Skip to main content

VIDEO. Cum a ajuns Andreas Petrescu să scrie roasturi pentru iUmor şi experienţa Carmen Tănase: "Cum să zic toate răutăţile astea despre oamenii ăştia?"

 
VIDEO. Cum a ajuns Andreas Petrescu să scrie roasturi pentru iUmor şi experienţa Carmen Tănase: "Cum să zic toate răutăţile astea despre oamenii ăştia?"

VIDEO. "Cum să zic toată răutăţile astea despre oamenii ăştia?, i-a spus actriţa Carmen Tănase lui Andreas Petrescu, cel care i-a scris roastul de la iUmor, un roast care s-a viralizat puternic. "Eu nici nu ştiu cum se spune roast", i-a spus actriţa.

Publicitate

Momentul lui Carmen Tănase a prins. La fel şi alte roasturi pe care le-a scris, cu Andreea Marin sau Paula Chirilă. Momente în care era ironizat, puternic, chiar juriul iUmor.

De ce glume chiar despre juriul din propria emisiune? Un răspuns simplu. Andreas Petrescu: "Ca să facem mişto de alţii, facem întâi mişto de noi!"

Povestea unor roasturi de la iUmor care s-au viralizat puternic. Poveste spusă, la Interviurile Paginademedia.ro chiar de către cel care le-a scris - Andreeas Petrescu. Şi el actor.

Cum a ajuns Andreas Petrescu să facă roast-uri şi cum a ajuns să scrie pentru iUmor? Cum s-a apucat de scris? Cum se face un roast în România? Care e graniţa dintre glumă şi bătaie de joc?

„Producătorul general al emisiunii iUmor, Claudiu Oprea, m-a sunat şi mi-a spus că vrea să facă o ediţie specială iUmor, o ediţie de roast”, a povestit într-un interviu pentru Paginademedia.ro Andreas Petrescu, actor şi scenarist.

„La noi ideea de roast a venit în România în 2017, practic, pentru că oamenilor le era frică. La noi, oamenii nu vor accepta să se facă mişto de munca lor, deşi cred că dacă eşti inteligent şi eşti sigur pe ce ai făcut în viaţa asta, accepţi”, a mai povestit acesta.

Redăm în continuare fragmente din interviul acordat de Andreas Petrescu PaginademediaLIVE.

Cum a ajuns să scrie roasturi pentru iUmor

"Producătorul general al emisiunii iUmor, Claudiu Oprea, m-a sunat şi mi-a spus că vrea să facă o ediţie specială iUmor, o ediţie de roast.

Văzuse spectacole de-ale mele de comedie, ştia că scriu şi m-a întrebat dacă vreau să încerc.

Am scris primul roast şi Claudiu a făcut ceva ce foarte puţini oameni fac, m-a sunat după fiecare roast în parte şi mi-a spus: bravo, bun, mi-a plăcut. Producătorii nu prea te sună să-ţi spună lucrurile astea. El a făcut-o pentru mine de fiecare dată şi este o chestie extraordinară.

Cum a început să facă roast-uri:

"Când eram la TVR, făceam emisiunea Tonomatul DP2, iar acolo aveam şi revista presei şi încercam să o fac gen „roast” . Citeam, la prima vedere, un articol dintr-un ziar şi începeam să spun de vedete tot felul de lucruri, mai ales despre ştiri mondene.

Nu ştiam că se numesc roasturi, dar le vedeam. Exista o emisiune în anii `60 – `65, cu Dean Martin în rol de gazdă şi veneau invitaţi numai artişti fantastici – Frank Sinatra – şi alţi oameni politici sau actori veneau în jurul lui Dean Martin şi făceau roast. Să-l vezi pe Frank Sinatra stând într-un scaun şi oamenii făceau mişto de el, iar el stătea liniştit şi asculta, cred că era greu să accepţi ideea de roast.

La noi ideea de roast a venit în România în 2017, practic, pentru că oamenilor le era frică. La noi, oamenii nu vor accepta să se facă mişto de munca lor, deşi cred că dacă eşti inteligent şi eşti sigur pe ce ai făcut în viaţa asta, accepţi."

Ai un roast, dar de cine faci mişto, cum ţi alegi şi mai ales cât poţi să faci mişto?

"Am întrebat cât am voie să merg de departe şi mi s-a spus: cât vrei, eşti un scriitor de umor, du-te cât poţi. Şi am zis, hai să arătăm ce putem.
Prima persoană de care am spus a fost unul dintre juraţi, pentru că de la ei a plecat.

A zis Cheloo, la un moment dat, în timpul emisiunii că „noi suntem cel mai scump juriu de categorie B”, şi am zis, a, dacă voi vă jucaţi deja eram liniştit. Pentru Mihai Bendeac am mai scris, Delia are un simţ al umorului extraordinar şi e foarte liberă, nu se supără la glume niciodată, atunci mi-a fost uşor să spun în primul rând de ei.

Şi atunci am spus: ca să facem mişto de alţii, facem întâi mişto de noi.

Cum ai ales actorii care să facă aceste roasturi?

"Nu i-am ales eu. Ştiam care sunt invitaţii în show. Mie de ce îmi place show-ul acesta, eu nu aş scrie oricând roast şi nici oriunde. Îmi place acest show pentru că lumea îl poziţionează ca pe un talent-show, ori acesta nu e un talent-show, nu vine un concurent să-şi spună povestea şi să plângă. Este un show de comedie, juriul participă şi are un rol foarte important, ei trebuie să nască, la rândul lor, comedie.

E uşor să intri într-o zonă de roast, pentru că juriul a intrat prima dată. Am văzut că producătorii se joacă şi arată şi bucătăria internă şi montajul mi-a plăcut pentru că este foarte viu."

Roastul lui Carmen Tănase: s-a uitat noaptea la roasturi făcute de americani

Andreas Petrescu: „Pe Carmen Tănase o cunosc, joc cu ea, o ador şi mă uit la ea ca la un Dumnezeu. Am scris roastul, i-am trimis textul şi m-a sunat seara şi mi-a zis:

Cum să zic textul acesta, pentru că eu nu ştiu cum se spune „roast”.

Îi spun: Carmen, tu eşti o mare actriţă, tu poţi să spui ce vrei tu. Apoi, Carmen a stat toată noaptea să se uite la roasturile din străinătate. M-a sunat şi mi-a spus: sunt nedormită, dar eu nu pot să intru pe scenă aşa, eu trebuie să intru pregătită şi textul nu este suficient, eu trebuie să ştiu cum se spune şi m-am uitat la toate roasturile din străinătate. Îi spusesem eu la ce să se uite: la Dean Martin, dar şi la cele de acum.”

Referitor la roastul cu Carmen Tănase, nu ţi-a spus că nu i se potriveşte vreuna dintre glume sau să scoată ceva?

Andreas Petrescu: De toate! A zis: Cum să zic toate răutăţile astea despre oamenii ăştia? Cum să zic de Mihai că tot ce a făcut el a încăput pe o broşură? Textul ei a început aşa: „Mi s-a spus să fac mişto de voi, dar nu ştiu ce aţi făcut în carieră, pentru că tot ce aţi făcut voi important a fost într-o zi când eu aveam filmare”.

Ea e foarte decentă şi foarte generoasă şi a zis: cum să zic asta?! Şi i-am zis: Carmen, e o joacă, e un roast. E un personaj. Te duci şi faci un personaj. Şi l-a făcut fabulos, astfel încât mă bucur că oamenii spun că sunt texte scrise de ei.

VIDEO. Andreas Petrescu, despre roastul făcut de Carmen Tănase

Ce a făcut Andreeas Petrescu până la roasturile iUmor? Scrie de 20 de ani, nu numai televiziune, dar şi piese de teatru. Crede în umorul care nu are nevoie de un limbaj vulgar.

Consideră că Mimi Brănescu (scenarist Las Fierbinţi, printre altele) scrie cel mai bine. "Apoi sunt eu. Recunosc, fără modestie".

Un interviu despre roastul la români, despre umor, despre cum a intrat în actorie, despre cum a fost dat afară pentru că nu a vrut să facă exact ce spunea regizorul: "Să apar în pielea goală şi ras în cap. Eu aveam plete atunci. Mi-a spus să mă rad şi să apar dezbrăcat. Fără vreo explicaţie. Am refuzat", povesteşte Andreas Petrescu.

VIDEO. Interviul integral cu Andreas Petrescu, omul din spatele roasturilor iUmor

Vezi roastul cu Carmen Tănase la adresa juriului iUmor, dar şi roasturile cu Andreea Marin şi Paula Chirilă, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stan si Brancu Stan si Brancu
    E foarte, foarte departe de cum se scrie si se face comedie peste ocean. Dar, e un inceput. Neamul asta insa genereaza umor involuntar muuuuult mai bun decat al lui. Asta e marea provocare. Sa fie mai bun decat cei care sint buni, fara sa-si dea seama. Daca multi s-ar apuca sa-si profesionalizeze umorul nativ, baiatul asta ar fi spulberat de pe piata in 2 zile.
  • state state
    Ideea e super, dar poantele, textul sunt de nivel incepator, trebuie pusa lamaie pe ecran.

Trimite un comentariu

sus