Skip to main content

G4Media: Cine a beneficiat de bani de la PSD? Mediafax, sute de mii de euro. La fel firma lui Bogdan Chirieac și Val Vîlcu

 
G4Media: Cine a beneficiat de bani de la PSD? Mediafax, sute de mii de euro. La fel firma lui Bogdan Chirieac și Val Vîlcu

Companii media sau firme deținute de jurnaliști au primit bani de la PSD, din subvenția publică pe care o primește formațiunea politică, scrie G4Media. Sumele sunt consistente și ajung la sute de mii de euro bune.

Publicitate

Cine le-a primit? Nume de companii precum Mediafax (grupul lui Adrian Sârbu). Sau firma lui Bodgan Chirieac și Val Vâlcu (care au dcnews.ro) și compania lui Răzvan Savaliuc (care deține site-ul luju.ro).

Câți bani au primit?

Ancheta G4media - semnată de Virgil Burlă (jurnalist care a plecat de curând de la Digi 24) se bazează pe o serie de documente făcute publice de deputatul liberal Florin Roman care fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente.

Printre firmele subvenționate de PSD se află și Ridzone Creativ SRL, deținută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenței postului de televiziune România TV, sau Press Media Electronic SRL, firmă deținută de Bogdan Chirieac, de Rudolf Crişan Andreescu şi Valentin Vîlcu, jurnaliști la site-ul DCnews.ro.

Sumele (anii 2017-2018):

Ridzone Creativ SRL, deținută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenței postului de televiziune România TV: 325.000 de lei (70.000 de euro)

Press Electronic (Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, proprietari DCnews.ro): 1.254.000 de lei (270.000 de euro)

Mediafax, câteva sute de mii de euro

Și agenția de presă Mediafax a avut câștiguri de pe urma partidului. Conform G4media.ro, în 2017 și 2018, Mediafax SA, societate administrată de Adrian Sârbu, ar fi primit 1.712.750 de lei, adică 370.000 de euro).

Cea mai mare parte a banilor a venit către Mediafax în 2018 (1,6 milioane de lei din 1,7 milioane).

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Mediafax are, în continuare, un contract cu PSD, de câteva zeci de mii de euro pe lună.

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări către managementul Mediafax în legătură cu serviciile oferite prin acest contract. Până la ora publicării articolului, Mediafax nu a răspuns întrebărilor.

Pagina Ciudatului SRL este o altă firmă care a beneficiat de ajutorul PSD. Cei doi asociați sunt Alexa Liviu Doru Alin şi Budean Adriana-Liliana, care editează publicaţia Ziardecluj.ro.

Jurindex SRL aparţine jurnalistului Răsvan Savaliuc, cel care controlează siteul luju.ro. Ar fi primit de la PSD în 2017 şi 2018 suma totală de 391.325 de lei, mai scrie G4media.ro.

Articolul integral de pe G4media.ro: Cine sunt clienţii PSD plătiţi din subvenţii publice

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu