Skip to main content

Digi24 are aprobarea CNA să se mute pe o altă societate

 
Digi24 are aprobarea CNA să se mute pe o altă societate
Digi 24

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi mutarea licenței Digi24 pe o altă societate, tot din grupul RCS. 

Publicitate

Concret, licența Digi24 va fi operată de Campus Media SRL, în loc de RCS. 

Lucian Mihai, reprezentantul RCS, în fața CNA:

„De ceva vreme, am început un proces de eficientizare a stației de știri. Am început prin a închide stațiile regionale, dar am păstrat o parte dintre colaboratorii locali și acum suntem la etapa finală prin care dorim să seprăm această activitate de știri de restul activităților societății. Filosofia aceasta s-a aplicat în toate stațiile must carry pe care le avem, UTV, Music Channel și Hit Music Channel.”

Acționariat Campus Media

Campus Media SRL are acționari două societăți: RCS & RDS, cu -90% și Integrasoft - 10% (societate deținută integral tot de RCS). 

Amintim că Digi24 a anunțat încă de acum o lună că urmează să cesioneze licența Digi24, de pe RCS, pe Campus Media TV SRL. 

„Cesiunea are loc în cadrul procesului de eficientizare a activității diviziei media din cadrul Grupului Digi | RCS & RDS, inițiat în luna februarie, și are următoarele scopuri: creșterea flexibilității organizaționale a activităților de producție și difuzare de știri și programe de actualitate, creșterea eficienței și îmbunătățirea rezultatelor financiare aferente acestor activități prin responsabilizarea personalului cu privire la utilizarea resurselor, diversificarea surselor de finanțare, simplificarea fluxurilor decizionale și a proceselor de producție”, explică reprezentanții companiei într-un comunicat.

Regimul juridic al activității postului de știri va fi similar celui adoptat de grup pentru celelalte posturi de televiziune ale grupului retransmise în regim must – carry - UTV, Music Channel, Hit Music Channel – operate, de asemenea, de entități juridice distincte.

„Prin acest transfer, se va crea o fereastră de oportunitate pentru colaborarea postului Digi24 cu alți furnizori ai serviciului de retransmisie a programelor audiovizuale”, mai arată aceștia.

Echipa redacțională care asigură conținuturile și programele pentru postul Digi24 și site-ul digi24.ro este informată, în cursul zilei de azi, în legătură cu transferul de active și al responsabilității de angajator. De asemenea, echipa redacțională are întâlniri cu management-ul postului pentru a primi detalii despre etapele transferului.

Management-ul și coordonarea echipei vor fi asigurate de Board-ul Digi24 din care fac parte: Mihai Dinei, Cristina Airabedian, Anca Mireanu și Cosmin Prelipceanu.

Campus Media TV S.R.L. este o entitate juridică înființată în urmă cu zece ani, are sediul social în București și principalul său obiect de activitate este derularea de activități în domeniul radiodifuziunii.


Citește și: 

Televiziunea Digi24 se mută pe o altă companie

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu