Skip to main content

VIDEO din Arhivă. Spectaculoasa poveste a omului cu o mie de voci: Duffy Duck, Taz, Sylvester şi sute de reclame

 
VIDEO din Arhivă. Spectaculoasa poveste a omului cu o mie de voci: Duffy Duck, Taz, Sylvester şi sute de reclame

VIDEO din arhiva Paginademedia.ro. Unul dintre cele mai spectaculoase interviuri, cu un om-spectacol. Duffy Duck, Chip si Dale, Taz, Sylvester, marmotele Milka, ciocanitoarea Woody, castorul Colgate, iepurasul Danonino, leneşul Sid din Ice Age, toţi într-un singur personaj: Marius Săvescu.

Publicitate

Un interviu acordat Paginademedia.ro în vara lui 2017. Un spectacol video cu Marius Săvescu, cel care a dublat peste 1.300 de voci de desene animate şi personaje din reclame.

Cine este Marius Săvescu?

De când a terminat actoria, la începutul anilor 90, trăieşte exclusiv din voce. Dublează desene animate din plăcere. “Eu trăiesc din publicitate, nu din desene animate.”

A pus voce pentru reclamele Penny, Altex, Tide, Domestos, Danonino, a fost castorul Colgate şi marmotele care "înveleau ciocolata în staniol".

Este Duffy Duck de 20 de ani, a fost Robo Gândăcelul şi leneşul Syd, din Ice Age.

Marius Săvescu, la Interviurile Paginademedia:

“Personajul reprezentativ pentru mine şi pe care îl iubesc foarte mult este Duffy Duck. Îl dublez din 1996. Au fost nişte probe în Bucureşti, l-au căutat prin toată ţara prin actori, să vina aici cei de la Warner să înceapă să dubleze toată zona de desene animate creată de ei prin 1941, cele originale, cu Duffy, Silvester, Twitty, Sam povestitorul."

Cel mai bine se prezintă "pe viu":

VIDEO. Cine eşti dumneata, domnule Marius Săvescu? Povestea omului cu 1.000 de voci

A terminat actoria, dar s-a orientat către voci. Întâmplător.

Recordul: un desen animat în care a fost nouă voci. L-a "tras" la prima citire.

“Am dublat şi nouă personaje în acelaşi timp!” povesteşte Marius Săvescu. “Toate voci diferite, fiecare cu defectul ei: un personaj era sâsâit, unul era peltic, altul nu pronunţa r.

Marius Săvescu:

"Am dat proba în trei zile, m-am înscris ultimul la probe în Bucureşti. Au fost vreo 500 de actori. Mi-au dat vreo două ore să văd cam zece personaje. M-am uitat repede pe ele.

M-au chemat în studio. Era un român şi un american. Mi-au spus ‘uite, aici ai nişte personaje’, pe care le ştiam puţin, nu le văzusem pe toate, şi m-au întrebat dacă pot să-l fac pe Duffy Duck. Mi-au dat un text în faţă şi mi-au zis să merg odată cu el, ceea ce am şi făcut.

La un moment dat, americanu zice ‘stop’, de unde vii? Şi îmi zice ‘hai să ţi-l dau şi pe Silvester."

VEZI Interviul Integral cu Marius Săvescu, omul cu o mie de voci, dar şi transcrierea, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus