Skip to main content

Iulian Capsali a părăsit România liberă. „Cred că am lăsat în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare”

 
Iulian Capsali a părăsit România liberă. „Cred că am lăsat în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare”

Iulian Capsali, directorul editorial al publicaţiei România Liberă şi-a anunţat plecarea printr-o postare pe Facebook.

Publicitate

„Din motive pe care nu le voi comenta momentan, mai ales că ne găsim în prima săptămână din Postul Paştilor, vă anunţ faptul că am încheiat relaţia de jure cu publicaţia "România liberă", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă au trecut puţin peste 7 luni de când am preluat conducerea RL, cred că am lăsat în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare”, a mai adăugat acesta.

Capsali a condus editorial „România liberă” aproximativ şapte luni, timp în care publicaţia a „cotit” spre o zonă conservatoare. Uneori chiar a derapat.

Amintim ediţia din 30 octombrie 2018, când se comemorau trei ani de la tragedia Colectiv, zi în care ziarul a avut în deschidere „O anchetă independentă sugerează că incendiul a fost provocat” (detalii AICI).

Ziarul a avut în ultima jumătate de an şi o serie amplă de articole pro-familia tradiţională, în preajma Referendumului.

Câteva titluri de atunci:
  • Noua ordine LGBTQ (articol ilustrat cu o fotografie a unui transexual îmbrăcat în uniformă asemănătoare celei de nazist)
  • Nu, copii nu sunt deloc bine în familiile "unisex"
  • Familia a rămas ultima instituţie încă necucerită de Revoluţia sexuală (un articol despre procese în care "persoane creştine au fost date în judecată de către membri ai comunităţii LGBT")

Iulian Capsali a şi evidenţiat în postarea sa de pe Facebook sprijinirea Referendumului.

„Am fost una dintre foarte puţinele publicaţii care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum şi eforturile Bisericii şi Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea naţională şi adevăratele repere naţionale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale şi ideologiilor care vor să mutileze Familia şi să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender).”, a scris Capsali pe Facebook.

Redăm în continuare din postarea lui Iulian Capsali (sursa foto: Facebook):

„Din motive pe care nu le voi comenta momentan, mai ales că ne găsim în prima săptămână din Postul Paştilor, vă anunţ faptul că am încheiat relaţia de jure cu publicaţia "România liberă". Sintetizând, este publicaţia în care mi-am lăsat o parte din suflet, iar peste asta nu se trece atât de simplu.

Chiar dacă au trecut puţin peste 7 luni de când am preluat conducerea RL, cred că am lăsat în urmă o publicaţie de cea mai bună esenţă conservatoare, ceva destul de rar în peisajul presei contemporane. Sper doar ca acest ziar, legat indisolubil de începuturile democraţiei româneşti după 1989, dar la care a scris câteva articole însuşi Eminescu spre sfârşitul vieţii (a fost un "organ conservator" la data apariţiei, în 1877) să nu se scufunde în mediocritate.

Nu vreau să mă gândesc la o revenire în cadrul Sistemului, acolo unde a stat aproape un deceniu şi jumătate, timp în care a slujit globalismul ideologic şi colonizarea economică, atacând fundamentele statului de drept şi cele ale Tradiţiei, în sens larg. Schimbarea direcţiei RL a plăcut unora, a exasperat pe alţii - au existat atacuri imunde din prima zi a preluării şi până în ultima -, dar nu a lăsat pe nimeni indiferent.

Am fost una dintre foarte puţinele publicaţii care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum şi eforturile Bisericii şi Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea naţională şi adevăratele repere naţionale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale şi ideologiilor care vor să mutileze Familia şi să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender).”, a spus Capsali pe Facebook.

Redăm în continuare anunţul postat de Iulian Capsali:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Baciu Doru Baciu
    Du-te in pusta maghiara sau in Siberia, Capsali! Numai rău ai lăsat în urmă.

Trimite un comentariu

sus