Skip to main content

Plecări de la Digi 24: Două jurnaliste de la România Furată, inclusiv coordonatoarea proiectului şi două de la economic

 
Plecări de la Digi 24: Două jurnaliste de la România Furată, inclusiv coordonatoarea proiectului şi două de la economic

Noi plecări de la Digi 24. Coordonatoarea proiectului România Furată (scos de pe post de Digi 24), Oana Despa, şi-a anunţat plecarea de la Digi 24. La fel Anamaria Nedelcoff, jurnalistă la acelaşi proiect.

Publicitate

Pleacă de la Digi şi Simona Popa, producător al Jurnalului economic . Dar şi Simona Simionescu, jurnalist economic la Digi 24 încă din faza de început a staţiei.

Detalii, în continuare:

Anamaria Nedelcoff: „Acum, că ni s-a închis emisiunea, nu prea mai am ce face pe aici”

Anamaria Nedelcoff, jurnalistă din echipa „România furată” a anunţat pe contul de Facebook plecarea de la postul de ştiri.

Motivul? Închiderea emisiunii „România furată” la începutul lunii februarie, pe care Paginademedia.ro a anunţat-o AICI.

Jurnalista a scris un scurt mesaj pe Facebook:

„Digi 24 a însemnat, pentru mine, "România furată" şi Oana Despa. Acum, că ni s-a închis emisiunea, nu prea mai am ce face pe aici.”

Anamaria Nedelcoff a venit în Digi 24 anul trecut, în octombrie. Are 15 ani de presă.

Ce a făcut:

  • Redactor-şef la Ştirideiaşi (2018)
  • Redactor-şef Replica (Deva). Realizator de emisiuni la posturi locale din Deva.
  • Ziarul de investigaţii - corespondent la Deva
  • Corespondent Starea Naţiei

Oana Despa: Am pus punct relaţiei mele contractuale de muncă cu RCS&RDS

"Peste 45 de zile lucrătoare nu voi mai conduce o secţie de Investigaţii la Digi24, secţie care nu mai există practic de ceva vreme şi nici nu voi mai coordona o emisiune care a rezistat cu stoicism cinci ani, România furată!", anunţă Oana Despa.

Oana Despa:

Pot înţelege că România furată nu a mai fost dorită şi că a murit. Nu pot înţelege, şi nici accepta, că mulţi dintre cei care ar fi trebuit să o apere ţin cu orice preţ să îi profaneze cadavrul. Al salamalaikum!

Pentru mine, Romania furata a fost cea mai mare realizare profesionala de pana acum. M-a provocat să construiesc şi să trag cu dinţii de un produs care deranja şi pe care nu şi-l dorea, de fapt, nimeni. Cui foloseste adevarul?

Un produs pe care, timp de cinci ani, nu a avut nimeni curajul să îl desfiinţeze. De ce? Răspunsul m-a depăşit mereu, am considerat ca cineva acolo sus ne-a iubit si a fost suficient.

Oana Despa a venit la Digi 24 în 2011, când canalul de ştiri al RCS era în faza de proiect. Înainte a lucrat 12 ani în Intact. Conducea Secţia eveniment a redacţiei de ştiri Antena 1 şi Antena 3.

Reamintim că Digi 24 a decis să renunţe, în luna februarie, la „România furată”, seria de investigaţii lansată de post în urmă cu cinci ani.

Seria de investigaţii România furată era coordonată de jurnalista Oana Despa din anul 2014. Programul a fost gândit ca o serie de investigaţii despre devalizarea unor companii de stat precum Siderca, Bancorex, Loteria, Tractorul Braşov, Serele Codlea, Sidex sau ICA.

Echipa a realizat şi documentarul despre dezastrul de la clubul Colectiv intitulat „Un minut şi o secundă”.

Două jurnaliste de la secţia economic şi-au dat demisia

Pleacă de la Digi 24 şi două jurnaliste specializate pe economic. Este vorba de Simona Popa, producător şi de Simona Simionescu, redactor.

Simona Popa era producător al Jurnalului economic, dar şi al rubricii România la bilanţ şi al pastilei economice Veridice. Lucrează de aproape patru ani în Digi.

A fost în echipa lui Moise Guran. A lucrat în Antene până în 2010, când Moise Guran a plecat cu emisiunea la TVR, apoi la Digi 24.

Simona Simionescu, redactor la secţia economic, lucra pentru Digi 24 încă din perioada în care se lucra "la perete". A lucrat la Business Club, apoi la departamentul economic. Are 16 ani de presă, în locuri precum Adevărul, Gândul, Prima TV, Banii noştri, Gardianul.

Postul de ştiri Digi 24 trece printr-o perioadă agitată, în care mai multe emisiuni au fost scoase de pe post. Amintim printre altele producţii ca „România furată” sau „Pastila de limbă”. De asemenea, mulţi jurnalişti printre care Tudor Muşat sau Adriana Nedelea au părăsit postul de TV deoarece nu li s-au mai prelungit contractele.

Citeşte şi: S-a „furat” şi România furată. Proiectul de investigaţii de pe Digi24, scos de pe post

Postarea jurnalistei Anamaria Nedelcoff:

Postarea Oanei Despa:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Teszari Teszari
    O pierdere inestimabila Nedecoff asta. Se năruie televiziunea fără ea. Despa la fel. Zice lumea rea ca muncea foarte mult pe Facebook și la ora 4 dacă o cautai era plecata deja. Scrie bai Obae când pleacă oamenii serioși de la Digi, vezi ca au plecat mulți deja.
  • simona simona
    e plin digi de simone. Cate or fi ramas inca?
  • Matei Matei
    Digi24 care se prezinta cu surle si trambite ca sustinator al luptei anti-coruptie si este frenetica, a inchis emisiunea care poate mai prezenta "coincidente" suspecte in diverse aspecte ale economiei din Romania?
    Oare chiar era singura emisiune din grila lor, care nu producea audienta cat sa-si justifice existenta SAU cineva a fost deranjat? (asta este intrebarea).

    presa independenta, democracy, democracy.
  • HaHaHa Production HaHaHa Production
    Simona Taranu care face cel mai mare circ din toata cladirea aia cand pleaca? O mai tine mult in brate conducerea de partid de la UM24? Urla oamenii de durere in cladire cat ii brafeste la sfat de seara... Savanta de renume mondial. Copia fidela a lu' coana Leana
  • Toma Remus Toma Remus
    Atata ***....un babilon inteles numai de cei ce si vand sufletul intereselor meschine.
    Unde esti tu Tepes...DOAMNE ???

Trimite un comentariu

sus