Skip to main content

EXCLUSIV. Poveste din Digi: Ce a păţit un reporter după exclusivitatea Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu Jean Claude Juncker

 
Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker, la plecarea şefului Comisiei Europene de la Băneasa
Viorica Dăncilă şi Jean Claude Juncker, la plecarea şefului Comisiei Europene de la Băneasa

EXCLUSIV. O poveste cu premierul Viorica Dăncilă, cu şeful Comisiei Europene şi cu un reporter care a sfârşit concediat după o exclusivitate care a făcut turul televiziunilor. O poveste din Digi 24.

Publicitate

Şi cu explicaţie de antologie care i-a fost dată reporterului de către şefi. O găsiţi la finalului articolului. Merită.

O poveste care nu s-a întâmplat acum când sunt tot felul de acuzaţii că, brusc "Digi 24 a întors armele". Dar filmul de mai jos s-a întâmplat în septembrie 2018.

De ce v-o prezentăm abia acum?

Pentru că, la momentul respectiv, documentarea - recunoaştem - a fost insuficientă. Oricum, din informaţiile Paginademedia, una dintre grijile principale a fost "să nu se afle". Acum avem suficiente date ca să reconstituim ce s-a întâmplat.

Vă prezentăm povestea. În care personajele sunt protejate. Oricum lucrează acum în altă parte. Faptele, aşa cum s-au derulat.

O poveste ca un scenariu de film.

Faptele:

Luni 17 septembrie. Jean Claude Juncker, şeful comisiei Europene, urmează să vină în România. Posturile de televiziune îşi trimit oamenii la aeroport. La Aeroportul Otopeni.

În redacţia Digi 24, cineva are o sursă mult mai bună. "Mergeţi la Băneasa!" le spune colegilor. "Eşti sigură!". "Da, acolo mergeţi. Am surse! ". Cea care are sursa bună este venită de scurt timp în Digi. De doar 11 zile.

Venea de la un alt post de ştiri.

Colegii merg pe mâna ei.

Ora 17.50. Juncker aterizează la Băneasa. Echipa Digi 24 este singura prezentă şi ia imaginile.

Ora 18.30. Viorica Dăncilă ajunge la Băneasa. Degeaba. Echipa Digi, trimisă de reporterul "cu surse bune" o surprinde pe premier.

Toate celelalte posturi de ştiri preiau imaginile Digi. Din punct de vedere jurnalistic, a fost, clar, o exclusivitate: "Viorica Dăncilă nu a ajuns la întâlnirea cu Juncker." "Gafă de protocol."

Seara, şi la Antena 3, exclusivitatea Digi este discutată. Şi discutabilă, din punctul de vedere al lui postului. Evident, la mijlocul "gafei de protocol" a fost o conspiraţie, este, pe scurt, concluzia Antena 3.

Joi, 20 septembrie, ora 15.10. Reporterul Digi 24 care a avut sursele este chemat la raport. La şeful ştirilor Digi 24. Este concediată.

Explicaţia pe care o primeşte o lasă fără cuvinte.

Cum Traian Băsescu a spus că vom afla peste 50 de ani ce a fost în spatele răpirii jurnaliştilor din Irak, aşa va afla şi jurnalista motivele reale ale concedierii.

"Pentru aşa o exclusivitate, în mod normal, primeşti o primă. Eu sunt dată afară", se plânge ziarista colegilor. Literalmente se plânge.

Colegii cred că are un deces în familie, când o văd ieşind în lacrimi din biroul şefului. "Cine a murit?", o întreabă.

Întreaga redacţie este şocată. Marea grijă este "să nu cumva să se afle". Nu s-a aflat foarte mult, în zilele respective. Situaţia din ultima perioadă, de la Digi a venit şi cu noi informaţii.

În primă fază, jurnalista a avut intenţia de a se judeca cu postul TV, după cum le-a spus şi colegilor. A renunţat la idee. Între timp, s-a angajat şi lucrează la o altă televiziune.

Contactată de Paginademedia.ro, a dorit să-şi pătreze anonimatul (în măsura în care este posibil şi la comentarii, pentru cei care o veţi recunoaşte) şi să nu comenteze povestea documentată de Paginademedia.ro.

End of story.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mar'cica Mar'cica
    Dar, o televiziune, n-ar trebui să arate doar adevarul pentru informare corectă, sa fie impartiala, sa informeze corect și nu, sa manipuleze?
  • Vasy Vasy
    Bă, da ăștia care comentați că Digi s-a dat cu PSD-ul... voi vă uitați și la tv când afirmați asta? Eu în continuare văd că sunt singurii care îi critică, CTP spală pe jos cu Veorica... de unde până unde concluzia voastră? Că a dat pe unii afară?
  • Elena Elena
    @Ionut a pus punctul pe "I". Jurnalistii semneaza un contract securist prin care nu au voie "sa vorbeasca de rau" postul timp de 2 ani de la incetatea contractului! Nu se aplica si in cazul de fata daca jurnalista nu a lucrat nici macar o luna de zile la postul respectiv!
  • Alexandru Alexandru
    Adica pe fata a dat-o afara celebrul Robert Gainescu? Stilul de arogant *** seamana pana la identitate cu tone of voice Pro Tv. Digi a ajuns pe mana unor vatafi obtuzi, cu aere de mari manageri dar fara primele doua pagini din CV-ul de 2 pagini si trei randuri. ***
  • Ionut Ionut
    Felicitari pentru articol, foarte bine si corect scris. Povestea e reala, jurnalistul exista..pacat ca nu se poate face o continuare - cine pe cine a sunat, cine a cerut sa fie dat afara, cine a pus hr ul sa o execute in plina zi si in mijlocul redactiei.. Pentru deotologi, se vede ca nu aveti treaba cu presa si nu ati avut ocazia sau curiozitatea sa cititi un un contract de munca pe perioada determinata cu rds.. Plătești tu, familia si prietenii tai daca atentezi sau lezezi imaginea si reputatia companiei... Se ofera cineva sa ii dea omului respectiv vreo 50000 de euro cat ar fi eventualele prejudicii/daune, sa ii plătească avocati smart,sa ii dea un nou loc de munca?..daca nu era adevărat, de ce nu a avut digi o reactie pe masura faptelor prezentate?... Dar asa, toti o ardem pe deontologie, pe fitile si insinuari, pe principii si valori, pe moralitati si prejudecati... In final, cine plăteste? E plin cimitirul de eroi..
  • Prelipchanu Prelipchanu
    Digi e o mare televiziune cu o audienta mica. O are mica rau. Cea mai mica. Din cauza asta e frustrata rau. Moare ca pro sau antena o au mare. O televiziune frigida, fara nimic propriu, fara stil si fara sare sau piper, cu un site incarcat de click-bait-uri, cu stiri copiate integral de la altii, plagiate grosier. Zero24
  • somebody somebody
    Din cate stiu, trebuie sa ceri un punct de vedere de la ambele persoane implicate, daca esti jurnalist Petrisor Obae! Daca nu, atunci esti doar unu' care scrie pentru a atrage cititori, si care incepand de azi are unul mai putin care crede ce postezi tu aici!
  • Cineva Cineva
    Totusi, sefii ca sefii, au salarii de mii de euro, dar jurnalistii de ce tac de fiecare data? Daca ar exista solidaritate nu ar mai fi atmosfera aia care numai de echipa nu e.
  • corina corina
    e clar ca s a suparat priministra si a facut scandal si na, cienva trebuia sa plateasca. niciodata sefii cei mari din RCS&RDS n-o sa ridice un pai pt angajati, pt ca unii au (zeci de) mii de euro salariu in timp ce clasa muncitoare (executantii) are praful de pe tobe
  • jonh jonh
    Va dati seama, asa a invatat sa faca presa Obaie la Ringier ,sa calomniezi fara sa aduci o minima dovada ,tot de la el a si pornit furtuna de comentati asupra Digi24 ,incepe sa-i dezamageasca pe cei care ii dadeau crezare mai erau si oamnei care au discernamant
  • dizident dizident
    Surse, nesurse, razboi, nerazboi, turturica (bleah) sau nu, p-astia de am mai avut sau avem treaba cu domeniul nu ne surprinde povestea. Ba chiar am mai avea cateva, "pe surse", da' tare mi-e ca se dovedesc adevarate si intra oamenii in belea cand se recunosc :)
  • Biz Biz
    Eu nu m-am distrat niciodata mai bine decat acum cand am citit isprava asta. deci, aici e o poveste gen credeti-ma asa s-a intamplat, nu stim cine e victima, stim ca digi24 e calaul, stim crima si stim cine o povesteste. vreo sursa care confirma in articol treaba asta este? oficiala, neoficiala? sau toata povestea sta in credeti-ma asa au stat lucrurile..oare e o coincidenta ca pe site-ul asta ploua cu stiri despre digi24? ca nu cred ca antena 3, rtv, realitatea au avut parte pe aici de astfel de campanii dubioase. si o spun fara sa fiu fan digi24, am si comentat de multe ori, ca sunt in oglinda cu tv-urile psd si au o audienta care nu justifica existenta postului. dar, ramane intrebarea: voi, saitul de media, ce aveti de scrieti asa sub acoperire despre ei? sau trebuie sustinut moral pacaliciul de turturica?
  • johhny bravo johhny bravo
    Foarte smecher articolul asta. Calomniaza fara nicio miza. Daca intrebi cine a fost reportera respectiva, Obae o sa spuna aaaaa, pai nu pot, protejam sursele. Lucreaza-n alta parte, n-o mai intereseaza, dar ce sa vezi, apare totusi non-stirea asta. Chiar daca alta proba in afara de "avem suficiente date" nu exista. Si uite-asa se ambaleaza alde Max, Sergiu, Lili si altii cu gandire de doi biti. Nu verificam, dar a zis Pagina de media! Parol ţaţo, sa ma-ngropi! Si, for your information, draga Sergiu, Airabedian chiar e un om capabil, dar e ok, esti tu din aia care stie la o halba de bere.
  • Sergiu Sergiu
    La Digi24 orice este posibil! E jenant ca o asemenea televiziune are asemenea sefi.
    Bai,Tzesari daca doresti performanta si profit scapa de personaje-capusa ca Radu Ionita si Cristina Airabedian. Chiar daca sunt *** perfecte!
  • Max Max
    Nu ma mir! In acest moment la digi24 se poate orice. Suntem condusi de oameni care nu au nici un pic de creier.

Trimite un comentariu

sus