Skip to main content

SHARED NEWS. Primul metru de autostradă din Moldova: Un viral cu 50.000 de share-uri pe Republica.ro

 
SHARED NEWS. Primul metru de autostradă din Moldova: Un viral cu 50.000 de share-uri pe Republica.ro

SHARED NEWS. Viralul zilelor trecute în online a fost cu siguranță inițiativa și protestul afaceristului Ștefan Mandachi. A construit „primul metru de autostradă din Moldova” și a invitat alți oameni de afaceri și cetățenii din România la protest:

„Pe 15 martie, la ora 15, grevă națională de 15 minute”. 

Publicitate

Toate site-urile de știri și nu numai au preluat informația, însă Republica a dat materialul viral pe acest subiect. Un material cu zeci de mii de distribuiri, peste 50.000 de like-uri și share-uri conform Facebrands PRO, care prezintă efectele inițiativei lui Mandachi: 

Greva lui Mandachi nu mai este o simplă provocare pe rețelele sociale. Pe 15 martie, la ora 15, grevă națională de 15 minute: de la angajați și oameni de afaceri, la vedete și fotbaliști, România răspunde provocării omului de afaceri sucevean care vrea autostradă”, titrează Republica. 

Site-ul a publicat câteva nume care s-au alăturat protestului antreprenorului din Suceava: 

„Sunt oameni obișnuiți cei care i s-au alăturat, dar și personalități din diferite domenii. Și pentru prima dată, oameni de afaceri anunță că se alătură protestului.”

Următoarea știre populară din social media este legată de Laura Codruța Kovesi care se numără printre femeile „onorate” de Universitatea Harvard în 2019. Informația a fost punctată de Ziare.com și Digi 24, cu 12.000 respectiv 7.600 de like-uri și share-uri: 

„Fostul procuror şef al DNA apare pe lista întocmită de forul universitar alături de alte 20 de femei - magistraţi de rang înalt în ţările lor, activiste pentru drepturile omului sau politicieni”, notează Digi 24. 

Alte publicații care au dat materiale populare pe Facebook vin de pe publicații precum G4Media sau Adevărul.  

Cele mai citite știri din social media, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.   

1. republica.ro, „Pe 15 martie, la ora 15, grevă națională de 15 minute: de la angajați și oameni de afaceri, la vedete și fotbaliști, România răspunde provocării omului de afaceri sucevean care vrea autostrada”, de Violeta Cincu

- 47.173 likes & shares;

2. ziare.com, „Kovesi, printre femeile onorate de Harvard in 2019”, de Alexandra Sandru

- 12.893 likes & shares;

3. digi24.ro, „Laura Codruța Kovesi, onorată de Harvard de Ziua Femeii”

- 7.616 likes & shares;

4. adevarul.ro, „Un şofer de TIR a răbufnit într-un video destinat votanţilor PSD: „V-ar plăcea aşa o ţară? Frumos, autostrăzi, industrie. Ce ţară moştenesc nepoţii voştri? Idioţilor!“”, de Alina Mitran 

- 6.566 likes & shares;

5. g4media.ro, „Sebastian Ghiță poate reveni în România, mandatul de arestare a fost revocat. Întrebat dacă intră în politică, Ghiță a spus: ”Sigur nu am să tac””

- 3.964 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu