Skip to main content

VIDEO. Vloggerul Mariciu a anunțat că își va semnaliza campaniile plătite: „Mi se pare corect față de voi”

 
VIDEO. Vloggerul Mariciu a anunțat că își va semnaliza campaniile plătite: „Mi se pare corect față de voi”

MARCAT SAU NEMARCAT. Marian Ionescu - Mariciu, creator de conținut pe Youtube, a hotărât să marcheze campaniile publicitare din materialele pe care le postează.

Publicitate

El a anunțat că va marca postările plătite care apar pe canalul său de Youtube, cât și pe cele de pe blog.

A explicat chiar într-o postare de ce a luat această decizie.

Marian Ionescu - Mariciu: 

„Având în vedere că eu niciodată n-am semnalizat când a fost vorba de o reclamă, vreau să introduc această semnalizare a campaniilor: blog, instagram și pe vlog.

Vreau să încep să vă semnalizez atunci când sunt plătit să vă vorbesc despre ceva, când este o campanie plătită. Vreau să distingeți momentele în care vă recomand ceva gratis sau cele în care recomand ceva pentru că am și primit bani, dar eu oricum recomand când îmi place ceva.

Voi anunța de fiecare dată când am campanii plătite. Mi se pare corect față de voi.”

A detaliat și felul în care vor arăta marcajele în funcție de mediul în care acestea vor apărea. 

„Pe vlog nu o să pun în titlu acel P pentru că vor scădea vizualizările, dar voi anunța la finalul clipului că a fost vorba de o campanie. Pe blog și instagram voi pune de fiecare dată P.”

Marian Ionescu, cunoscut în online ca Mariciu, a lucrat în publicitate și PR la agenții precum Leo Burnett, GMP PR sau MSL The Practice, dar și-a dat demisia pentru a face full time vlogging.

În toamna lui 2018, la o dezbatere cu tema Etica în social media (la evenimentul Connections, organizat de Telekom), Marian Ionescu avea o altă părere.

Mariciu se poziționa atunci ca un susținător al ideii de nemarcare a publicității. De cealaltă parte, editorul Paginademedia.ro, Petrișor Obae, vorbea despre normalitatea marcajului cu o serie de argumente (unele punctate acum și de Marian Ionescu, în decizia lui de a semnaliza campaniile).

Video - Câți bani fac din YouTube? (campanii, monetizare și publicitate)

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu