Skip to main content

Fondatorii proiectului Inclusiv, după ce au strâns peste 100.000 de euro din donații: „Nu îi vom avea pe toți dintr-o dată. Planul este gândit pe un an”

 
Fondatorii proiectului Inclusiv, după ce au strâns peste 100.000 de euro din donații: „Nu îi vom avea pe toți dintr-o dată. Planul este gândit pe un an”

INTERVIUInclusiv, proiectul de jurnalism independent fondat de jurnaliștii Victor Ilie și Ștefan Mako, a încheiat strângerea de fonduri.

Publicitate

A durat șase săptămâni, iar în final numără peste 100.000 de euro din donații, informează echipa Inclusiv. Aceștia au explicat, pentru Paginademedia.ro, despre mecanismul în care vor fi cheltuiți banii.

„Nu îi vom avea pe toți dintr-o dată. Planul financiar este gândit pe un an”, spune jurnalistul Victor Ilie pentru Paginademedia.ro.  

Proiectul a pornit de la ideea „celei mai mari redacții din România”. Concret, intenția lor a fost ca fiecare donator să devină membru fondator în redacție. 

În final s-au strâns peste 1.600 de oameni, care au donat împreună aproximativ 100.000 de euro

„E o investiție de încredere fără precedent într-un proiect jurnalistic independent”, au spus fondatorii Inclusiv la finalul strângerii de fonduri. 

Victor Ilie, unul dintre fondatori, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre următorii pași ai proiectului. Acesta a menționat că printre următoarele obiective ale platformei sunt construcția site-ului, închirierea unui spațiu pentru redacție și creșterea echipei. 

1. În echipa Inclusiv trebuie să mai intre încă patru angajați, din totalul de șase stabilit inițial: 

„Vrem să angajăm încă patru oameni full time. Momentan suntem doar doi, eu și Ștefan Mako”, a spus Victor Ilie. 

2. Site-ul publicației nu va avea tiparul clasic: „O să încercăm să construim platforma în funcție de pasiunile noastre și ale comunității”

„De exemplu, eu vreau să scriu pe Crimă Organizată și corupție. Vom ieși foarte mult din București, iar foarte multe subiecte vor documentate în țară. O sa desființăm secțiunile clasice: Politic, Sănătate sau Economie”, continuă jurnalistul. 

3. Victor Ilie a subliniat și mecanismul în care vor fi cheltuiți banii, în funcție de un plan făcut pe un an de zile: 

Nu vom avea toți banii dintr-o dată. Vor intra lunar în conturile noastre, plus un avans pe care îl vom primi la început”, spune Ilie. 

4. Inclusiv a lansat și un Podcast, iar primul episod este pe tema șpăgii - „De ce dăm șpagă”.

Victor Ilie a menționat că podcastul va fi programat „o dată la două luni, iar primul episod al acestuia vom încerca să-l transformăm într-o serie.”

5. Echipa Inclusiv a tras niște concluzii legate și de modul în care a decurs strângerea de fonduri. Practic, etapa de crowdfunding a avut două faze importante: la început și la final. 

„Strângerea noastră de fonduri a durat șase săptămâni. A venit un val mare de bani în primele două săptămâni. Apoi a urmat perioada de pauză, în care au venit foarte puține donații. Foarte mulți bani s-au strâns pe final, în ultimele două săptămâni”, a conchis Victor Ilie. 

Nu în ultimul rând, fondatorul Inclusiv a notat că publicația nu a găsit încă un spațiu pentru redacție

Jurnalistul Victor Ilie a prezentat detalii despre proiectul Inclusiv într-un interviu pe care l-a acordat Paginademedia.ro, pe care îl regăsiți pe larg, AICI.

VIDEO. Vezi interviul acordat Paginademedia.ro de Victor Ilie, fondator Inclusiv, înainte de lansarea strângerii de donații, AICI
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu