Skip to main content

FOTO. Eurosport a creat o nouă identitate vizuală pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, inspirată de universul manga

 
FOTO. Eurosport a creat o nouă identitate vizuală pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, inspirată de universul manga

Eurosport se pregătește de Jocurile Olimpice. Postul a lansat identitatea vizuală sub care se vor vedea sporturile de la olimpiadă.

Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, difuzate în Europa de canalul Eurosport au un logo care va fi difuzat pe ecran în timpul competiției.

Publicitate

Eurosport a avut ca inspirație universul manga pentru fontul utilizat în logo, spun reprezentanții televiziunii. Manga este cuvântul japonez pentru benzi desenate, care au ca element specific personajul cu ochi mari. Identitatea vizuală este completată de logo-ul Eurosport și cele cinci cercuri olimpice.

George Aivazoglou, vicepreședinte de marketing Eurosport:

„Ne-am dorit ca identitatea de brand Tokyo 2020 să reprezinte un simbol unic, care să incorporeze și să onoreze cultura japoneză și logo-ul Eurosport, precum și să fie ușor de recunoscut și să rezoneze cu milioanele de oameni care urmăresc Jocurile Olimpice în Europa.

În următoarele 18 luni, noua identitate va fi baza campaniei de marketing Eurosport derulată înainte și în timpul desfășurării Tokyo 2020. Cu acest design, am reușit să creăm o identitate vizuală versatilă, care transmite componenta dinamică a Jocurilor și captează atenția generațiilor mai tinere într-un mod cu adevărat vizionar.”  

Noul logo pentru Jocurile Olimpice din Tokio 2020, în continuare:

Victoria Davies, SVP Country Manager EMEA:

„Eurosport difuzează 70% din disciplinele sportive de la Jocurile Olimpice de Vară, astfel încât experții noștri vor dispune de toate resursele pentru a relata poveștile care contează cu adevărat. Fanii din România vor putea urmări îndeaproape evoluția sportivilor români la atletism, canotaj, haltere, judo, caiac-canoe, lupte, scrimă, tenis de masă și tir.”

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 va avea loc vineri, 24 iulie 2020, iar evenimentul sportiv se va încheia pe 9 august 2020. Eurosport a obținut drepturile de difuzare și este gazdă oficială pentru toate edițiile de Jocuri Olimpice care se vor desfășura în perioada 2018-2020, incluzându-le pe cele de iarnă. 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu