Skip to main content

Real Madrid, cel mai valoros brand al unei echipe de fotbal în 2019. Cele mai multe prezențe în top vin din Premier League

 
Real Madrid, cel mai valoros brand al unei echipe de fotbal în 2019. Cele mai multe prezențe în top vin din Premier League
Foto: Facebook Real Madrid

Real Madrid și-a recuperat titlul de cel mai valoros brand al unei echipe de fotbal. Echipa valorează peste 1,6 miliarde de euro, în timp ce Manchester United, fostul lider al clasamentului a adunat aproximativ 1,4 miliarde de euro, arată un top întocmit de compania internațională Brand Finance.

Publicitate

Și fără Cristiano Ronaldo, Real Madrid a reușit să recupereze primul loc în top de la Manchester United, echipă care evoluează în Premier League. Creșterea clubului spaniol se datorează în mare parte câștigării UEFA Champions League în anul 2018, al patrulea trofeu în ultimii cinci ani.

Cu toate acestea, în sezonul 2018-2019, Los Blancos nu au reușit să treacă de sferturile competiției, au schimbat antrenorul, iar în campionatul intern au obținut locul trei. Real Madrid este și cel mai bine plătit club de către sponsori în 2019. Adidas, producătorul de echipamente sportive oferă echipei 110 milioane de euro. Rivalul echipei, FC Barcelona, primește de la Nike 105 milioane de euro.

Pierderea primei poziții pentru Manchester United vine după slabele rezultate atât în campionatul intern, cât și în competițiile europene, unde rivala Manchester City progresează. Totuși, cetățenii se află pe locul cinci, după ce au încălcat reglementările UEFA.

Două reprezentante promițătoare din Premier League sunt Liverpool și Tottenham. Cele două vor disputa finala UEFA Champions League la sfârșitul acestei luni și au obținut locurile doi și patru în campionat.

Lista celor mai valoroase branduri (echipe de fotbal):

  1. Real Madrid
  2. Manchester United
  3. FC Barcelona
  4. Bayern Munchen
  5. Manchester City
  6. Liverpool FC
  7. Chelsea
  8. Paris Saint Germain
  9. Arsenal
  10. Tottenham Hotspur

În top 10 cele mai valoroase branduri, campionatul din Marea Britanie are cele mai multe echipe. Șase din zece echipe vin din Premier League (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal și Tottenham Hotspur). Competițiile europene se vor duce în Regatul Unit în acest sezon, unde Liverpool, Tottenham, Chelsea și Arsenal vor juca finalele competițiilor europene.

Spania este reprezentată în top de Real Madrid și FC Barcelona, iar Franța și Germania au câte o echipă, Paris Saint Germain și Bayern Munchen.

La capitolul stadioane, Santiago Bernabeu, terenul echipei Real Madrid a fost cel mai bine cotat. Echipele din Bundesliga rămân cele mai susținute echipe din tribune, unde fanii sunt prezenți pe stadioane datorită prețurilor biletelor și a legăturii dintre fani și echipă. De aceea, Borussia Dortmund ocupă locul I când vine vorba de experiența în ziua meciului, iar Bayern Munchen a fost cel mai prietenos club în materie de broadcasting.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu