Skip to main content

Cum ajuți presa independentă. Hai să afli despre proiecte de jurnalism cetățenesc, duminică, la Cercul Donatorilor

 
Cum ajuți presa independentă. Hai să afli despre proiecte de jurnalism cetățenesc, duminică, la Cercul Donatorilor

Jurnaliști și donatori, întâlnire offline. Cercul Donatorilor se întâmplă la Zilele Superscrieri, eveniment dedicat jurnalismului de calitate, și va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 16.00, la Teatrul Apollo (Harta AICI).  

Ce se va întâmpla? Invitații pot asculta povestea a patru proiecte de jurnalism cetățenesc, care au nevoie de susținere.  

Publicitate

Vor prezenta: Radu Ciorniciuc & Lina Vdovîi, Dela0.ro, Forum Apulum și Ioana Moldovan. Moderează Madalina Marcu.

Detalii despre Cercul Donatorilor, AICI

Proiectele prezentate:

„Cum ne creștem copiii?”, dela0.ro - O întrebare de interes public, pe care jurnaliștii dela0 vor s-o trateze din perspectiva istorică, din cea medicală și de educație și la cea de cuplu. Ce fel de oameni formăm: vom afla dintr-un demers care să ne ajute să judecăm cu discernământ, dar și sa știi cum sa iei decizii legate de tot ce înseamnă nașterea și creșterea unui copil astăzi. Proiectul urmează să fie lansat.

Mărirea echipei Forum Apulum - Un Funky Citizens din inima țării, Forum Apulum este un ONG de educație civică și media din Alba Iulia, format din oameni care fac muncă voluntară pentru a învăța tinerii din mai multe orașe din țară de ce este important să voteze și să devină responsabili social. Pentru a-și putea menține proiectele, au nevoie să angajeze o persoană, chiar și part-time.

Un film documentar de Radu Ciorniciuc și Lina Vdovîi - Radu și Lina sunt doi jurnaliști independenți specializați în documentări și investigații care privesc în mod special drepturile omului. Filmul la care lucrează acum, „Il Bel Canto”, își propune să înțeleagă mai bine condiția imigrantului român plecat la muncă în străinătate, cu tot ce implică acest proces: dezrădăcinare, abuz, singurătate, prin exemplul lui Pavel și al fiicei lui, Lina. Filmul este în etapa de dezvoltare.

Un proiect de fotojurnalism de Ioana Moldovan - „Among the few” este un proiect foto documentar de lungă durată despre cum este să trăiești ca minoritar, fie el de natură etnică, religioasă, rasială sau sexuală, în România. Proiectul își propune să documenteze viața celor care nu se regăsesc în majoritate, o majoritate care de cele mai multe ori, hotărăște și pentru ei, mai ales pe plan politic/legislativ, influențându-le existența.

Precizare - Donația minimă recomandată pentru oricare din proiecte este de 50 lei. Donațiile pot fi unice (la fața locului sau prin transfer bancar) sau recurente.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu