Skip to main content

Se pregăteşte lansarea unei televiziuni pentru minoritatea romă. CNA a aprobat licenţierea

 
Se pregăteşte lansarea unei televiziuni pentru minoritatea romă. CNA a aprobat licenţierea

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea de licenţe audiovizuale prin satelit, dedicate minorităţii rome.

Publicitate

Este vorba despre Amaro TV, un post care va putea emite la nivel european în limba maghiară, şi Amaro TV RO, care va emite în România.

Solicitarea de licenţe audiovizuale a venit din partea societăţii Playtime Media, în care acţionar unic este o altă societate, Passion Media, deţinută de Daróczi László Gabriel-90% şi Secară Roxana-10%.

„Proiectul se doreşte a fi o platformă de dezbatere, pe lângă o sursă de divertisment cultural, o rampă de lansare a unor noi talente, dar şi o sursă de informare pentru romi, o modalitate de interacţiune interetnică şi multiculturală, care sa evidenţieze nevoile comune şi elementele care apropie, care pot crea plusvaloare societăţii în care trăim”, a spus unul dintre reprezntanţii societăţii care a solicitate licenţele audiovizualele.

„Aş fi vrut să ştiu dacă aveţi pe cineva în echipă din minoritatea căreia vă adresaţi. Aş fi simţit poate nevoia şi a unui reprezentant al minorităţii din România”, le-a spus Radu Herjeu, membru CNA, reprezentanţilor postului.

„Acest proiect a fost demarat ca idee acum câţiva ani. Între timp am prospectat piaţa. În Ungaria se fac deja castinguri pentru angajarea moderatorilor”, i-a răspuns unul dintre reprezentanţi.

Aceştia au mai explicat că proiectul TV din România va fi lansat spre sfârşitul anului şi că sunt în discuţii de principiu cu mari cablişti, RCS şi UPC, dar şi cu societăţi locale.

Potrivit proiectului depus la CNA, Amaro TV va emite 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, iar sursa de provenienţă a grilei este compusă din programe 100% ale altor producători. „Ofera emisiuni matinale, divertisment, tradiţii, seriale şi filme de succes produse în celebre case de producţie indiană”, mai precizează aceştia în proiectul depus la CNA.

Din proiectul depus la CNA:

  • Canalele AMARO TV si AMARO TV RO sunt canale tematice dedicate minoritatii rome cu elemente de informare culturală şi educative
  • Punem accent în programele noastre aspectele specifice din viaţa romilor
  • Scopul este apropierea interetnică dintre romi şi populaţiile de altă etnie din Bazinul Carpatic, unde locuitorii întotdeauna au împărţit atât bucuria, cât şi tristeţea deopotrivă
  • Acordăm o atenţie deosebită atragerii şi implicării generaţiilor tinere şi de vârstă mijlocie
  • Popularizăm pasiunile şi aptitudinile romilor, prin simplitatea şi, nu rareori, complexitatea existenţei lor tradiţionale
  • Emisiune de muzică cu specific etno - în direct şi la cerere. Orchestre instrumentale interpretează melodii cu specific traditional.
  • Ziua satului: filmări la faţa locului de la diferite evenimente specifice tradiţiilor minorităţii rrome, din localităţi unde convieţuieşte aceasta
  • Vor fi difuzate totodată şi filme şi seriale „foarte populare pentru grupul ţintă”, cum ar fi Meet the Grawels (Întâlnire cu familia Grawels) sau
    Big Gipsy weddings (Marile nunţi ale romilor).

Sigla Postului Amaro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miriam Racord Miriam Racord
    În română s-ar traduce: „Al-Meu TV”
  • DODO DODO
    ***
  • Gigi Berlogea Gigi Berlogea
    Deci in asta se tranforma Giugi24...
  • nebulaEXE nebulaEXE
    Daca s-ar face un minim efort jurnalistic, ar iesi o poveste interesanta. S-ar ajunge la legaturi stranse intre niste indivizi (nu numai Soros) si Ciolos Dacian prin perioada 2010-2012, legaturi care au culminat cu incercarea acelor indivizi de a obtine sapte licente in decembrie 2015. "Ce era in decembrie 2015?", m-ar intreba niste asa-zisi sau autointitulati jurnalisti de copy-paste a comunicatelor de presa? Era Ciolos Dacian premier, de o luna, v-as raspunde, daca nu mi-ar fi scarba de voi.

    Hai, v-am dat mura-n gura.
  • teodor teodor
    Geo în uk minoritățile sexuale au deja un post de radio cît despre România șanse 0 să fie licențiat un post tv pentru minoritățile sexuale motivul îl știi bine osă se aprindă cei dela familia tradițională :D
  • geo geo
    Cica si minoritatile sexuale vor un post tv.
  • D D
    "F", acest "Mihai" e doar un troll.
    Au fost stiri pe acest site unde "Pro TV" a stat mult mai bine pe comercial decat pe national; dar acest individ nu a comentat. La fel si cand "mastile" lui Negru, sau "Fructul Oprit" au stat mai bine pe national decat pe comercial; tot nu a comentat.

    Sigur o sa vina cu "Finantare PSD" si la anul.
  • D D
    Si vezi ca si "Antena 1" face un nou serial, special pentru pensionari; cu Banica Jr. Aici nu comentezi nimic ?
    https://www.paginademedia.ro/2019/03/serial-nou-cu-stefan-banica-si-vizante-pe-antena-1

    Poate si acest serial a cerut "Finantare PSD" ? Nu ?
  • D D
    "Mihai", batraneii pensioari de la "Antena 1" nu ii vezi ? Uite aici:
    https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-iumor-23-februarie
    https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-tv-iumor-editia-a-doua-lider-de-audienta
    https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-tv-scena-misterelor-primele-audiente https://www.paginademedia.ro/2019/03/audiente-scena-misterelor-dan-negru
    https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-ferma-las-fierbinti-21-februarie

    Hai, astept raspunsuri.
  • Cris Cris
    Acum,avem post tv ,pt "***"nostri,care,ne fac de ***....all around the world....chiar,sunt curios,să văd niste interviuri,cu *** cerșetori din Paris, cu *** din Danemarca,si in primul rand,cu asistați social,votanții lui Dragnea,din România,ah, ***..Da,sunt fanul romului,.....a ăluia jamaican .Hai,***,la munca,***,***
  • F F
    @ Mihai : aia sunt ca tine, cu specificația ca nu ești funny. Cat o mai ții cu PSD la fiecare articol? Cauta-i la antene ca îi găsești pe toate posturile. :))

    @paginademedia : e ok sa lași același comentariu la fiecare articol, chiar dacă are zero legătură cu subiectul, așa cum face acest Mihai?
  • Mihai Mihai
    Pai nu era deja PRO "Finantare PSD" TV cu serialul clar targetat pe minoritatea roma Las "PSD" Fierbinti?

Trimite un comentariu

sus