Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Ce să zic, e greu, dar nici ușor să crești copii…”. O postare a lui Radu Vâlcan, distribuită intens pe Facebook

 
BLOGOSFERĂ. „Ce să zic, e greu, dar nici ușor să crești copii…”. O postare a lui Radu Vâlcan, distribuită intens pe Facebook

BLOGOSFERĂ. Radu Vâlcan a dat cel mai distribuit articol din blogosferă de ieri. Prezentatorul, care are doi copii, a scris despre greutățile din viața unui părinte.

Publicitate

Radu Vâlcan a comparat „meseria” de tată cu o excursie într-un mediul ostil din Nepal pe care acesta a făcut-o în trecut.

„Va spuneam acum o vreme despre experienta pe care am avut-o in Nepal, pe care o numeam cea mai intensa din toate cele traite pana in acel moment. Va povesteam cu patos cum am plecat cu niste prieteni, intr-o „baieteasca”, sa descoperim particica aia de lume indiana.

Cum sa va spun… a trecut timpul, iar acum Nepalul mi se pare o joaca de copil. Asa cum se joaca asta mic cu noi. Asta micu’ mare adica. Alexandru. Ca in urma tragerii la sort am fost desemnat sa ma ocup de entertainmentul lui.

Treaba e ca se apropie de trei ani si, se pare, traverseaza „terrible twos”. Adica o perioada grea, comparabila cu mersul in armata. Si armata era grea chiar si pentru cei “ca bradul”. In speta, astia ca mine.”, spune Radu Vâlcan.

Articolul a adunat 7.145 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO.

Al doilea articol este scris de Moise Guran pe blogul personal și are ca subiect intenția de vot a românilor.

După un studiu realizat de IMAS în februarie 2019 pentru Europa FM, Guran face o scurtă analiză a comportamentul românilor atunci când vine vorba de prezența la urne.

Conform tabelelor publicate în articol, majoritatea cetățenilor care nu știu sau nu vor să voteze au vârste cuprinse între 30 și 44 de ani.

„Observați o primă surpriză, pe categorii de vârstă, cel mai mare absenteism probabil este înregistrat în segmentul de vârstă, 30-44. Ciudat, nu? 37% au răspuns nu știu, nu vreau să răspund sau nu vreau să votez. Partea cea mai activă economic, este și cea mai inactivă politic.”, completează Moise Guran.

Preferințele pentru culoarea politică se modifică în funcție de mărimea localităților. Dacă în localitățile mici, populația preferă PSD, cu cât crește mărimea orașelor, cu atât balanța înclină spre PNL. În București, USR+ deține cel mai mare procent, conform studiului IMAS.

Aceste tablouri spun multe, cui are urechi să audă. De ce e dezinteresat de vot electoratul tânăr și activ economic? E de înțeles interesul pentru vot al electoratului mai în vârstă și mai vulnerabil. Este un electorat de stânga și nu își va schimba opțiunea. Targhetarea acestui electorat de către partidele de dreapta este inutilă, contraproductivă și, bănuiesc eu dezangajantă chiar pentru electoratul mai tânăr. Dacă toți se bat în pensii, atunci unul de 25-35 de ani de ce să meargă la vot?, completează Moise Guran.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. raduvalcan.ro, “Ce să zic, e greu, dar nici ușor să crești copii…”,

- 7.145 likes & shares;

2. moise.ro, “Tabloul electoral în profunzime, cu trei luni înainte de alegeri”,

  - 2.501 likes & shares;

3. Blogurile Adevărul, “România fără PSD”, de Petre Barbu,

  - 1.253 likes & shares;

4. petreanu.ro, “Țara carașilor fără memorie”,

- 862 likes & shares;

5. Idevice.ro, “Apple Ofera acum Asistenta Telefonica si in Limba ROMANA”, de zaone,

- 100 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • „...e greu, dar nici ușor...” face parte din categoria „viața e grea, dar merită trăită” și „dacă ești prost, și viața e grea”.
    Indiciu pentru Dl. Vâlcan: „dar” este o conjuncție coordonatoare adversativă.

Trimite un comentariu