Skip to main content

MediaSind cere Comisiei de anchetă a Parlamentului să verifice contractele dintre STRv și casele de avocatură

 
MediaSind cere Comisiei de anchetă a Parlamentului să verifice contractele dintre STRv și casele de avocatură
tvr

Încă o rundă din confruntarea MediaSind - SRTv. Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind solicită Comisiei de anchetă din Parlamentul României să verifice situația contractelor de asistență juridică încheiate de către conducerea SRTv cu diverse case de avocatură.

Solicitarea a fost depusă de către filiala MediaSind TVR pe 20 februarie, invocând prevederile OUG nr. 26/2012, potrivit cărora „autoritățile și instituțiile publice ale administrației publice centrale și locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziționa servicii juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare.”

Publicitate

Pe scurt, instituțiile publice nu pot semna contracte de asistență juridică, atâta timp cât în organizație există deja personal propriu de specialitate juridică.

Ce vrea să știe MediaSind de la Societatea Română de Televiziune?

1. Ce sume a cheltuit SRTv în perioada 2012 – până în prezent pe contracte de asistenţă juridică?

2. Care sunt casele de avocatură cu care SRTv a încheiat contracte de asistenţă juridică, în perioada 2012 – până în prezent?

3. Care au fost sumele cheltuite de SRTv cu fiecare casă de avocatură, în parte, în perioada 2012 – până în prezent?

4. Care au fost cheltuielile totale ale SRTv în perioada 2012 – până în prezent cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică?

5. Tranzacţia încheiată de conducerea SRTV cu fostul disponibilizat Marin Drumcea privind reangajarea acestuia, fără concurs, la Serviciul Juridic. Sentinţa judecătorească şi Încheierea Tribunalului Bucureşti, secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Dosar nr. 25660/3/2013 de respingere a cererii SRTV de a se lua act de această tranzacţie. Expunerea de motive, Nota de fundamentare inclusiv anexe, avizele Consiliului Director, Hotărârile Consiliului de Administraţie şi Ordinul PDG privind reangajarea, transformarea Serviciului juridic în departament şi numirea acestuia în funcţia de director al Departamentului juridic.

Conform unor calcule făcute de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, SRTv a cheltuit peste 1,6 milioane de euro în procesele cu salariații disponibilizați, o faptă ilegală, care nu a fost aprobată de Departamentul Juridic.

MediaSind susține „un șef al acestei structuri (n.r. Departamentul Juridic), fost disponibilizat, a fost reangajat fără concurs în baza unei Tranzacții care încalcă prevederile art. 30 alin. 1 din Codul Muncii și Legea nr.41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV.”

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu