Skip to main content

TVR, broadcaster oficial pentru vizita Papei Francisc. Anunță peste 1.000 de oameni de televiziune pe teren și o campanie editorială

 
TVR, broadcaster oficial pentru vizita Papei Francisc. Anunță peste 1.000 de oameni de televiziune pe teren și o campanie editorială

Televiziunea Română va fi partener media oficial pentru vizita Papei Francis în România, de luna viitoare. TVR anunță o adevărată desfășurare de forțe pe parcursul celor trei zile de vizită, din 31 mai - 2 iunie. 

Vor fi pe teren - spun cei de la TVR - peste 1.000 de oameni de televiziune, 11 care de transmisiuni, 105 camere de filmare pentru transmisiuni în direct și 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, notează sursa citată. A anunțat și o campanie editorială în perioada de dinaintea evenimentului.

Publicitate

TVR, partenerul media oficial al evenimentului din, a anunțat ca va ridica semnal pentru televiziuni din 200 de țari. TVR va asigura și subtitrarea în limba română a slujbelor şi a discursurilor Suveranului Pontif.

Postul public va avea echipe în toate punctele cheie prin care va trece șeful Bisericii Catolice: București, Iași, Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

De asemenea, va fi transmisă live și Sfânta Liturghie de la Blaj, din 2 iunie, unde Papa Francis va beatifica șapte dintre episcopii greco-catolici martiri din 2 iunie. 

TVR lansează o campanie editorială pe tema vizitei Papei Francisc

În perioada premergătoare vizitei vor exista și producții speciale cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Începând de astăzi, 6 mai, postul public lansează campania „Să mergem împreună. Papa Francisc în România”. Cuprinde reportaje, ştiri, documentare şi alte emisiuni care marchează importanţa evenimentului.

De luni până vineri, la 10:55 și 16:55, TVR 1 difuzează, sub titlul „Să mergem împreună”, o serie de emisiuni, cu o durată de 3-5 minute.

Printre subiecte se numără biografia Suveranului Pontif, reformele majore inițiate de către acesta, dar și momente memorabile din timpul audienţelor generale ale Papei Francisc.

De asemenea, în fiecare zi de vineri a lunii mai, „Tema Zilei”, difuzată după principalul jurnal de la TVR 1, va fi dedicată acestui subiect.

În fiecare duminică, emisiunea „Universul credinței” va aborda şi ea, într-o rubrică specială, subiecte pe această temă.

Jurnalele de la TVR 1 şi TVR 2 vor difuza știri, reportaje şi dezbateri cu specialiști despre vizita Papei Francisc. 

Vizita Papei Francisc în România are loc la exact 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în mai 1999, de altfel prima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu