Skip to main content

Manifest contra homofobiei. Gazeta Sporturilor a preluat fragmente din numărul L'Equipe dedicat combaterii agresiunilor sportivilor gay

 
Manifest contra homofobiei. Gazeta Sporturilor a preluat fragmente din numărul L'Equipe dedicat combaterii agresiunilor sportivilor gay

Gazeta Sporturilor a inclus în numărul de miercuri, 8 mai, o pagină dedicată publicaţiei L'Equipe, care a realizat un număr special pentru combaterea agresiunilor în lumea sportivilor gay.

Publicitate

Mesajul de pe coperta L'Equipe a fost „Sărutaţi-vă cu cine vreţi” (Embrassez qui vous voudrez).

Ideea numărului special al publicaţiei franceze a pornit de la un film, Shiny Shrimps, despre o echipă de polo, în care jucătorii sunt homosexuali, notează GSP.

Filmul Shiny Shrimps spune povestea unui vicecampion la nataţie, care în urma unor remarci homofobe, este trimis să antreneze Shiny Shrimps, echipă mai procupată de petrecerile gay decât de competiţia în sine

Pe ultima pagină a Gazetei sunt menţionate câteva exemple de sportivi străini care au trecut prin momente grele pentru simplul fapt că sunt homosexuali.

Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a declarat că este homosexual. Fratele său John l-a plătit să nu declare în publicaţia The Sun însă nu l-a oprit. Impresarul său Brian Clough l-a agresat verbal mai mult timp, iar în 1998 fotbalistul s-a sinucis.

În lumea judo, Rafaela Silva şi-a declarat orientarea sexuală după Olimpiada de la Rio, iar în atletism, Laurence Manfredi, o aruncătoare de greutate franceză, a fost amentinţată că va fi dată afară dacă sexualitatea ei va afecta lotul.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus