Skip to main content

Bursă de 1.500 de euro pentru tinerii fotojurnaliști. Care sunt criteriile de înscriere

 
Bursă de 1.500 de euro pentru tinerii fotojurnaliști. Care sunt criteriile de înscriere

Fundația Friends For Friends lansează Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism.

Publicitate

Bursa Superscrieri pentru fotojurnalism are ca scop susținerea financiară, logistică și editorială unui fotograf care să realizeze și să publice primul story documentar.

Bursa se acordă în memoria fotojurnalistului George Popescu (Poqe), cu sprijinul familiei și al prietenilor, și se desfășoară sub umbrela Superscrieri.

În ce constă bursa?

Fotojurnalistul ales va primi o bursă în valoare de 1.500 euro, la care se vor adăuga suportul logistic și editorial, prin mentorat intensiv alături de fotojurnalistul Andrei Pungovschi (Documentaria.ro) și de reporterul Ștefan Mako (Inclusiv.ro).

De asemenea, câștigătorul va avea oportunitatea de a publica și promova materialul final pe platforme jurnalistice consacrate.

Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism nu are o tematică specifică, însă își propune să profesionalizeze tineri din noua generație în spiritul onest și dedicat al fotoreporterului George Popescu. Bursa nu presupune doar realizarea de fotografii, ci un proces complex de la alegerea subiectului, alegerea și raportarea la acesta, la abordare stilistică și tehnică.

Criteriile de înscriere la Bursa Superscrieri/Poqe

Tinerii fotografi, amatori sau profesioniști, care nu au mai publicat până acum un story documentar pot aplica până pe 31 august. Câștigătorul bursei va fi anunțat în septembrie 2019, urmând ca până în ianuarie 2020 să treacă printr-o perioadă de mentorat în care va realiza proiectul. Materialul va urma să fie publicat la începutul anului 2020.

Pentru inscrieri și regulament, AICI.

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu