Skip to main content

Câți bani a alocat TVR pentru Cerbul de Aur 2019

 
Câți bani a alocat TVR pentru Cerbul de Aur 2019

Televiziunea Română vrea să cheltuiască aproximativ 1,2 milioane de euro pentru festivalul Cerbul de Aur, care va avea loc în această vară, scrie News.ro.

„Suma alocată prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat de Consiliul de Administraţie al SRTv pentru ediţia 2019 a Festivalului Cerbul de Aur este de 5.890.538 lei”, a fost raspunsul TVR venit în urma unei solicitări News.ro.

5.890.538 de lei, adică aproximativ 1,2 milioane de euro, puțin peste bugetul de anul trecut.

Publicitate

Pe 10 aprilie, TVR a lansat o ofertă regizorală pentru ediția din acest an a Festivalului Internațional Cerbul de Aur. Conform aceleiași oferte, spectacolul va avea loc la Brașov, între 23 și 25 august.

Conform cererii de ofertă regizorală, „Cerbul de Aur trebuie să fie actual, adecvat anului 2019, să atragă şi publicul tânăr şi activ. Această ediţie trebuie să fie plină de culoare, să construiască o adevărată poveste muzicală memorabilă, atât pentru publicul de televiziune, cât şi pentru spectatorii prezenţi la Braşov.

Anul trecut, TVR a cheltuit peste 1 milion de euro doar pe invitați ca James Blunt, Nicole Scherzinger, Gabriel Garco, Iulia Vântur, Delia sau The Motans.

„Curtea de Conturi a anunţat că la începutul lunii aprilie va începe controlul la Televiziunea Română, după ce Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, a solicitat un audit public extern la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi pentru remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţi permanenţi.” mai scrie News.ro.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cine știe ce contracte dubioase vor încheia Gradea(în ipoteza puțin probabila ca va mai fi multă vreme șefa), diletant dar înfumurata pe motive de arbore genealogic Smaranda Vornicu și etern supraviețuitorul Demeter, dublat de umbra lui, Zgabercea.

Trimite un comentariu