Skip to main content

VIDEO. Mergemlavot.ro: Patru spoturi, pentru patru generaţii, cu o parte din echipa viralului cu Pavlu

 
VIDEO. Mergemlavot.ro: Patru spoturi, pentru patru generaţii, cu o parte din echipa viralului cu Pavlu

Platforma Mergemlavot.ro îndeamnă cetăţenii la vot printr-o campanie. A dat patru clipuri video, patru mesaje pentru patru generaţii. Ideea a fost gândită de Raluca Mihăilă, fondator Utopic Brain.

Publicitate

Alături de ea a fost şi o parte din echipa care a dat viralul ultimei zile, tot un îndemn la vot cu Şerban Pavlu în rol principal. Mai exact: Tudor Lucaciu (imagine), Cristian Ştefănescu, Electric Brother (sunet) şi Şerban Pavlu (actor în unul dintre spoturi).

În celelalte apar Ada Galeş, Bogdan Lucaciu (tatăl lui Tudor Lucaciu) şi Ion Lucaciu (fiul lui).

Campania a fost gândită ca o initiativă sociala, care are scopul de „a scoate lumea amorteala”, a explicat iniţiatoarea acesteia, Raluca Mihăilă, într-un material publicat de Iqads.ro.

Mesajele au impact social şi încearcă să aducă în atenţia publică consecinţele neimplicării în societate. Concret absenţa de la vot.

1. De unde a apărut ideea: „Mi-am imaginat cum România se transforma sub ochii mei intr-un escape room din care mulţi vor să plece”

Raluca Mihaila a explicat pentru Iqads.ro de unde a apărut ideea campaniei mergemlavot.ro: „Campania a demarat pe fondul unei Romanii care mi-am imaginat cum se transforma sub ochii mei intr-un escape room din care tot mai multi isi doresc sa plece in toate directiile.

Am identificat patru categorii de oameni care ajung sa creada ca merita mai mult decat le ofera Romania: cei aflati in contexte de viata grave care ii blocheaza in supravietuire, cei care s-au saturat sa mai incerce ori sa spere, cei care nu au avut acces la modele constructive de comportament si cei care au ajuns la niveluri profesionale atat de inalte, incat ramanand aici, simt ca s-ar plafona.”

2. Cum a prins formă proiectul: „Am taiat si adaptat masiv pana am ajuns la a-mi dori inregistrari audio de impact”

Raluca Mihaila: „Ideea cu care am pornit la drum era complicat de gestionat logistic in cateva saptamani, asa incat am taiat si adaptat masiv pana am ajuns la a-mi dori inregistrari audio de impact. Voci care sa te faca sa te simti incomod, captiv, prins intr-o menghina din care nu mai stii cum sa scapi.”

3. Scopul, echipa şi textele: „Scopul campaniei este unul foarte clar: de iesire din indiferenta, din amorteala”

Raluca Mihaila: „Scopul campaniei este unul foarte clar: de iesire din indiferenta, din amorteala, din lipsa de actiune si negare.

Singurul obstacol (aparent) a fost lipsa unui buget. Textele au fost scrise de mine si adaptate minimal la inregistrari.

Mi-am ales si partenerii impreuna cu care am realizat proiectul si fara care, probabil ca m-as fi rezumat la un text postat in social media.”

Echipa: Tudor Lucaciu, Cristi Stefanescu (aka Electric Brother), Ada Gales, Serban Pavlu, Ion Lucaciu, Bogdan Lucaciu, Andreea Secara, Sorin Dan, Cosmin Fericean, Iulian Ion, Dragos Grecu, Marica Marius, Adrian Bulgariu, Filip Malita, Neil Coltofeanu, Manole Sava, Stefan Anger, Dragos Vilcu, Alina Mircea, Ioan Grumazescu, Bebe Nicolae.

Cele patru videoclipuri ale campaniei:

Raluca Mihaila a povestit pentru aceeaşi publicaţie şi modul în care au fost alese cele patru voci ale campaniei: Şerban Pavlu, Ada Galeş, Ion Lucaciu şi Bogdan Lucaciu.

„Ne-au interesat expresivitatea fizionomiei, timbrul vocal puternic, autenticitatea si neafilierea politica sau implicare in nici un tip de actiuni de propaganda militantista. Patru oameni vorbesc cu o tara intreaga si atat.”

1. Nu sta

Şerban Pavlu: „Vrei absurd şi totalitarism? Atunci stai pe social media, plimbă-te prin mall-uri, uite-te în pământ şi ignoră. Dar uită că ai mai avea vreun drept. Vreodată.

Drept înseamnă să te implici. Înseamnă să-ţi pese. Înseamnă să te doară când tai. Înseamnă să nu fii de plastic.”

2. Oare ce e de făcut?

Ion Lucaciu: „Nu-mi place foarte tare şcoala, mai ales când trebuie să fac lucruri care nu mă pasionează. Dar cumva ştiu că e nevoie de ele şi că în viaţă nu pot face numai ce îmi place mie. Cel puţin asta tot aud în jur.

Şi mai aud că dacă vreau să fiu cineva în viaţă, trebuie să muncesc.Ce înseamnă să fii cineva?

N-ar trebui să facă ceva ... Ceva ce ţine de ei?”

3. Fă ceva

Ada Galeş: „Câte drepturi vrei să ai şi de ce ţi-ar mai da cineva în plus, dacă tu te faci că nu există nici cele pe care le ai deja? Ştii care e problema? Că cu prea mulţi şmecheri, nu mai rămân cei care să şi facă ceva.

Nu e şmecher cel care crede că un vot nu schimbă nimic, ci devine responsabil acela care ştie că statul degeaba nu a făcut vreodată minuni.”

4. Şi voi?

Bogdan Lucaciu: „Oare unde am greşit de s-a ajung la halul de azi? Unde e educaţia cu care noi am crescut şi care avea în centru omul şi responsabilitatea? Ne păsa de tot, totul era important.

Noi am mers şi continuăm să mergem la vot, dar şi voi trebuie să ne fiţi alături şi să înţelegeţi că nu puteţi să vă ignoraţi dreptul de a spera la mai bine.”

Citeşte şi:

Povestea unui viral. Şerban Pavlu: Eu simt total lucrurile pe care le spun!


Şerban Pavlu, într-un viral de îndemn la vot: „Suntem conduşi de nişte troglodiţi care vorbesc mai rău ca Iliescu şi fura mai pe faţă ca Năstase”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • daniel daniel
    Woooow, cineva care tocmai a lovit diaspora??? Cum ma?? Merita ei asa ceva??? Credeam ca ei sunt acolo sa ne salveze, nu sa.i judecam si sa.i tragem la raspundere de ce pt noi prezenta la vot de 60% inseamna maximul??
  • Sandro Sandro
    Excelenta campania, mai ales clipul "Fa ceva"! Multumesc, Serban, Ion, Ada si Bogdan! Ne vedem pe 26 mai la vot!

Trimite un comentariu

sus