Skip to main content

Operatorii de internet sunt de acord cu blocarea site-urilor de filme piratate

 
Operatorii de internet sunt de acord cu blocarea site-urilor de filme piratate

Operatorii de internet din România au fost de acord cu blocarea site-urilor de tip pirat care conțin filme și seriale, însă doar după pronunțarea unei hotărâri judecătorești.

Publicitate

„Opt case internaționale de producție cinematografică au obținut, la finalul anului trecut, blocarea permanentă a accesului clienților principalilor furnizori de Internet de la nivel local (RCS&RDS, Telekom, UPC, Nextgen, DCS si AKTA) la site-uri al căror conținut încalcă legislatia privind drepturile de autor”, scrie Ziare.com.

Decizia luată de instanța din România vizează site-urile www.filmehd.net si www.filmeonline2013.biz, dar și portalul www.thepiratebay.org.

Cei opt reclamanți sunt marile case de producții cinematografice: Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions, Universal Cable Productions, Warner Bros. Entertainment, Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries și Sony Pictures Television.

"Astfel, fară ca pârâții (operatorii de internet) să realizeze practic o achiesare la pretenția reclamanților (companiile de producție cinematografica), aceștia, prin poziția oferită, au întărit convingerea tribunalului că metoda aleasă, de blocare la nivel DNS a accesului clienților acestora pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locațiile online indicate mai sus, este posibilă tehnic, pârâții nefăcând nicio opoziție cu privire la aceasta", motivează Tribunalul București citat de site-ul Ziare.com.

Hotărârea luată de Tribunalul București nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu