Skip to main content

TRAP ȘI RAP. Radio pentru liceeni, făcut de liceeni: Asha Radio. Selly, Noaptea Târziu, Inna, invitați în prima zi. Post online sub umbrela Kiss FM

 
TRAP ȘI RAP. Radio pentru liceeni, făcut de liceeni: Asha Radio. Selly, Noaptea Târziu, Inna, invitați în prima zi. Post online sub umbrela Kiss FM

Trap și rap, principalele "stiluri" din online, din vlogging, vor fi și genurile principale ale unui nou proiect radio. Un post pentru liceeni și adolescenți. Online.

Publicitate

Programul va fi adaptat, după cum au ore adolescenții, cu două "matinale": unul dimineață și unul la prânz.

Azi, în ziua lansării, vor fi invitați speciali: Mark Stam, Noaptea Târziu, Lino Golden, Selly, INNA, Carla's Dreams, Mira și The Motans.

 

Cine îl produce?

Un grup de 14 liceeni, coordonat de un om cu vechime în radio: Vadi Rus.

Detalii, în continuare:

Asha Radio se numește postul dedicat tinerilor sub 20 de ani. A început să emită azi, la ora 11.00. Sub umbrela Antena Group, compania care operează Kiss FM, Rock FM și Magic FM.

De ce a decis un grup media să lanseze un astfel de proiect? De ce a început la ora 11.00? Ce programe are și cine le prezintă?

Vadi Rus, fost director de programe al Kiss FM și coordonator al proiectului:

"Este un radio pentru cei sub 20 de ani. A venit pe fondul unui target neacoperit de nimeni în mod special. Nu există radio pentru aceste vârste, pentru că, de regulă, se încearcă să se atingă o populație mult mai mare: 15-24 de ani, 15-29, 18-29. Dar de generația asta nu se ocupă nimeni, așa că am decis să ne ocupăm noi.

Prima emisie în online a avut loc la ora 11. De ce? Bacalaureatul, un motiv

Vadi Rus: „Azi avem simularea la mate la BAC. Inițial a fost vorba să începem de dimineață, de la ora 7.00, dar ce ne facem cu simularea la BAC?”.

Principalul gen de muzică care se va auzi la Asha Radio va fi trapul internațional, completat de rap și pop rock.

Cătălin Comiza este radio host Asha Radio. Are 22 de ani.

"Se va auzi de la pop rock până la trap. Noi suntem foarte selectivi în materie de muzică, ăsta cred că este punctul forte al radio-ului nostru", spune el despre muzica radioului.

Vadi Rus explică mai detaliat linia muzicală, foarte importantă în cazul unei stații radio:

În momentul în care ai o idee asupra a ceea ce se întâmplă cu gusturile targetului, apar tot felul de particularități, de care noi o să ținem seama. Una dintre particularități este exact asta: că oamenii din România de sub 20 de ani nu prea sunt interesați de muzica românească, sau au interes mai mic.

Atunci da, o să "cântăm" rap și trap la greu, dar mai mult internațional. Nu am văzut semnul că s-ar vrea, este încă underground în România.

Noi, axându-ne pe rap și trap, vrem să și împingem genurile acestea muzicale mai departe. Dar, în mare, vom auzi rap, trap, pop rock, ce se aude pe la Untold, Ed Sheeran, Post Malone, Imagine Dragons. Mai degrabă Post Malone și Drake decât Șatra Benz. Și Lino.

Cătălin Comiza, radio host Asha Radio:

"Nu știm încă ce să facem cu trapul românesc, pentru că există o parte de hate în legătură cu trapul românesc, dar există și o parte de „iubire”.

Radioul va fi disponibil exclusiv online, pe site-ul asha.radio și printr-o aplicație, care este deja disponibilă pentru Android, în Play Store. Aplicația pentru dispozitivele Apple va fi disponibilă în curând App Store. Pe lângă radio, aplicația și site-ul au o secțiune de știri în care utilizatorii pot comenta și reacționa.

Ana Petcu este radio host Asha Radio. Este încă la liceu.

"Noi, ca DJ, avem intervenții pe care le facem - trei minute dacă nu avem invitați - și spunem diferite știri sau lucruri general valabile care să fie direcționate către colegii noștri de clasă sau mai mici. Știrile sunt pe scurt, dar facem întotdeauna trimitere la aplicație, astfel încât cel care ascultă în căști să intre și să citească totul.

Asha Radio are un program special în ziua de lansare, cu Mark Stam, Noaptea Târziu, Lino Golden, Selly, INNA, Carla's Dreams, Mira și The Motans ca invitați speciali.

Ana Petcu:

"Ca emisiuni, programul nostru este acoperit de la 7 dimineața până la 8:30 seara. Sâmbăta, de la ora 21 avem un set de muzică DNB, electro și tot ce ține de muzica de festival."

Matinal în două schimburi

Asha Radio va avea două programe de tip matinal, adaptate după cum elevii încep orele la liceu. Primul, de dimineață, prezentat de o tânără de 16 ani, iar cel de la prânz va fi prezentat de Cătălin Comiza.

Vadi Rus: Se numește Dimineață cu mustață, cu Miruna Mustață. Este un program extrem de energic, poate mai energic de cât se știe, dar la 16 ani poți să scoți energia asta din tine, așa că am exploatat la maximum acest lucru. Este plin de poante, de glume și de aspecte ale vieții de liceu care se întâlnesc zi de zi. Are tot felul de rubrici, invitați.

Avem două programe de tip matinal, pentru că sunt două schimburi la liceu, unii dimineață, alții după-amiază. Ei se trezesc diferit, se deplasează diferit și atunci am încercat să îi surprindem în perioada asta a drumului către liceu, în metrou, în autobuz. „Matinalul” de prânz este făcut de Cătălin.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu