Skip to main content

VIDEO. Recorder, singurul canal 100% jurnalistic cu peste 100.000 de abonați pe Youtube. Au primit și "butonul". Europa FM, Starea nației și România, te iubesc, zeci de mii de abonați

 
VIDEO. Recorder, singurul canal 100% jurnalistic cu peste 100.000 de abonați pe Youtube. Au primit și "butonul". Europa FM, Starea nației și România, te iubesc, zeci de mii de abonați

Redacțiile de presă independentă, radiourile și televiziunile s-au adaptat la consumul de informație în online. Canalele de Youtube sunt în plin avânt, iar presa românească ține pasul.

Recorder are cel mai popular canal de Youtube, în ceea ce privește conținutul jurnalistic generalist. Cu peste 100.000 de abonați, au primit "Butonul" de la Youtube - "Silver Play Button", pentru că au trecut de acest prag.

Câți abonați are? Câți oameni urmăresc și alte canale cu conținut jurnalistic: Europa FM, România, te iubesc, Hotnews sau Starea Nației? 

Recorder.ro, cel mai popular canal de conținut jurnalistic - 130.000 de abonați 

Publicitate

Publicația Recorder.ro are cel mai mare canal de Youtube, axat pe conținut jurnalistic, din România. Aproximativ 130.000 de oameni s-au abonat, iar reportajele postate strâng sute de mii de vizualizări. 

Din iunie 2017, de la lansare, canalul a strâns peste 19 milioane de vizualizări, în total, arată datele oficiale de la Youtube. 

Puține canale media din România au "sărit" de 100.000 de abonați, însă nu au conținut 100% jurnalistic.

Câteva exemplu:

  • Peste prag sunt, de exemplu, Antena 1 (un milion), Kanal D (700.000) sau TVR (500.000), însă mare parte din conținutul acestora este axat pe divertisment sau, în cazul TVR, pe imagini de arhivă.
  • În aceeași zonă notăm două canale de conținut de nișă, legate de media: George Buhnici (700.000 de abonați) și ZonaIT (125.000 de abonați la canalul lui Dan Cadar)

VIDEO. Dumnezeul achizițiilor, unul dintre viralele Recorder

Europa FM, peste 45 de milioane de vizualizări din 2008

Un alt cont popular pe Youtube - cu conținut jurnalistic - este cel al postului de radio Europa FM. Stația de radio a strâns aproximativ 80.000 de abonați, iar din 2008 și până acum a strâns peste 45 de milioane de vizualizări, arată datele de pe Youtube. 

Și Europa FM postează tot conținut jurnalistic, mai exact varianta video a emisiunilor din FM, plus interviuri sau live-uri de la diverse evenimente. 

VIDEO. Mirela Oprisor este La Radio cu Andreea Esca

România, te iubesc!, 20.000 de abonați într-o lună

Emisiunea de reportaje de la Pro TV, România, te iubesc!, și-a lansat un cont de Youtube recent, pe 2 aprilie. De atunci, reportajele și investigațiile celor din echipa Pro TV au strâns peste 20.000 de abonați.  

VIDEO. Litoralul, prada unui grup infracțional organizat. Mafia retrocedărilor condusă de Mazăre

Starea Nației, cu Dragoș Pătraru - 77.000 de abonați 

Hotnews, peste 40.000 de abonați

Publicația Hotnews.ro are canal de Youtube, unde postează reportaje și interviuri. 

VIDEO. Reportaj HotNews.ro - Antibiotice Iași 

Canale generaliste, cu mult divertisment:

Antena 1, cel mai mare canal de Youtube, peste Kanal D și Pro TV

Dintre televiziunile generaliste, Antena 1 are cel mai mare canal de Youtube - un milion de abonați. Pe locul doi este Kanal D - 645.000 de abonați și Pro TV - 170.000 de abonați

TVR și momentele de colecție cu Dem Rădulescu și Amza Pellea

Televiziunea Română are un canal pe Youtube, de asemenea. Aproape 545.000 de utilizatori s-au abonat pe platforma celor de la TVR. De menționat că TVR are și foarte mult conținut de arhivă, momente memorabile cu Amza Pellea, Toma Caragiu și Dem Rădulescu.  

VIDEO. Dem Rădulescu și Jean Constantin - În bucătărie

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu