Skip to main content

SHARED NEWS. Un nou medic fals, un nou subiect viral. Recorder și povestea unui fals ginecolog

 
SHARED NEWS. Un nou medic fals, un nou subiect viral. Recorder și povestea unui fals ginecolog
Medicul fals Florica Trandafir

SHARED NEWS. Un nou caz cu un fals medic. Un nou caz viralizat masiv în online. Cazul medicului ginecolog fals, care avea o „policlinică” într-un apartament din Militari și profesează de 25 de ani a fost cel mai distribuit material în social media, conform Facebrands PRO.

Recorder a investigat cazul Floricăi Trandafir, un medic generalist care s-a dat drept medic ginecolog timp de mai bine de 25 de ani.

În acest timp, Florica Trandafir trata problemele grave de sănătate ale pacientelor cu plasturi, pastile la plic și aparatură cumpărată de la teleshopping.

Publicitate

Din material:

Pe scurt, într-un apartament din Militari, Florica Trandafir oferea consultații ginecologice, tratamente de fertilitate și trata nodurile mamare cu „siropuri, plasturi cu estrogen și aparate de fizioterapie”.

Florica Trandafir, o femeie care a terminat Facultatea de Medicină fără a-și face rezidențiatul, și-a înființat, în anul 1994, propria policlinică, la parterul unui bloc din cartierul Militari.

Ministerul Sănătății i-a dat aviz pentru cabinet de medicină generală, dar Florica Trandafir și-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă și ginecologie.

După 25 de ani, Florica Trandafir își continuă activitatea: oferă consultații ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje și eliberează rețete fără parafă, scrie Recorder în materialul cu 9.955 de like-uri și share-uri.

Reporterul Recorder s-a dus la cabinet inițial incognito, ca pacient. "Consultația a fost de fapt o discuție în care s-a lăudat cu specializarea în Germania și cu succesul pe care l-a obținut în multiple cazuri de infertilitate".

Ulterior, când reporterul a spus că va scrie un material, falsul ginecolog a avut un alt discurs: 

"O atitudine spășită, de om vinovat, care a încercat să ne convingă că nu vrea răul nimănui. A recunoscut că nu e medic ginecolog și a sfârșit prin a ne spune că va da jos pancarta din fața blocului, pe care scrie „ginecologie".

Povestea, integral, pe Recorder.ro

O altă știre distribuită în social media, cu 9.910 aprecieri și distribuiri vine de la g4media.ro. Prescrierea faptelor de trădare ale lui Ion Iliescu la Revoluție a fost unul dintre cele mai importante subiecte ale zilei de joi.

Procurorii au decis că fostul președinte al României, Ion Iliescu a comis fapte de trădare la revoluția din 1989, după ce a solicitat intervenția militară din partea URSS. Iliescu nu poate fi acuzat deoarece faptele s-au prescris.

„Potrivit procurorilor, anunțul privind solicitarea intervenției militare a URSS a fost făcut la TVR, pe 23 decembrie, la ora 10.30 dimineața. Procurorii susțin că, dat fiind că TVR era sub control militar, iar armata era sub controlul grupării conduse de Ion Iliescu, membrii acestei grupări sunt cei care au luat decizia de a chema trupele sovietice, masate la granița de est a României.”, scrie G4media.ro

Informațiile extrase din rechizitoriu au adunat, conform monitorizărilor Facebrands PRO, 9.910 likes și shares.

Cele mai citite știri din social media, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. recorder.ro, “Un fals ginecolog profesează de 25 de ani într-un apartament din Militari”, de Alina Păduraru,

- 9955 likes & shares;

2. g4media, “Dosarul Revoluției: Procurorii susțin că Ion Iliescu a comis un act de trădare prin solicitarea intervenţiei militare din partea URSS, dar faptele s-au prescris”, de Alin Ionescu,

- 9910 likes & shares;

3. adevarul.ro, “Liviu Dragnea şi-a ieşit din minţi la întâlnirea PSD-iştilor din Suceava. I-a strigat unui participant „Nimic eşti tu!“”, de Oana Şlemco,

- 6854 likes & shares;

4. republica.ro, “Liviu Dragnea, către electorat: „Ce am făcut noi?” Cetățean: „Nimic!”. Dragnea: „Nimic ești tu! Ai răbdare să-ți spun ce am făcut noi, mincinosule!””, de Raluca Ion, 

- 3123 likes & shares;

5. digi24.ro, “Iohannis sugerează că îl va respinge pe Nicolicea: PSD pregătește o remaniere care să întărească asaltul asupra Justiției”,

- 1259 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu