Skip to main content

Manifest contra homofobiei. Gazeta Sporturilor a preluat fragmente din numărul L'Equipe dedicat combaterii agresiunilor sportivilor gay

 
Manifest contra homofobiei. Gazeta Sporturilor a preluat fragmente din numărul L'Equipe dedicat combaterii agresiunilor sportivilor gay

Gazeta Sporturilor a inclus în numărul de miercuri, 8 mai, o pagină dedicată publicației L'Equipe, care a realizat un număr special pentru combaterea agresiunilor în lumea sportivilor gay.

Publicitate

Mesajul de pe coperta L'Equipe a fost „Sărutați-vă cu cine vreți” (Embrassez qui vous voudrez).

Ideea numărului special al publicației franceze a pornit de la un film, Shiny Shrimps, despre o echipă de polo, în care jucătorii sunt homosexuali, notează GSP. 

Filmul Shiny Shrimps spune povestea unui vicecampion la natație, care în urma unor remarci homofobe, este trimis să antreneze Shiny Shrimps, echipă mai procupată de petrecerile gay decât de competiția în sine

Pe ultima pagină a Gazetei sunt menționate câteva exemple de sportivi străini care au trecut prin momente grele pentru simplul fapt că sunt homosexuali.

Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a declarat că este homosexual. Fratele său John l-a plătit să nu declare în publicația The Sun însă nu l-a oprit. Impresarul său Brian Clough l-a agresat verbal mai mult timp, iar în 1998 fotbalistul s-a sinucis.

În lumea judo, Rafaela Silva și-a declarat orientarea sexuală după Olimpiada de la Rio, iar în atletism, Laurence Manfredi, o aruncătoare de greutate franceză, a fost amentințată că va fi dată afară dacă sexualitatea ei va afecta lotul.

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu