Skip to main content

Cine va vinde drepturile TV din Liga I în următorii cinci ani

 
Cine va vinde drepturile TV din Liga I în următorii cinci ani

Președintele LPF Gino Iorgulescu a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că a ajuns la un acord privind drepturile de televizare pentru Liga I, anunță GSP.  

Contractul urmează să fier semnat cu firma eAd Interactive, o regie de publicitate deținută de Orlando Nicoară, care s-a angajat să plătească 28 de milioane de euro fără TVA, pe sezon. Contractul este pe o perioadă de cinci ani. eAd Interactive va negocia mai departe cu televiziunile care vor dori să transmită meciurile de fotbal de Liga I. 

Publicitate

„Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA. Nu intrăm în amănunte, mai sunt nişte schimbari în contract pe care o să le sesizați pe sezonul următor.

Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. Sunt în continuare interesați Telekom, Digi și Look și alte societăți mai mici. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV.

Noi suntem mulţumiţi, cluburile la fel. Au stat cu emoţii, credeau că nu mai putem face un asemenea contract.” 

De ce nu s-a organizat licitație?

„Nu s-a făcut licitaţie, pentru că se luau mai puţini bani", a declarat Iorgulescu.

Totodată, potrivit lui Gino Iorgulescu, eAd Interactive a vândut drepturile pentru Liga I și în ultimii doi ani. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Astia care sunt acum stapani la liga au invatat in greselile trecutului. Mitica a vandut direct si spaga a fost descoperita. Si acum e tarat prin tribunale. Dar daca vanzarea se face printr-un intermediar (care e de-al nostru) spaga poate fi mascata. V-ati prins de smekerie? Sunteti grei de cap! hehehe
  • Omul asta e mai tau ca dragomit,la ce......fokosim un intermediar? Banii vin de la rds si telekom pai da domne drepturile direct la telekom si digi
  • Vizionare, nimeni nu cumpara azi un produs daca nu are certitudinea ca il va vinde mai departe cu un mic profit. Cerceteaza sa vezi ce legatura exista, de cativa ani, intre eAd Interactive si Digi24, DigiSport și ProFM si mai vorbim.
  • Omiteti cel mai important aspect din aceasta ecuatie: firma care intermediaza drepturile tv nu are cui sa le vanda. Posturile tv nu mai sunt interesate de aceste drepturi, la asemenea sume nejustificate pentru nivelul fotbalului din Romania. Asadar se pot trezi in situatia neplacuta de a sta cu ele in sertar sau sa fie nevoiti sa le vanda la preturi mult mai mici.
  • Pe 5 ani din ce stiam eu si se impart in fiecare an cate o parte la echipele din prima liga, unele din acesti bani supravietuind in prima liga. Oricum pentru ce fotbal e pe la noi sunt multi bani dar in 5 ani probabil ca se scot acesti bani si speram si noi ca poate in 5 ani vom avea fotbal din ce in ce mai bun nu tot mai slab.
  • Acesti bani sunt pentru 5 ani sau doar pentru un an?
    Daca era mitica la liga drepturile se vindeau pe un miliard.

Trimite un comentariu