Skip to main content

ActiveWatch. Repetenții libertății de exprimare: Dragnea, Jandarmeria, procurorii de la DIICOT sau șefa TVR Doina Gradea

 
ActiveWatch. Repetenții libertății de exprimare: Dragnea, Jandarmeria, procurorii de la DIICOT sau șefa TVR Doina Gradea

GALERIE FOTO. Organizația ActiveWatch a acordat premiile anuale FreeEx, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Diplomele au mers, în mod simbolic, către instituțiile sau politicenii care într-un fel sau altul au încălcat drepturile jurnaliștilor. De asemenea, câteva premii au ajuns și la jurnaliștii sau cetățenii care în ultimul an au luptat pentru libertatea de exprimare. 

Liviu Dragnea, Jandarmeria Română, procurorii de la DIICOT, Poliția Teleorman sau șefa TVR Doina Gradea s-au numărat printre „repetenții libertății de exprimare”.

Publicitate

Pe de altă parte, ziarul Libertatea s-a numărat printre printre publicațiile care au luptat pentru libertatea de exprimare. Echipa de jurnaliști condusă de Cătălin Tolontan au investigat reclamele mincinoase la suplimente alimentare din propriul ziar. Au primit premiul - „Incredibil! Sinucidere în masă la Libertatea!!”

Avocata Elenina Nicuț a primit titlul de „Avocat al dracu” pentru faptul că a apărat în instanță mai mulți jurnaliști care aveau procese cu instituții publice. 

Au primit diploma „Nu mi-e foame de bucate, mi-e foame de sănătate!” asistenții medicali Mariana Luceanu și Daniel Simion, de la Spitalul de Urgență Universitar București. Cei doi au intrat în greva foamei în semn de protest pentru neregulile din spitale. 

Paginademedia.ro prezintă în continuare premiile acordate de ActiveWatch:

 • Premiul „Grup de manipulare organizată” - Carmen Avram (ex - Antena 3) și Rareș Bogdan (ex - Realitatea TV) au pornit la război în linia întâi, adică pe primele locuri de pe listele de eurocandidați ale PSD și PNL.
 • Premiul „Breaking news, breaking spinare” - Se acordă Jandarmeriei Române pentru șarjele de gaze, lovituri și înjurături aplicate jurnaliștilor care au transmis din mijlocul evenimentelor din 10 august 2018.
 • Premiul „Autorități pentru Protecția Datelor care Deranjează” - Se acordă Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și Poliției Teleorman pentru indiscreția de a ajunge la sursele RISE Project.
 • Premiul Liviu Dragnea și Golanii: „Hai cu mine la baie!” - Se acordă tuturor politicienilor care au fost impertinenți, aroganți și, în general, scârboși cu jurnaliștii care nu le-au ridicat mingi la fileu.
 • Premiul „Direcția de Hărțuire și Intimidare a avertizorilor de integritate” - Se acordă procurorilor DIICOT care au anchetat-o abuziv pe jurnalista Gabriela Scraba (ex-SRR) pentru că a comunicat cheltuielile excesive ale fostului șef al Radioului Public.
 • Premiul „Avocat al dracu” - Se acordă avocatei Elenina Nicuț pentru victorii nesperate în lupta cu dușmanii liberului acces la informații de interes public. 
 • Premiul „Nu mi-e foame de bucate, mi-e foame de sănătate!” - Se acordă asistenților medicali Mariana Luceanu și Daniel Simion, de la Spitalul de Urgență Universitar București, pentru energia cu care luptă pentru curățenie în spitale, peste tot, de la coridoare pân’ la buzunare.
 • Premiul „Incredibil! Sinucidere în masă la Libertatea!!” - Se acordă ziarului Libertatea pentru că, în loc de liniștea conturilor, ziariștii au ales liniștea conștiinței.
 • Premiul-concurs: Ghici ce grade are Gradea - Se acordă Comisiei de Etică și Arbitraj din TVR pentru ca, la rândul ei, să îl înmâneze persoanei care va rezolva următoarea enigmă: Dacă în România există o lege care garantează inamovibilitatea judecătorilor, cum se face că, la TVR, Gradea e mai inamovibilă decât judecătorii, și asta fără de lege.
 • Premiul „Capra crapă invidia-n patru” - Se acordă echipei PressOne pentru campania „Trăiască Capra Vecinului”, o campanie de stârpire a invidiei de breaslă și de revigorare a omeniei.
 • Premiul „Reacție și protecție rapidă” - Se acordă polițiștilor judiciari și procurorilor care l-au calmat pe autorul unor mesaje de amenințare cu moartea la adresa jurnalistei Emilia Șercan.

GALERIE FOTO

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu