Skip to main content

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind lansează platforma online MediaSind TV

 
Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind lansează platforma online MediaSind TV

Sindicatul MediaSind va avea şi o platformă online, MediaSind TV.

Publicitate

MediaSind TV va fi o platformă de comunicare online pentru toţi cei care fac parte din mass-media, iar membrii sindicatului vor putea să îşi exprime opiniile. Pe site-ul mediasindtv.ro, sunt disponibile drepturile jurnaliştilor, codul deontologic şi o secţiune pentru video, unde se pot încărca materiale legate de jurnalism şi de activitatea sindicatului.

„Pe platformă pot fi reclamate abuzurile patronatului, iar jurnaliştii îşi pot face publice producţiile care „deranjează” şi sunt refuzate la difuzare.” spune MediaSind.

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind are filiale pentru instituţiile publice TVR, Radio România, AGERPRES, dar şi pentru Online şi Freelanceri.

La 18 ani de la înfiinţare, MediaSind trage linia.

Sindicatul a luptat pentru „respingerea mai multor măsuri ale guvernanţilor precum şi a unor proiecte de lege care urmăreau limitarea libertăţii de exprimare a jurnaliştilor, sau politizarea excesivă a instituţiilor publice de media.”

MediaSind anunţă printr-un comunicat de presă că „a câştigat, în instanţă, zeci de procese pentru recuperarea drepturilor salariale ale propriiilor membri de sindicat şi a sancţionat public mai multe abuzuri ale unor şefi cu înclinaţii dictatoriale, numiţi în fruntea unor instituţii publice de media.

Împreună cu principalele organizaţii profesionale din media SRJ MediaSind a participat la negocierea şi semnarea Codului Deontologic Unic al Jurnalistului. Alături de Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi cu principalele universităţi din ţară, SRJ MediaSind a lansat Proiectul ReStart pentru un jurnalism de calitate, în sprijinul studenţilor care doresc să devină jurnalişti profesionişti”.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus