Skip to main content

Adrian Sârbu și Marius Tucă sunt oficial parteneri. Cât deține fiecare din Smart FM

 
Adrian Sârbu și Marius Tucă sunt oficial parteneri. Cât deține fiecare din Smart FM

Smart FM vine cu o nouă schimbare de acționariat în fața CNA. O schimbare în urma căreia Marius Tucă și Adrian Sârbu au devenit, oficial, parteneri.

Publicitate

Detalii, în continuare:

CNA a discutat în ședința de astăzi o solicitare din partea societății Radio Smart SRL de modificare a acționariatului. Mai exact, pentru intrarea lui Adrian Sârbu alături de Marius Tucă în postul de radio.

Smart FM a mai depus o cerere, în urmă cu două luni. La vremea respectivă, CNA a cerut o amânare pentru a discuta cu un reprezentant al Smart FM pentru a discuta despre strategia de grilă.

Azi a venit și un reprezentant de la Smart FM. A venit Adriana Părpureanu, care timp de mai mulți ani a reprezentat Pro TV în relația cu CNA. 

Smart FM și-a modificat deja acționariatul. Intrarea lui Adrian Sârbu a fost deja înscrisă la Registrul Comerțului, deși, până acum, de obicei schimbările se făceau după ce Consiliul Național al Audiovizualului își dădea acordul.

De ce a făcut Smart FM altfel?

Adriana Păpureanu, întrebată de ce s-a produs modificarea de acționariat înainte ca CNA să fie notificat: 

„Societatea se afla într-un blocaj financiar și nu mai putea să facă absolut nimic. În momentul în care s-a modificat acționariatul, s-au deblocat plățile către instituțiile statului”, a explicat Adriana Părpureanu.

Totodată, Radu Herjeu și Dorina Rusu au propus amânarea unui vot pentru a discuta cu unul dintre administratorii Radio Smart legat de planurile cu acest post de radio. 

„Smart FM e un radio ușor atipic, nu e chiar un radio comerial, iar Adrian Sârbu e cunoscut că dă o tentă comercială accentuată produselor pe care le achiziționează. Aș fi vrut să știu în ce măsură radioul își păstrează acea latură culturală”, a spus Radu Herjeu.

Adriana Părpureanu, reprezentantul Smart FM

„Nu pot să mă pronunț eu asupra politicii editoriale. În același timp, eu pot să vă spun că urmează o modifcare de licență, în cazul în care veți aproba această schimbare de acționariat.

În acel moment trebuie să vină în fața dumneavoastră cu propunerea. Astăzi este o chestiune de acționariat, dar în momentul în care se depune o solicitare modificare de grilă, așa cum va fi ea, minoră sau majoră, responsabilul cu conținutul editorial va trebui să se prezinte în fața dumneavoastră.”

Acționariatul Smart FM:

Acționariatul Radio Smart SRL arată astfel:

Aleph Media SRL – 50%, Marius Tucă – 40%, Dan Iacob – 10%.

Aleph Media SRL are acționari pe Prosperya Financial Management SRL – 99,9863% (Iacob Ana Cristina – 90% și Abalante Limited din Cipru), Zazu Film SRL (0,013%) și Iacob Ana Cristina – 0,0007%. Cristina Iacob este regizor și iubita lui Adrian Sârbu. 

SC RADIO SMART SRL deţine 6 licenţe audiovizuale (Radio Smart în Bucureşti şi Alba Iulia şi Wyl FM în Ploieşti, Câmpina, Târgovişte, Snagov).

În finalul discuției, CNA a dat un vot pentru schimbarea de acționariat, dar a decis să trimită postului și o scrisoare de atenționare pentru că a produs modificări înainte să primească un vot din partea forului audiovizual. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • cum e cu evziunea fiscala?
    sterge orlandon teodorovici tot ?
    felix & asociatii golesc puscariile, albesc caziere, instaureaza hotia fara de pedeapsa, sterg datoriile.
    prostii platesc
  • Pe vremuri, Sarbu facea cadou iubitelor case de schimb valutar. Acum a trecut la alt nivel, le cadoriseste... cultural. In felul asta poate ca duduia nu va mai face filme decoltate si nule ca valoare artistica si se va ocupa de radio...
  • @un om. Tu contezi in vreo piata, chiar si in cea de langa casa ta? Pe cuvantul tau ca e Sarbu lacom? Bai, vorbiti fara sa aveti habar. Cam ca Dejeu, pardon Herjeu, care are nevoie de latura culturala dar pe *** o scapa de fiecare data de amenzi.

Trimite un comentariu