Skip to main content

Libertatea: Șefa Radio Reșița l-a plătit din bani publici pe fratele ei să măsluiască voturile pentru Gala Asistenței Sociale

 
Libertatea: Șefa Radio Reșița l-a plătit din bani publici pe fratele ei să măsluiască voturile pentru Gala Asistenței Sociale
Laura Sgaverdea, Foto: Libertatea

În 2015, Laura Sgaverdea, șefa Radio Reșița, a câștigat premiul jurnalism la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, după ce a plătit din bani publici firma fratelui său să să fenteze sistemul de vot, scrie Libertatea.

Publicitate

În acel an, Sgaverdea a câștigat la categoria Jurnalism în fața jurnaliștilor Alex Dima, Carmen Avram și Dragoș Bucur, pentru „ajutorarea persoanelor aflate în dificultate” și pentru alte proiecte care fuseseră, de fapt, inițiate de fostul redactor al postului, Adriana Baghiu.

Angajații postului de radio au declarat pentru Libertatea că premiul a fost câștigat pe banii publici pe care i-a dat fratelui său, care a fentat sistemul de vot.

Mai exact, compania Webbytes, deținută de Bogdan Epure, a primit de la Societatea Română de Radiodifuziune Reșita aproximativ 3000 de lei pentru „servicii de marketing și comunicare”. De fapt, „serviciile” reprezentau un soft care păcălea sistemul de vot și era instalat pe calculatoarele de la radio

Cine e Laura Sgaverdea?

Laura Scavergea conduce Radio Reșița din anul 2012 și este o apropiată șefului Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

„În 2013, la scurtă vreme după ce Sgaverdea a fost numită redactor-șef la Radio Reșița, Miculescu a primit distincția de cetățean de onoare al municipiului Reșița din partea primarului Mihai Stepanescu.

Apoi, Sgaverdea i-a luat apărarea celui care i-a oferit șefului său distincția, primarul Mihai Stepanescu, într-un dosar de corupție în care edilul a fost, în cele din urmă, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru două infracțiuni de luare de mită.”, punctează Libertatea.

Laura Sgaverdea a negat acuzațiile și a declarat că se încearcă înlăturarea ei de la șefia postului radio Cât despre firma lui Bogdan Epure, Webbytes a fost contractată pentru a crea „site-ul și pagina de Facebook a radioului”.

Articolul de pe Libertatea, aici

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu