Skip to main content

HBO nu e măsurat, dar Game of Thrones a influențat audiențele. Cum?

 
HBO nu e măsurat, dar Game of Thrones a influențat audiențele. Cum?
Foto | Hepta

Se poate spune câți români au văzut ultimul episod din Game of Thrones? Nu, pentru că postul HBO nu intră în măsurătorile de audiență. 

Publicitate

Canalul este inclus la categoria Alții, dar se poate spune că Urzeala tronurilor a influențat acest segment.

Mai exact:

Pe intervalul serialului Game of Thrones, audiența categoriei Alții (unde sunt adunate toate posturile nemăsurate) este peste media unei zile obișnuite. Mai ales pe publicul comercial tânăr, cu vârste între 18 și 49 de ani.

COMERCIAL. Aseară, de exemplu, pe intervalul ultimului episod din Urzeala tronurilor, categoria Alții a numărat, în total, peste 100.000 de telespectatori din segmentul 18-49 de ani, față de 60.000, de exemplu, într-un din zilele săptămânii trecută, pe același interval.

Și cu o săptămână în urmă, la penultimul episod GOT, cifrele au fost mari: peste 110.000 de tineri la categoria Alții.

NAȚIONAL. Cifrele categoriei Alții au fost mai mari pe intervalul episodului final Urzeala tronurilor și la nivel național: o medie de aproape jumătate de milion de telespectatori aseară, față de 340.000 într-una din zilele săptămânii trecute (când nu era GOT pe HBO).

URBAN. La nivel urban, categoria Alții a însumat (pe toate posturile incluse aici) 260.000 de telespectatori. Comparativ, într-una din zilele săptămânii trecute, categoria număra aproape 180.000 de persoane la orașe.

Cifrele au fost apropiate pentru categoria Alții și în lunea în care HBO difuza penultimul episod al serialului Game of Thrones. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • @cris: sint super interesanți cei care spun ca un serial e prost desi nu se uita la el. Nu e interesat nimeni de părerea ta de anonim care vrea sa para interesant si isi da cu părerea despre orice. Peste tot in lume exista o evaluare a industriei. A specialiștilor. Si a publicului in audiențe. Nu te interesează, nu comentezi. De ce sa iti risipești timpul prețios in care te uiți la alte seriale.
  • Cel mai prost serial din toate timpurile.Daca ar fi fost facut acum 10 ani,dispărea dupa sezonul2.Eu am văzut 2 episoade din sezonul 1.Sunt uimit de lipsa de cultură generală,de bun simt,de respect..in fine..nu poti sa faci *** pe gusturile altora.Bine că,coșmarul a luat sfârșit.Ce urmează pt prostimea de pe facebuc?Eu nu am cont ,asa ca na felicit,fiindcă nu am chef sa ma iau in gura cu ***/ele,incultii/ele..mai puneti o vii la treaba mai mai cititi,sau,TELECINEMATECA?..

Trimite un comentariu