Skip to main content

Vodafone se pregătește să intre în acționariatul UPC. Compania a depus la CNA primele documente

 
Vodafone se pregătește să intre în acționariatul UPC. Compania a depus la CNA primele documente

Compania telecom Vodafone se pregătește de preluarea UPC în România. Compania de cablu UPC a depus deja la CNA primele documente privind un acord prealabil de modificare a acționariatului, așa cum spune legislația. 

Orice companie care operează și servicii media audiovizuale este obligată să notifice CNA în privința schimbărilor care se produc cu aceasta, cum ar fi schimbarea formei juridice, a sediului social sau a acționariatului. 

Publicitate

Cu astfel de modificări a venit la CNA și compania UPC, care operează canalul Info și serviciul audiovizual la cerere UPC Pay-per-View.  

„Am solicitat modficarea licenței cu privire la câteva schimbări care au survenit în datele de identificare ale societății și anume schimbarea sediului, de la vechiul sediu de pe Șoseaua Nordului, la actualul sediu de pe Constantin Ghercu (Grozăvești). De asemenea, a intervenit o modificare în structura acționariatului, o modificare în interiorul grupului. Ambele societăți, și cea care a cedat și cea care a preluat sunt parte ale grupului Liberty Global”, le-a explicat membrilor CNA reprezentantul UPC. 

Totodată, întrebat de stadiul documentației privind tranzacția cu Vodafone, reprezentantul UPC a explicat: „Am notificat odată cu depunerea documentelor, dar cred că o să intre în următoarea ședință cu privire la transferul de acțiuni.”

Monica Gubernat, membru CNA, i-a explicat acestuia că a cerut și prezența unor reprezentanți din partea Vodafone:

Am solicitat să vină și reprezentanții UPC, dar să vină și reprezentanții Vodafone, pentru că este o preluare de anvergură și trebuie să știm și noi planurile de viitor”, i-a transmis membrul CNA. 

„O să le transmitem și vom veni împreună în fața dumneavoastră”, i-a asigurat reprezentantul UPC

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Banii lui Vodafone s-au dus deja la foștii acționari ai lui Scripps Networks, pentru că principalul acționar al UPC, Liberty Global, a investit banii obținuți din vânzarea diviziilor UPC din Europa centrală și estică, în creșterea portofoliului Discovery Inc.

    Sper ca Discovery Inc. să aibă în vedere și achiziția CME și eventual să aibă în vedere și o fuziune cu AMC inc..
  • imi poate spune cineva daca maresc abonamentele pe tv-cablu si internet? ca asta m-ar interesa mai mult, eu stau si acum cu o factura neplatita la upc pt ca au "gresit-o"(lucru recunoscut si de ei dar dureaza 2 luni pentru recalculare dar in schimb nu stiu daca sa o platesc pe asta de acum si daca mi se opreste cablul tv sau internet) deja se vad actionarii la lucru.

Trimite un comentariu