Skip to main content

Documentarul „Leaving Neverland”, ce prezintă dezvăluiri șocante despre Michael Jackson, este și în România pe HBO GO

 
Documentarul „Leaving Neverland”, ce prezintă dezvăluiri șocante despre Michael Jackson, este și în România pe HBO GO

HBO GO, platforma online a televiziunii HBO, a lansat în România controversaul documentar „Leaving Neverland”, o producție în două părți despre doi băieți care au recunoscut că au fost abuzați de Michael Jackson, cu mulți ani în urmă.  

Publicitate

Producția explorează experiențele separate, dar paralele, a doi băieți, James „Jimmy” Safechuck, zece ani, și Wade Robson, șapte ani, ambii prieteni cu Michael Jackson. 

Prin interviuri tulburătoare cu Safechuck, acum în vârstă de 37 de ani, și cu Robson, acum în vârstă de 41 de ani, precum și cu mamele, soțiile și frații lor, Leaving Neverland/Părăsind Neverland realizează portretul unui abuz continuu, explorând sentimentele complicate care i-au determinat pe ambii bărbați să-și confrunte propriile experiențe după ce, la rândul lor, au devenit tați de băieți.

James Safechuck, actor din Simi Vally, California

În 1986, când avea opt ani, a câștigat un rol într-o reclamă Pepsi, unde urma să apară alături de Jackson. Imediat cucerit de Safechuck, Jackson a devenit rapid un apropiat prieten de familie.

Wade Robson din Brisbane, Australia

A câștigat un concurs de dans în 1987. Copilului în vârstă de cinci ani i s-a oferit ocazia să-l întâlnească pe Jackson în culisele concertului susținut de acesta la Brisbane. În 1990, mama lui Robson, Joy, a luat legătura cu Jackson, care a invitat întreaga familie la el acasă un weekend.

Jackson a devenit cel mai de încredere prieten, mentor și confident, exprimându-și separat dragostea pentru ambii băieți, în timp ce i-a izolat lent de familiile lor.

Multe dintre amintirile lor cele mai importante din această perioadă sunt legate de vizitele la ranch-ul Neverland, proprietatea lui Jackson la nord de Santa Barbara. Ambii bărbați descriu modul în care locul era însuși visul unui copil: plin de jocuri, aventuri în parcul de distracții, animale exotice și o cantitate nesfârșită de bomboane și mâncare nesănătoasă.

Documentarul a avut premiera mondială în secțiunea Special Events a Festivalului de Film Sundance 2019. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu