Skip to main content

S-a lansat Mindcraft Stories, o publicație online dedicată științei și tehnologiei

 
S-a lansat Mindcraft Stories, o publicație online dedicată științei și tehnologiei

S-a lansat publicația online dedicată științei și tehnologiei Mindcraft Stories, un proiect editorial condus de Vasile Decu, editor coordonator (fost redactor-șef al BBC Science World în România), și de Monica Georgescu, editor specializat pe jurnalism medical și de știință.

Publicitate

Mindcraft Stories va cuprinde articole semnate de colaboratori, jurnaliști și experți în domenii diverse, de la biologie până la inteligență artificială.

Publicația s-a lansat cu un dosar amblu despre tragedia de la Cernobîl, povestea celui mai grav accident nuclear din istorie. 

Mindcraft Stroies este realizată cu susținerea BRD și completează platformele MINDCRAFT – development hub de la BRD și BRD {code}. Proiectul este realizat alături de Scena9 (platformă de jurnalism cultural) și Școala9 (platformă jurnalistică dedicată educației).

Vasile Decu, editor coordonator Mindcraft Stories:

„Suntem fascinați de supereroi, gadgeturi SF ori școli de magie, dar uităm deseori că avem și noi o putere chiar mai mare: instinctul curiozității. Este, poate, cea mai versatilă unealtă a speciei umane și, antrenată, ne permite să facem tot ce visăm. Aceasta vrem să fie misiunea redacției Mindcraft Stories: să (ne) antreneze curiozitatea – atât a cititorilor, cât și a noastră, a jurnaliștilor.

Prin reportaje ample, dosare tematice și voci relevante ale experților, încercăm să înțelegem cum se schimbă lumea cu ajutorul științei și tehnologiei. Îi invităm pe cititori să-și exerseze, alături de noi, abilitatea de a întreba de ce și cum.”

Flavia Popa, Secretar General BRD:

„Dacă ar fi să rezumăm relația noastră cu tehnologia într-o propoziție, aceasta ar fi «Suntem fani». Și, totuși, suntem o bancă și nu un gigant tech. De ce vorbim despre știință și tehnologie? Pentru că suntem conștienți de potențialul extraordinar al tinerei generații de creatori de tehnologie din România, alături de care am înțeles că și cea mai banală tehnologie cu care interacționăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune și să construiască pentru viitor.”

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Trimite un comentariu