Skip to main content

Alegerile pe prima pagină. Românii fac istorie. Revoluția de la vot

 
Alegerile pe prima pagină. Românii fac istorie. Revoluția de la vot

PRESA DE AZI. Ce au titrat ziarele după alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție?

Publicitate

Publicațiile au ales rezultatele exit poll de duminică de la ora 21 pentru prima pagină, alături de titluri precum „Românii fac istorie”, „Revoluția de la vot”, dar și „Cutremur la vot”, ”PNL și Iohannis au câștigat europarlamentarele”.

Libertatea a dat titlul „Românii fac istorie: Marile partide zguduite de USR-PLUS”. Partidul lui Dacian Cioloș și Dan Barna a reușit să obțină locul trei în alegerile europarlamentare, cu un procentaj de 23,9% după exit poll-ul de duminică. Ziarul a scris pe scurt despre rezultatul preliminar al alegerilor, numărul de mandate pe care le vor primi câștigătorii alegerilor și reacțiile lui Marian Oprișan, Liviu Dragnea și Teodor Meleșcanu.

Adevărul a ales pentru prima pagină titlul „Revoluția de la vot”, unde au fost prezentate evenimentele care au avut loc duminică, 26 mai, cu ocazia alegerilor europarlamentare și pentru referendum.

România Liberă a titrat simplu „Românii și-au ales europarlamentarii”, iar pe pagina patru a ziarului subiectul este continuat cu titlul „Prezență la vot”. În România Liberă sunt relatate știrile despre cozile de la secțiile de votare și rezultatere alegerilor.

Jurnalul Național și Evenimentul Zilei au avut alegerile europarlamentare pe prima pagină, cu titlurile 26 mai - cutremur la vot. Se reașază lumea politică și PNL și Iohannis au câștigat voturile pentru Bruxelles.

Click a dedicat o trimitere pe copertă și două pagini scrutinului. Titlul „Mami, votează și pentru noi”.

Ziarul Financiar a ales pentru prima pagină o statistică din care reiese că prezența la vot de duminică de la ora 16:00 deja depășise procentul înregistrat în 2014.

„Alegerile europarlamentare au validat pe scena politică a unei noi alianțe: USR/PLUS, care, în lumina viitoarelor alegeri, poate pretinde să conducă România. A fost un vot uriaș, antisistem”, a titrat ZF.

GALERIE FOTO. Prima pagină a ziarelor luni, 27 mai, după alegerile europarlamentare:

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu