Skip to main content

AUDIO. Fabulos jurnal la Radio România: opt ştiri cu opt miniştri! În plus: cum a fost "dezamorsată" ştirea cu protestul Vrem Autostrăzi

 

"MICROFONUL" GUVERNULUI. Un jurnal de ştiri "ca pe vremuri". Decideţi voi "care vremuri". Un jurnal demn de "Vocea Guvernului".

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă jurnalul de ieri, de la ora 22.00, în care, în primele opt ştiri, s-au făcut auziţi, cu voce, opt miniştri! Cu mesaje "de bine". Opt ştiri cu opt miniştri.

Un adevărat jurnal al Guvernului. Ne notat că "Guvernul plăteşte": Radio România, condusă de Georgică Severin (fost senator PSD), este subvenţionată - ca şi TVR - de la buget.

La finalul articolului, vedeţi o altă mostră de jurnalism de la Radio România, de săptămâna trecută: cum a fost "dezamorsată", vineri seara, ştirea despre protestul România Vrea Autostrăzi.

Jurnal de Guvern: Opt miniştri în opt ştiri

Jurnal de antologie aseară, la ora 22.00, la Radio România Actualităţi. În primele opt ştiri, sunt prezenţi - cu voce - opt miniştri din Guvernul Viorica Dăncilă. Între cei opt, şi premierul.

O singură ştire din cele opt are şi alte "voci" - a cincea. După care se revine la miniştrii din cabinet.

Ştirea 1: Ministrul Rovana Plumb - "am creat 80.000 de locuri de muncă".

Ştirea 2: Viorica Dăncilă - "investiţia de la Craiova e un semnal de încredere pentru economie"

Ştirea 3: Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu - "facem tot posibilul ca programul Rabla să fie lansat"

Şi tot aşa.

Paginademedia.ro vă prezintă monitorizarea primelor ştiri din jurnal. Şi un fragment din jurnal, la final:

Ştirea 1 - Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb

În România au fost depuse proiecte de finanţare de 39 de miliarde de euro, a anunţat la Arad ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb. Din acest total au fost contractate proiecte de peste 20 de miliarde.

- intră cu voce Rovana Plumb. Vorbeşte despre beneficii şi despre cum "am creat 80.000 de locuri de muncă"

Ştirea 2 - Premierul Viorica Dăncilă

Compania Ford va suplimenta cu 200 de milioane de euro fondurile necesare pentru un al doilea model de autoturism produs la Craiova.

Prezentă astăzi la fabrica din Cetatea Băniei, premierul României, Viorica Dăncilă a declarat că "investiţia e un semnal de încredere pentru economia românească".

- voce Viorica Dăncilă

Ştirea 3 - Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu

Tot la Craiova, ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu a anunţat că ediţia programului Rabla va începe în curând. Guvernul va aloca fonduri pentru 50.000 de vouchere

- voce ministrul mediul. Vorbeşte ceva despre "cea mai mare creştere". Promite: "Guvernul va face toto posibilul ca programul Rabla să fie lansat până în aprilie"

Ştirea 4 - Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat în această seară şantierul variantei ocolitoare a oraşului Bacău. "În urma zvonurilor că nu se lucrează"

- intră cu voce Răzvan Cuc

Ştirea 5 - Ministrul de finanţe, Orlando Teodorovici

Este singura în care apar mai multe voci, pe lângă ministrul din cabinet.

"Discuţiile despre modificare ordonanţei 114 se vor finaliza până vineri, afirmă ministrul de finanţe Orlando Teodorovici", spune ştirea. Aminteşte că o moţiune a simplă a fost dezbătută astăzi în Camera Deputaţilor la adresa ministrului.

Intră cu voce Cristina Prină (USR), urmată de replica ministrului Orlando Teodorovici, de un deputat ALDE şi de un parlamentar UDMR.

Ştirea 6 - Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Elevii din clasele a unsprezecea şi a douăsprezecea continuă simulările de BAC

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi îndeamnă pe elevi să participe la simulări

- Voce Ecaterina Andronescu

Ştirea 7 - Ministrul Agriculturii, Petre Daea

La Bruxelles, miniştri europeni ai agriculturii s-au reunit azi. Preşedinţia Română a înştiiţnţat miniştri asupra progreselor făcute în domeniul politicilor agricole comune.

Ministrul Român al agriculturii, Petre Daea spunea că proiectele se află în stadiul avansat al negocierilor

- intră cu voce Petre Daea

Ştirea 8 - Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea şi omologul său ungar au convenit la Budapesta încheierea unui Memorandum.

- intră cu voce Sorina Pintea

AUDIO. Radio România Actualităţi, "Jurnal de Guvern" - 18 martie, ora 22:

Protestul Vrem Autostrăzi, pus în umbră de "construcţia de autostrăzi"

Ştirea de mai jos a fost difuzată de Radio România vineri, la ora 22.00, în ziua protestului România Vrea Autostrăzi.

Pe Radio România (cel puţin la ora 22.00), protestul s-a "bucurat" de două fraze. Fraze din care a lipsit numele acţiunii - "România Vrea Autostrăzi". Şi aceste fraze au fost "dezamorsate" de continuarea ştirii: "astăzi a început construcţia unei noi autostrăzi".

"Mii de oameni au ieşit în stradă astăzi pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra ritmului lent de construcţie a autostrăzilor. Primari, antreprenori, angajaţi şi şoferi s-au alăturat unui campanii iniţiată de un om de afaceri sucevean care a construit simbolic un metru de autostradă", începe ştirea de pe Radio România. Fix 22 de secunde.

Şi continuă, cu "partea bună", timp de aproape două minute:

"Tot astăzi a început si construcţia unei noi autostrăzi care va face legătura cu Moldova. Prezent la eveniment, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că o parte dintre proiectele de infrastructură se vor realiza în parteneriat public-privat, iar altele vor folosi fonduri europene"

Evident, ministrul Răzvan Cuc este prezent, în ştire, cu voce.

AUDIO: Radio România "dezamorsează" ştirea cu protestul 15-15-15:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion A. Ion A.
    daca stirea nu e de la #rezist n-are valoare, manca-t-as ;)
  • Dan Truia Dan Truia
    Monitorizarea media este o initiativa buna. Ca sa-i sporiti eficienta si sa mai imprastiati ceata confuziilor - dupa cum se vede din comentarii, amestecul stat-privat, ar fi bine sa emiteti si o parere chiar daca nu categorica, macar discutabila.
  • Biz Biz
    @moisa marius

    La finalul zilei/lunii/anului, noi, adica, eu, tu, altii, platim si ce e la stat si ce e la privat, fie ca e consum, fie ca sunt taxe si impozite. sa nu ne fie frica sa mergem pana la capat cu despicatul firului in patru.
  • moisa marius moisa marius
    Acest radio este plătit de noi, nu de Guvern. Guvernul nu are bani dacă eu tu noi nu plătim taxe și impozite.
  • Biz Biz
    @paginademedia.ro

    Care e diferenta intre stirile pozitive de la guvern puse la un radio de stat si stirile pozitive ale paginademedia si a altor sute de canale tv, radio, site-uri etc despre cutare corporatie sau om de afaceri privat?
    daca nu va aduceti aminte, va dau exemple aici pe site, ringier, agentii de media, etc.
    eu zic ca nu e nicio diferenta ca sa judecam cu aceeasi masura, nu cu standarde duble cum e aceasta "media" de la noi.
  • geo geo
    E incredibil ce stiri iti baga pe gat RRA - majoritatea informatii"oficioase" venite din surse guvernamentale pe care nu le vei asculta niciodata in alta parte. De exemplu ca nu stiu ce ministru secretar de stat participa la nu stiu ce conferinta internationala pe nu stiu unde. RRA, chiar nu ne intereseaza asa ceva !

Trimite un comentariu

sus