Skip to main content

Conducerea CNA, chemată de urgenţă la raport în comisia de cultură din Camera Deputaţilor, pentru explicaţii despre campanie

 
CNA
CNA

Monica Gubernat, preşedintele propus al CNA, a fost chemat de urgenţă la Camera Deputaţilor. Ea a primit astăzi, la ora 16.00, un mesaj din partea şefului comisiei, Gigel Ştirbu, pentru a se prezenta mâine, 29 mai, la ora 13.00, pentru a fi audiată.

Publicitate

Motivul?

Pentru a da explicaţi în legătură cu „modul în care CNA a răspuns sesizărilor ce vizau încălcările repetate de către anumiţi radiodifuzori a legislaţiei din domeniul electoral şi audiovizual pe perioada desfăşurării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, respectiv, referendum”, după cum le-a spus Monica Gubernat colegilor, în finalul şedinţei publice de astăzi.

„Vă anunţ că le voi trimite un răspuns în scris prin care voi anunţa că nu voi ajunge pentru că nu am terminat de analizat toate emisiunile pe campanie. (...) Mă voi prezenta după ce finalizăm toate rapoartele”, a spus Monica Gubernat.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Eu am o problemă aici vis-a-vis de modul în care este formulată invitaţia. Mi se părea absolut normal ca şefa instituţiei să fie chemată să prezinte un raport de activitate al instituţiei privind sesizările pe campanie şi modul în care au fost analizate. Atâta timp cât preşedintele instituţiei este chemat pentru a explicat lucrurile doar pentru unele posturi de televiziune, pe mine mă depăşeşte uşor subiectul. În primul rând trebuia să menţioneze posturile ca să vă puteţi pregăti. Mie mi se pare absolut ciudat şi aş vrea să ştiu dacă este o invitaţie oficială, adoptată de plenul comisiei, aşa cum ar fi normal.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Baciu Doru Baciu
    Herjeu mereu se baga in seama m
  • Livia Pila Livia Pila
    ***
  • F F
    Si cand termina de analizat? Peste 6 luni sau expira si astea ca multe alte sesizări?
  • GABRIEL CRISTEA GABRIEL CRISTEA
    Invitatia este cam abrupta, dar nu cred CA e necesar ca parlamentul romaniei trebuie sa dea explicatii cna-ului, ci invers. Herjeu si-a luat de mult nasul la purtare.
    Oricum acest cna este penibil si trebuie dizolvat si re-organizat prin o lege noua

Trimite un comentariu

sus