Skip to main content

PRESA DE AZI. Doctorul fals din ancheta Libertatea, în patru ziare. Chiar și în Click, dar fără sursă

 
PRESA DE AZI. Doctorul fals din ancheta Libertatea, în patru ziare. Chiar și în Click, dar fără sursă

PRESA DE AZI. De la parcagiu, la chirurg. Cazul doctorului Matteo Politi, alias Matthew Mode, italianul care practica medicina în România cu o diplomă falsă, s-a regăsit în patru ziare. Până și concurentul direct Click a scris despre caz. E drept, pe o pagină de interior și fără menționarea sursei.

Click nu ocolește subiectul pornit de Libertatea. Ocolește însă să spună că de la Libertatea a pornit cazul care a bulversat publicul în ultimele zile. În Click, este un mic materiale în josul paginii 8 (cam o optime de pagină), cu titlul: ANUNȚ. Medicul fals nu avea autorizație de liberă practică. Click vobește de cazul "medicului cu opt clase" care "a pus pe jar autoritățile", dar nu pomenește nimic despre investigația Libertatea, ziarul care a aruncat subiectul în piața publică.

De notat că ziarul Click apare menționat chiar în primul episod al anchetei. "Încă din 2016, „chirurgul englez” oferea un interviu pentru Click, în care se pronunța, ca specialist de clasă, în legătură cu presupusul implant mamar al cântăreței Andreea Bălan" se arată în primul episod al anchetei făcute de echipa lui Tolontan.

Adevărul a avut pe prima pagină o mică trimitere, un "timbru" în josul paginii, cu titlul "Cum a ajuns un parcagiu chirurg renumit în România".

Cazul a fost prezentat pe larg de Adevărul, cu citarea sursei. pe pagina doi a ziarului. O jumătate de pagină îi este dedicată subiectului pornit de Libertatea.

România liberă plasează subiectul pe prima pagină ceva mai bine decât Adevărul. O trimitere mare, în susul paginii, cu titlul "Un fals medic a operat nestingherit în marile spitale rivate românești". Totată pagina 15, pagina de sănătate, îi este dedicată subiectului.

Libertatea. Cazul a ținut prima pagină în Libertatea, publicația care a pornit investigația, cu un nou episod. Deschidere, pe un spațiu larg.

Ancheta în cazul chirurgului Matteo Politi a continuat în ziarul Libertatea, cu prezentarea diplomei care i-a permis italianului să profeseze în România. Documentul, eliberat de Universitatea din Priștina și scris în alfabet chirilic, „a fost analizat de mai multe instituții și certificat de Direcția de Sănătate Publică București.”

GALERIE FOTO. Presa de astăzi în cazul medicului fals

Publicitate

Prima pagină a ziarelor de azi, în secțiunea Presa de azi (click foto)

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu