Skip to main content

PRESA DE AZI. Doctorul fals din ancheta Libertatea, în patru ziare. Chiar şi în Click, dar fără sursă

 
PRESA DE AZI. Doctorul fals din ancheta Libertatea, în patru ziare. Chiar şi în Click, dar fără sursă

PRESA DE AZI. De la parcagiu, la chirurg. Cazul doctorului Matteo Politi, alias Matthew Mode, italianul care practica medicina în România cu o diplomă falsă, s-a regăsit în patru ziare. Până şi concurentul direct Click a scris despre caz. E drept, pe o pagină de interior şi fără menţionarea sursei.

Publicitate

Click nu ocoleşte subiectul pornit de Libertatea. Ocoleşte însă să spună că de la Libertatea a pornit cazul care a bulversat publicul în ultimele zile. În Click, este un mic materiale în josul paginii 8 (cam o optime de pagină), cu titlul: ANUNŢ. Medicul fals nu avea autorizaţie de liberă practică. Click vobeşte de cazul "medicului cu opt clase" care "a pus pe jar autorităţile", dar nu pomeneşte nimic despre investigaţia Libertatea, ziarul care a aruncat subiectul în piaţa publică.

De notat că ziarul Click apare menţionat chiar în primul episod al anchetei. "Încă din 2016, „chirurgul englez” oferea un interviu pentru Click, în care se pronunţa, ca specialist de clasă, în legătură cu presupusul implant mamar al cântăreţei Andreea Bălan" se arată în primul episod al anchetei făcute de echipa lui Tolontan.

Adevărul a avut pe prima pagină o mică trimitere, un "timbru" în josul paginii, cu titlul "Cum a ajuns un parcagiu chirurg renumit în România".

Cazul a fost prezentat pe larg de Adevărul, cu citarea sursei. pe pagina doi a ziarului. O jumătate de pagină îi este dedicată subiectului pornit de Libertatea.

România liberă plasează subiectul pe prima pagină ceva mai bine decât Adevărul. O trimitere mare, în susul paginii, cu titlul "Un fals medic a operat nestingherit în marile spitale rivate româneşti". Totată pagina 15, pagina de sănătate, îi este dedicată subiectului.

Libertatea. Cazul a ţinut prima pagină în Libertatea, publicaţia care a pornit investigaţia, cu un nou episod. Deschidere, pe un spaţiu larg.

Ancheta în cazul chirurgului Matteo Politi a continuat în ziarul Libertatea, cu prezentarea diplomei care i-a permis italianului să profeseze în România. Documentul, eliberat de Universitatea din Priştina şi scris în alfabet chirilic, „a fost analizat de mai multe instituţii şi certificat de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.”

GALERIE FOTO. Presa de astăzi în cazul medicului fals

Prima pagină a ziarelor de azi, în secţiunea Presa de azi (click foto)

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus