Skip to main content

FOTO. Eurosport a creat o nouă identitate vizuală pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, inspirată de universul manga

 
FOTO. Eurosport a creat o nouă identitate vizuală pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, inspirată de universul manga

Eurosport se pregăteşte de Jocurile Olimpice. Postul a lansat identitatea vizuală sub care se vor vedea sporturile de la olimpiadă.

Publicitate

Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, difuzate în Europa de canalul Eurosport au un logo care va fi difuzat pe ecran în timpul competiţiei.

Eurosport a avut ca inspiraţie universul manga pentru fontul utilizat în logo, spun reprezentanţii televiziunii. Manga este cuvântul japonez pentru benzi desenate, care au ca element specific personajul cu ochi mari. Identitatea vizuală este completată de logo-ul Eurosport şi cele cinci cercuri olimpice.

George Aivazoglou, vicepreşedinte de marketing Eurosport:

„Ne-am dorit ca identitatea de brand Tokyo 2020 să reprezinte un simbol unic, care să incorporeze şi să onoreze cultura japoneză şi logo-ul Eurosport, precum şi să fie uşor de recunoscut şi să rezoneze cu milioanele de oameni care urmăresc Jocurile Olimpice în Europa.

În următoarele 18 luni, noua identitate va fi baza campaniei de marketing Eurosport derulată înainte şi în timpul desfăşurării Tokyo 2020. Cu acest design, am reuşit să creăm o identitate vizuală versatilă, care transmite componenta dinamică a Jocurilor şi captează atenţia generaţiilor mai tinere într-un mod cu adevărat vizionar.”

Noul logo pentru Jocurile Olimpice din Tokio 2020, în continuare:

Victoria Davies, SVP Country Manager EMEA:

„Eurosport difuzează 70% din disciplinele sportive de la Jocurile Olimpice de Vară, astfel încât experţii noştri vor dispune de toate resursele pentru a relata poveştile care contează cu adevărat. Fanii din România vor putea urmări îndeaproape evoluţia sportivilor români la atletism, canotaj, haltere, judo, caiac-canoe, lupte, scrimă, tenis de masă şi tir.”

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 va avea loc vineri, 24 iulie 2020, iar evenimentul sportiv se va încheia pe 9 august 2020. Eurosport a obţinut drepturile de difuzare şi este gazdă oficială pentru toate ediţiile de Jocuri Olimpice care se vor desfăşura în perioada 2018-2020, incluzându-le pe cele de iarnă.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miriam Racord Miriam Racord
    Asemănător cu ceea ce am văzut pentru olimpiada din Coreea!

Trimite un comentariu

sus