Skip to main content

Bursă de 1.500 de euro pentru tinerii fotojurnalişti. Care sunt criteriile de înscriere

 
Bursă de 1.500 de euro pentru tinerii fotojurnalişti. Care sunt criteriile de înscriere

Fundaţia Friends For Friends lansează Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism.

Publicitate

Bursa Superscrieri pentru fotojurnalism are ca scop susţinerea financiară, logistică şi editorială unui fotograf care să realizeze şi să publice primul story documentar.

Bursa se acordă în memoria fotojurnalistului George Popescu (Poqe), cu sprijinul familiei şi al prietenilor, şi se desfăşoară sub umbrela Superscrieri.

În ce constă bursa?

Fotojurnalistul ales va primi o bursă în valoare de 1.500 euro, la care se vor adăuga suportul logistic şi editorial, prin mentorat intensiv alături de fotojurnalistul Andrei Pungovschi (Documentaria.ro) şi de reporterul Ştefan Mako (Inclusiv.ro).

De asemenea, câştigătorul va avea oportunitatea de a publica şi promova materialul final pe platforme jurnalistice consacrate.

Bursa Superscrieri/Poqe pentru fotojurnalism nu are o tematică specifică, însă îşi propune să profesionalizeze tineri din noua generaţie în spiritul onest şi dedicat al fotoreporterului George Popescu. Bursa nu presupune doar realizarea de fotografii, ci un proces complex de la alegerea subiectului, alegerea şi raportarea la acesta, la abordare stilistică şi tehnică.

Criteriile de înscriere la Bursa Superscrieri/Poqe

Tinerii fotografi, amatori sau profesionişti, care nu au mai publicat până acum un story documentar pot aplica până pe 31 august. Câştigătorul bursei va fi anunţat în septembrie 2019, urmând ca până în ianuarie 2020 să treacă printr-o perioadă de mentorat în care va realiza proiectul. Materialul va urma să fie publicat la începutul anului 2020.

Pentru inscrieri şi regulament, AICI.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus