Skip to main content

Fotografii de presă din toată lumea, la expoziţia World Press Photo, în luna mai, la Bucureşti

 
Michael Hanke - Online
Michael Hanke - Online

Competiţia de fotojurnalism World Press Photo va avea o expoziţie şi în România.

Publicitate

Vernisajul va avea loc pe 6 mai, de la orele 19.00 la Muzeul Naţional de Artă al României, din Bucureşti. Expoziţia va fi putea fi vizitată până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între 10.00-18.00.

De asemenea, va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, 2019 în intervalul orar comunicat de Muzeul Naţional de Artă al României.

Fotografiile aduse la Bucureşti au fost nominalizate de World Press Photo în luna februarie, dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

Câştigătorii celei de-a 62-a ediţie vor fi aleşi pe 11 aprilie la Amsterdam, unde se află sediul Fundaţiei World Press Photo.

Fundaţia World Press Photo a introdus un nou premiu: World Press Photo Story of the Year / Povestea anului. În categorie se premiază fotograful care prin creativitate şi abilităţi vizuale a realizat o poveste care surprinde sau reprezintă un eveniment sau o problemă de mare importanţă jurnalistică în 2018.

Liviu Constantinescu, director general al MNAR:

„Suntem încântaţi să prezentăm publicului, alături de cei de la Fundaţia Eidos şi celelalte instituţii implicate, subiecte care ne definesc viaţa până la urmă, fiind vorba nu doar despre culturi şi provocări diferite, cât despre adevărate principii de viaţă, surprinse în instantanee demne de admirat, fie chiar şi pentru o clipă.

Anul trecut am găzduit pentru prima dată această expoziţie internaţională de fotografie de jurnalism şi am remarcat că s-a bucurat de un mare succes, de aceea considerăm că o astfel de temă va invita la dialog mai multe generaţii.”

GALERIE FOTO. Nominalizaţi World Press Photo

  • John Moore - Getty Images
  • Brent Stirton - Getty Images
  • Michael Hanke - Online
  • Luisa Dorr - Online

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus