Skip to main content

ActiveWatch. Repetenţii libertăţii de exprimare: Dragnea, Jandarmeria, procurorii de la DIICOT sau şefa TVR Doina Gradea

 
ActiveWatch. Repetenţii libertăţii de exprimare: Dragnea, Jandarmeria, procurorii de la DIICOT sau şefa TVR Doina Gradea

GALERIE FOTO. Organizaţia ActiveWatch a acordat premiile anuale FreeEx, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Diplomele au mers, în mod simbolic, către instituţiile sau politicenii care într-un fel sau altul au încălcat drepturile jurnaliştilor. De asemenea, câteva premii au ajuns şi la jurnaliştii sau cetăţenii care în ultimul an au luptat pentru libertatea de exprimare.

Publicitate

Liviu Dragnea, Jandarmeria Română, procurorii de la DIICOT, Poliţia Teleorman sau şefa TVR Doina Gradea s-au numărat printre „repetenţii libertăţii de exprimare”.

Pe de altă parte, ziarul Libertatea s-a numărat printre printre publicaţiile care au luptat pentru libertatea de exprimare. Echipa de jurnalişti condusă de Cătălin Tolontan au investigat reclamele mincinoase la suplimente alimentare din propriul ziar. Au primit premiul - „Incredibil! Sinucidere în masă la Libertatea!!”

Avocata Elenina Nicuţ a primit titlul de „Avocat al dracu” pentru faptul că a apărat în instanţă mai mulţi jurnalişti care aveau procese cu instituţii publice.

Au primit diploma „Nu mi-e foame de bucate, mi-e foame de sănătate!” asistenţii medicali Mariana Luceanu şi Daniel Simion, de la Spitalul de Urgenţă Universitar Bucureşti. Cei doi au intrat în greva foamei în semn de protest pentru neregulile din spitale.

Paginademedia.ro prezintă în continuare premiile acordate de ActiveWatch:

  • Premiul „Grup de manipulare organizată” - Carmen Avram (ex - Antena 3) şi Rareş Bogdan (ex - Realitatea TV) au pornit la război în linia întâi, adică pe primele locuri de pe listele de eurocandidaţi ale PSD şi PNL.
  • Premiul „Breaking news, breaking spinare” - Se acordă Jandarmeriei Române pentru şarjele de gaze, lovituri şi înjurături aplicate jurnaliştilor care au transmis din mijlocul evenimentelor din 10 august 2018.
  • Premiul „Autorităţi pentru Protecţia Datelor care Deranjează” - Se acordă Autorităţii Naţionale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) şi Poliţiei Teleorman pentru indiscreţia de a ajunge la sursele RISE Project.
  • Premiul Liviu Dragnea şi Golanii: „Hai cu mine la baie!” - Se acordă tuturor politicienilor care au fost impertinenţi, aroganţi şi, în general, scârboşi cu jurnaliştii care nu le-au ridicat mingi la fileu.
  • Premiul „Direcţia de Hărţuire şi Intimidare a avertizorilor de integritate” - Se acordă procurorilor DIICOT care au anchetat-o abuziv pe jurnalista Gabriela Scraba (ex-SRR) pentru că a comunicat cheltuielile excesive ale fostului şef al Radioului Public.
  • Premiul „Avocat al dracu” - Se acordă avocatei Elenina Nicuţ pentru victorii nesperate în lupta cu duşmanii liberului acces la informaţii de interes public.
  • Premiul „Nu mi-e foame de bucate, mi-e foame de sănătate!” - Se acordă asistenţilor medicali Mariana Luceanu şi Daniel Simion, de la Spitalul de Urgenţă Universitar Bucureşti, pentru energia cu care luptă pentru curăţenie în spitale, peste tot, de la coridoare pân’ la buzunare.
  • Premiul „Incredibil! Sinucidere în masă la Libertatea!!” - Se acordă ziarului Libertatea pentru că, în loc de liniştea conturilor, ziariştii au ales liniştea conştiinţei.
  • Premiul-concurs: Ghici ce grade are Gradea - Se acordă Comisiei de Etică şi Arbitraj din TVR pentru ca, la rândul ei, să îl înmâneze persoanei care va rezolva următoarea enigmă: Dacă în România există o lege care garantează inamovibilitatea judecătorilor, cum se face că, la TVR, Gradea e mai inamovibilă decât judecătorii, şi asta fără de lege.
  • Premiul „Capra crapă invidia-n patru” - Se acordă echipei PressOne pentru campania „Trăiască Capra Vecinului”, o campanie de stârpire a invidiei de breaslă şi de revigorare a omeniei.
  • Premiul „Reacţie şi protecţie rapidă” - Se acordă poliţiştilor judiciari şi procurorilor care l-au calmat pe autorul unor mesaje de ameninţare cu moartea la adresa jurnalistei Emilia Şercan.

GALERIE FOTO

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus