Skip to main content

Fotografii de presă din toată lumea, la expoziția World Press Photo, în luna mai, la București

 
Fotografii de presă din toată lumea, la expoziția World Press Photo, în luna mai, la București
Michael Hanke - Online

Competiția de fotojurnalism World Press Photo va avea o expoziție și în România.

Publicitate

Vernisajul va avea loc pe 6 mai, de la orele 19.00 la Muzeul Național de Artă al României, din București. Expoziția va fi putea fi vizitată până pe 26 mai, de miercuri până duminică, între 10.00-18.00.

De asemenea, va fi inclusă în circuitul de vizitare pentru Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, 2019 în intervalul orar comunicat de Muzeul Național de Artă al României.

Fotografiile aduse la București au fost nominalizate de World Press Photo în luna februarie, dintr-un total de 78.801 de imagini realizate de 4.738 de fotografi din 129 de ţări.

Câștigătorii celei de-a 62-a ediție vor fi aleși pe 11 aprilie la Amsterdam, unde se află sediul Fundației World Press Photo.

Fundația World Press Photo a introdus un nou premiu: World Press Photo Story of the Year / Povestea anului. În categorie se premiază fotograful care prin creativitate și abilități vizuale a realizat o poveste care surprinde sau reprezintă un eveniment sau o problemă de mare importanță jurnalistică în 2018.

Liviu Constantinescu, director general al MNAR:

„Suntem încântați să prezentăm publicului, alături de cei de la Fundația Eidos și celelalte instituții implicate, subiecte care ne definesc viața până la urmă, fiind vorba nu doar despre culturi și provocări diferite, cât despre adevărate principii de viață, surprinse în instantanee demne de admirat, fie chiar și pentru o clipă.

Anul trecut am găzduit pentru prima dată această expoziție internațională de fotografie de jurnalism și am remarcat că s-a bucurat de un mare succes, de aceea considerăm că o astfel de temă va invita la dialog mai multe generații.”

GALERIE FOTO. Nominalizați World Press Photo

  • John Moore - Getty Images
  • Brent Stirton - Getty Images
  • Michael Hanke - Online
  • Luisa Dorr - Online

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu