Skip to main content

VIDEO. Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante, despre vot şi artiştii din campanii: Du-te şi votează!

 
VIDEO. Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante, despre vot şi artiştii din campanii: Du-te şi votează!

VIDEO. Cât este de important ca artiştii să se implice în viaţa cetăţii? Ce spun Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante despre artiştii din campaniile care îndeamnă la vot? Cât este de important să mergem la vot?

Publicitate

Un prim răspuns de la Ştefan Bănică, un exemplu legat de zona media:

"E ca atunci când spune cineva despre un câştigător la o emisiune: maică, dar cum a câştigat, că mie nu-mi place? Dar ai trimis un SMS să-l votezi? Nu!", a spus Ştefan Bănică, în studioul Paginademedia, la Interviurile Paginademedia LIVE.

"Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să voteze. Dacă nu votează nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat prin cântecele mele", a spus artistul.

Ştefan Bănică, la Interviurile Paginademedia:

Unde vreţi să vă creşteţi copiii? Ce vreţi să înveţe? Noi avem o responsabilitate. Trebuie să-l înveţi că poate alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiţi la ce nu vă place, la ce detestaţi cel mai tare.

Te-ai dus şi ţi-ai făcut datoria. E ca şi cum ţi-ai aduna hârtia ta de pe jos, măcar ai conştiinţa curată că tu te-ai comportat civilizat. Du-te şi votează!

Aceasta este cea mai proastă Guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani. Am mai spus asta şi într-un concert şi m-a citat toată lumea. Am spus-o pentru că am simţit şi e valabil şi acum.”

Ce spune Marius Florea Vizante?

"Oamenii ne cunosc şi sunt mai atenţi la noi, sunt dispuşi să ne urmeze sfaturile, uneori, pentru că suntem persoane publice.

Aşa că noi trebuie să avem grijă ce exprimăm şi cum ne exprimăm, dar cetăţeanul unei cetăţi este cel activ. Cel care se implică şi care spune „nu-mi place asta” sau „aş vrea asta”.

Altfel, nu ai dreptul nici să pretinzi ceva nici să aştepţi ceva de la alţii."

Înainte de declaraţiile lor, pe larg, fragmentul video despre artişti şi îndemnul la vot.

VIDEO. Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante, despre artişti şi importanţa votului.

Cât de importantă este implicarea civică a actorilor?

Cât de importantă este implicarea civică a actorilor?

Ştefan Bănică:

  • „E important atâta timp cât nu faci din chestia asta o vocaţie. Rolul tău, până la urmă e pe scenă. Aia e meseria ta. Sigur că trebuie să spui, mai ales într-o societate liberă şi atâta timp cât pot să fii un lider de opinie este cu atât mai important să spui lucrurilor pe nume.
  • Eu cred că nu trebuie să apari de foarte multe ori ca să spui aceleaşi lucruri. Eu aş lua pe cineva în seamă care apare o dată şi bine, vorba vine. Pe cineva care spune clar ce are de spus, care nu se mai repetă. Este extrem de improtant ca lumea să voteze. Faptul că o parte din colegii mei fac acest lucru este demn de tot respectul.
  • Oamenii trebuie să înţeleagă că trebuie să voteze. Dacă nu votează nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat prin cântecele mele. Eu am gândit lucrurile astea şi le-am spus şi în concerte, mai ales la Sala Palatului. Le-am spus şi când au apărut copii în vieţile noastre, în a mea şi a instrumentiştilor.
  • În funcţie de cum gândim aşa ne putem creşte copiii. Unde vreţi să vă creşteţi copiii? Ce vreţi să înveţe? Noi avem o responsabilitate. Copiii trebuie să aibă libertatea de a alege. Trebuie să-l înveţi că poate alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiţi la ce nu vă place, la ce detestaţi cel mai tare. Teoretic se poate schimba.
  • Te-ai dus şi ţi-ai făcut datoria. E ca şi cum ţi-ai aduna hârtia ta de pe jos, măcar ai conştiinţa curată că tu te-ai comportat civilizat. Du-te şi votează. E important ca oamenii să meargă să voteze.
  • Aceasta este cea mai proastă Guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani. Am mai spus asta şi într-un concert şi m-a citat toată lumea. Am spus-o pentru că am simţit şi e valabil şi acum.”

Marius Florea Vizante:

  • „Viaţa civică e una şi opţiunea politică e alta. Suntem cetăţeni. Oamenii ne cunosc şi sunt mai atenţi la noi, sunt dispuşi să ne urmeze sfaturile, uneori, pentru că suntem persoane publice. Aşa că noi trebuie să avem grijă ce exprimăm şi cum ne exprimăm, dar cetăţeanul unei cetăţi este cel activ. Cel care se implică şi care spune „nu-mi place asta” sau „aş vrea asta”.
  • Altfel, nu ai dreptul nici să pretinzi ceva nici să aştepţi ceva de la alţii. Deci, participă în mod activ, ieşi şi la vot. Acesta e primul pas. Spune-ţi părerea, că e ascultată sau nu, e pasul doi.
  • Implicarea socio politică, să faci comentarii la persoană, să nominalizezi persoane ţine strict de fiecare. Nu e obligaţie.
  • Îi respect şi pe cei care sunt „muţi”, care nu se exprimă public, dar sunt obligaţi moral să voteze. Să participe la viaţa cetăţii. Eu personal mă implic: scriu, pun poze, fac satiră.”

VEZI interviul integral cu Ştefan Bănică şi Marius Florea Vizante, AICI

Citeşte şi:

Povestea unui viral. Şerban Pavlu: Eu simt total lucrurile pe care le spun!


Şerban Pavlu, într-un viral de îndemn la vot: „Suntem conduşi de nişte troglodiţi care vorbesc mai rău ca Iliescu şi fura mai pe faţă ca Năstase”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • A lu' Intact A lu' Intact
    Amândoi mușcă mâna care le dă o pâine albă. În rest doi mediocri care se închipuie vedete.
  • Gelu Gelu
    Stai linistit, juniorule. Eu votez si votam oricum. Cu PSD, evident. Tu ocupa-te de muzica, ca habar n-ai de politica.
  • dan dan
    cea mai bleaga copie a lui Elvis din ultimii 50 de ani

Trimite un comentariu

sus