Skip to main content

VIDEO. Bogdan Enoiu, publicitarul pe trotinetă. Lansează un serviciu de închirieri. Cât costă și unde se găsesc trotinetele electrice

 
VIDEO. Bogdan Enoiu, publicitarul pe trotinetă. Lansează un serviciu de închirieri. Cât costă și unde se găsesc trotinetele electrice

VIDEO. Bogdan Enoiu, fondatorul agenției McCann Erickson, lansează, în aceste zile, un serviciu de închiriere de trotinete electrice - Flow, unde este și acționar.

Publicitate

Cât costă închirierea? Unde se găsesc? Cum funcționează sistemul? Ce are diferit de alte servicii similare?

Publicitarul a dat mai multe detalii despre Flow la interviurile Paginademedia, unde a fost invitat alături de unul dintre asociați - Valentin Radu. Un al treilea asociat este Iulian Pădurariu, consultant de strategie de business.

Pe lângă zona de sharing (la serviciul Pony), Pădurariu are și background în marketing și advertising: lucra la Murfatlar, pe vremea celebrelor reclame Unirea cu Dorel. 

Enoiu a investit în trotinete electrice 400.000 de euro până acum și urmează - spune el - să se ajungă la un milion de euro.

De ce trotinete electrice?

Bogdan Enoiu: Latura mea de antreprenor m-a împins gravitațional către vehicule electrice, nepoulante. Cu vârsta devii mai înțelept. Am avut mașină electrică cinci ani. Am început să mă gândesc serios după ce am văzut ce se întâmplă în lume, ce se întâmplă cu traficul în București la o soluție de mers în trafic mai lejer, mai nepoluant și mai activ. E și fun, are o viteză de 24 km/h și poți să parcurgi 25 de km cu o încărcare.

Am plecat de la ideea: cum facem să reducem traficul? Traficul vine de la aglomerările de birouri, de la corporatiști care duc copii la școală apoi se duc la birou. Când ajungi, în fața biroului, ai dockingul. Nu te mai duce cu mașina pentru 15 km. Ideea e că mulți o au în mașină. Se creează ambuteiajul, lași mașina și pleci cu trotineta.

Ce este Flow, cum va funcționa și ce prețuri are?

Flow este un serviciu de închiriere de trotinete electrice disponibil - deocamdată cu un număr mai mic de trotinete - începând cu 10 mai. Săptămâna viitoare, spune Enoiu, vor fi mai multe. Trotinetele se vor putea închiria din stațiile de încărcare (docking stations), care vor fi amplasate cu preponderență în zonele aglomerate.

De fapt, aceste stații de încărcare sunt unul dintre punctele de diferențiere față de concurență.

Valentin Radu: Vor fi niște docking stations (stații de încărcare) în care trotinetele se vor lăsa și se vor prelua prin intermediul unei aplicații mobile, apoi ne vom extinde. Deocamdată, bateria nu ține câteva zeci de km, e destul de demanding. În al doilea rând, este mult mai safe și ne dorim să ajungem la o acoperire cât mai mare.

Am ales să lucrăm cu oameni din România pentru dezvoltarea aplicației și pentru dezvoltarea hardware. Există un device IOT (Internet of Things n. red) care comunică cu aplicația și ia informații de la trotinetă.

Câte stații or să fie și unde?

Bogdan Enoiu: La început or să fie disponibile 100-150 de trotinete, urmând ca până la sfârșitul lunii să avem în jur de 300 de trotinete. Raportul se va păstra între 1 la trei sau 1 la patru (n.r. trotinete). Acoperim Sectorul 1, aglomerările de birouri, unde se creează ambuteiajele de trafic. Vom ajunge și la 2000 de trotinete și vom ajunge și în Cluj, Timișoara.

Primele stații vor fi amplasate în Piața Victoriei, Piața Romană, dar și în nordul Bucureștiului. Harta completă va fi disponibilă pe aplicație.

Cât costă Flow?

Lansarea va fi foarte permisivă. Este o comunitate mare, oamenii sunt entuziaști și au tot întrebat. La lansare, vom merge pe a oferi tuturor celor care vor descărca aplicația 60 de minute gratuite. În luna mai, vom avea un pachet în care oamenii vor avea posibilitatea să-și încarce un portofel electronic pentru numărul de minute.

După care, în iunie, vom avea 40 de bani/minut, iar deblocarea este 2 lei. În mai vor fi promoții. Vor fi pachete pentru anumiți clienți, suntem flexibili.

VIDEO. Publicitarul Bogdan Enoiu, despre afacerea cu trotinete electrice

Citește și: Enoiu, McCann: O să avem un spot cu Messi, Suarez, Pique făcut de români

 

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

 • @Ion din balon: Telekomu cred ca e caz scoala! cu ei chiar stii care jumatate din bani a fost aruncata pe fereastra...
 • @bravo, Georgel! F bine punctat pe detalii. Nici eu n am incredere in milionari dornici de afirmare cu.. trotinete, disperati sa se simta tineri ‘ca la 20 de ani’ cu obiectu muncii, si pusi pe business ca la 60 de ani, convinsi ca numele vinde singur...
 • mori de ras. multinationalele astea vestice baga o gramada de bani in aburelile astora si degeaba, ca nu se vede nimic nici in vanzari, nici in numar de clienti, dar mai iau baietii cate un premiu cu cate o campanie desteapta...sa-mi spuna si mie telekom, de exemplu, de ce baga milioane de euro in campanii la agentiile astea cand ei tot pe locul trei sunt si clientii fug de ei ca dracul de tamaie oricate reclame le-ar baga astia pe tv!
 • wow de necrezut!
  1. banii 400.000E sunt banii lui proprii si personali? sau vin prin fonduri?ca am tot vazut ca multi au avut latura asta antreprenoriala cu trotinete electrice.
  2."Traficul vine de la aglomerările de birouri, de la corporatiști care duc copii la școală apoi se duc la birou" asa sa fie, dvs domnule antreprenor cati angajati aveti? 300-400? aveti minim 250 de locuri de parcare la sediul unde sunt angajati acestia? ca si lipsa locurilor de parcare este o problema....
  3."Când ajungi, în fața biroului, ai dockingul" n-am inteles, am dus copilul la gradinita si am lasat masina pe strada la gradi(gradinita nu are parcare, fereasca sa mai fie si cu plata) dupa care m-am dus cu trotineta la serviciu si masina am lasat-o la gradi dupa care ma duc cu trotineta inapoi sa iau copilul..incepe ploaia nu am masina....si docking-ul e la birou?? nu deci n-am inteles chiar nu am inteles!!
  4."E și fun, are o viteză de 24 km/h" e fun sa mergi la serviciu pe trotineta in traficul din bucuresti??? e fun in parc, dar nu in trafic, (nici in parc nu prea e fun daca e aglomerat ) 24km/h in ce conditii?greutatea pers care conduce trotineta e luata in calcul? vant din fata din spate?? astea sunt detalii care o sa le aflam sper in aplicatie.
  5. cine se ocupa de intretinerea acestor trotinete? cine este raspunzator daca ea se strica... urc o bordura de 5cm prin salt si crapa trotineta.. cine o plateste? ca n-am folosit-o doar EU detalii care sper sa fie in aplicatie.
  6. 40 de bani e promotie in mod normal o sa fie.... 60-70 de bani pe minut?daca o sa ma coste un drum pana la serviciu 15ron prefer sa iau un uber sau taxi, stau jos, nu sunt atent la trafic e atent soferul nu tu noxe de la alte masini sau si mai simplu iau masina mea personala cea pe care nu am lasat-o la gradinita...o trotineta o inchiriezi pentru 24 de ore cu 60 ron! cam ca aia din videoclip miijjaa 336655. e scump si la inchiriere pt 24 de ore si asta pt ca o miiijjjjaa 365 costa 1500de ron, in 3 luni am scos banii pe ea si imi ramane mie personal... in fine ce sa mai zici.....

Trimite un comentariu