Skip to main content

VIDEO. Mergemlavot.ro: Patru spoturi, pentru patru generații, cu o parte din echipa viralului cu Pavlu

 
VIDEO. Mergemlavot.ro: Patru spoturi, pentru patru generații, cu o parte din echipa viralului cu Pavlu

Platforma Mergemlavot.ro îndeamnă cetățenii la vot printr-o campanie. A dat patru clipuri video, patru mesaje pentru patru generații. Ideea a fost gândită de Raluca Mihăilă, fondator Utopic Brain.

Alături de ea a fost și o parte din echipa care a dat viralul ultimei zile, tot un îndemn la vot cu Șerban Pavlu în rol principal. Mai exact: Tudor Lucaciu (imagine), Cristian Ștefănescu, Electric Brother (sunet) și Șerban Pavlu (actor în unul dintre spoturi).

În celelalte apar Ada Galeș, Bogdan Lucaciu (tatăl lui Tudor Lucaciu) și Ion Lucaciu (fiul lui).

Publicitate

Campania a fost gândită ca o initiativă sociala, care are scopul de „a scoate lumea amorteala”, a explicat inițiatoarea acesteia, Raluca Mihăilă, într-un material publicat de Iqads.ro

Mesajele au impact social și încearcă să aducă în atenția publică consecințele neimplicării în societate. Concret absența de la vot.

1. De unde a apărut ideea: „Mi-am imaginat cum România se transforma sub ochii mei intr-un escape room din care mulți vor să plece”

Raluca Mihaila a explicat pentru Iqads.ro de unde a apărut ideea campaniei mergemlavot.ro: „Campania a demarat pe fondul unei Romanii care mi-am imaginat cum se transforma sub ochii mei intr-un escape room din care tot mai multi isi doresc sa plece in toate directiile.

Am identificat patru categorii de oameni care ajung sa creada ca merita mai mult decat le ofera Romania: cei aflati in contexte de viata grave care ii blocheaza in supravietuire, cei care s-au saturat sa mai incerce ori sa spere, cei care nu au avut acces la modele constructive de comportament si cei care au ajuns la niveluri profesionale atat de inalte, incat ramanand aici, simt ca s-ar plafona.”

2. Cum a prins formă proiectul: „Am taiat si adaptat masiv pana am ajuns la a-mi dori inregistrari audio de impact”

Raluca Mihaila: „Ideea cu care am pornit la drum era complicat de gestionat logistic in cateva saptamani, asa incat am taiat si adaptat masiv pana am ajuns la a-mi dori inregistrari audio de impact. Voci care sa te faca sa te simti incomod, captiv, prins intr-o menghina din care nu mai stii cum sa scapi.”

3. Scopul, echipa și textele: „Scopul campaniei este unul foarte clar: de iesire din indiferenta, din amorteala”

Raluca Mihaila: „Scopul campaniei este unul foarte clar: de iesire din indiferenta, din amorteala, din lipsa de actiune si negare.

Singurul obstacol (aparent) a fost lipsa unui buget. Textele au fost scrise de mine si adaptate minimal la inregistrari.

Mi-am ales si partenerii impreuna cu care am realizat proiectul si fara care, probabil ca m-as fi rezumat la un text postat in social media.”

Echipa: Tudor Lucaciu, Cristi Stefanescu (aka Electric Brother), Ada Gales, Serban Pavlu, Ion Lucaciu, Bogdan Lucaciu, Andreea Secara, Sorin Dan, Cosmin Fericean, Iulian Ion, Dragos Grecu, Marica Marius, Adrian Bulgariu, Filip Malita, Neil Coltofeanu, Manole Sava, Stefan Anger, Dragos Vilcu, Alina Mircea, Ioan Grumazescu, Bebe Nicolae.

Cele patru videoclipuri ale campaniei: 

Raluca Mihaila a povestit pentru aceeași publicație și modul în care au fost alese cele patru voci ale campaniei: Șerban Pavlu, Ada Galeș, Ion Lucaciu și Bogdan Lucaciu. 

„Ne-au interesat expresivitatea fizionomiei, timbrul vocal puternic, autenticitatea si neafilierea politica sau implicare in nici un tip de actiuni de propaganda militantista. Patru oameni vorbesc cu o tara intreaga si atat.”

1. Nu sta

Șerban Pavlu: „Vrei absurd și totalitarism? Atunci stai pe social media, plimbă-te prin mall-uri, uite-te în pământ și ignoră. Dar uită că ai mai avea vreun drept. Vreodată.

Drept înseamnă să te implici. Înseamnă să-ți pese. Înseamnă să te doară când tai. Înseamnă să nu fii de plastic.”

2. Oare ce e de făcut? 

Ion Lucaciu: „Nu-mi place foarte tare școala, mai ales când trebuie să fac lucruri care nu mă pasionează. Dar cumva știu că e nevoie de ele și că în viață nu pot face numai ce îmi place mie. Cel puțin asta tot aud în jur.

Și mai aud că dacă vreau să fiu cineva în viață, trebuie să muncesc.Ce înseamnă să fii cineva?

N-ar trebui să facă ceva ... Ceva ce ține de ei?”

3. Fă ceva

Ada Galeș: „Câte drepturi vrei să ai și de ce ți-ar mai da cineva în plus, dacă tu te faci că nu există nici cele pe care le ai deja? Știi care e problema? Că cu prea mulți șmecheri, nu mai rămân cei care să și facă ceva.

Nu e șmecher cel care crede că un vot nu schimbă nimic, ci devine responsabil acela care știe că statul degeaba nu a făcut vreodată minuni.”

4. Și voi?

Bogdan Lucaciu: „Oare unde am greșit de s-a ajung la halul de azi? Unde e educația cu care noi am crescut și care avea în centru omul și responsabilitatea? Ne păsa de tot, totul era important.

Noi am mers și continuăm să mergem la vot, dar și voi trebuie să ne fiți alături și să înțelegeți că nu puteți să vă ignorați dreptul de a spera la mai bine.”

Citește și:

Povestea unui viral. Șerban Pavlu: Eu simt total lucrurile pe care le spun!


Șerban Pavlu, într-un viral de îndemn la vot: „Suntem conduși de niște troglodiți care vorbesc mai rău ca Iliescu și fura mai pe față ca Năstase”

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Woooow, cineva care tocmai a lovit diaspora??? Cum ma?? Merita ei asa ceva??? Credeam ca ei sunt acolo sa ne salveze, nu sa.i judecam si sa.i tragem la raspundere de ce pt noi prezenta la vot de 60% inseamna maximul??
  • Excelenta campania, mai ales clipul "Fa ceva"! Multumesc, Serban, Ion, Ada si Bogdan! Ne vedem pe 26 mai la vot!

Trimite un comentariu