și încântați că experiența lui Alex va continua să inspire mulți alți visători îndrăzneți.”

 
FOTO. Imagini din filmul documentar Free Solo

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu