Skip to main content

S-a lansat Mindcraft Stories, o publicaţie online dedicată ştiinţei şi tehnologiei

 
S-a lansat Mindcraft Stories, o publicaţie online dedicată ştiinţei şi tehnologiei

S-a lansat publicaţia online dedicată ştiinţei şi tehnologiei Mindcraft Stories, un proiect editorial condus de Vasile Decu, editor coordonator (fost redactor-şef al BBC Science World în România), şi de Monica Georgescu, editor specializat pe jurnalism medical şi de ştiinţă.

Publicitate

Mindcraft Stories va cuprinde articole semnate de colaboratori, jurnalişti şi experţi în domenii diverse, de la biologie până la inteligenţă artificială.

Publicaţia s-a lansat cu un dosar amblu despre tragedia de la Cernobîl, povestea celui mai grav accident nuclear din istorie.

Mindcraft Stroies este realizată cu susţinerea BRD şi completează platformele MINDCRAFT – development hub de la BRD şi BRD {code}. Proiectul este realizat alături de Scena9 (platformă de jurnalism cultural) şi Şcoala9 (platformă jurnalistică dedicată educaţiei).

Vasile Decu, editor coordonator Mindcraft Stories:

„Suntem fascinaţi de supereroi, gadgeturi SF ori şcoli de magie, dar uităm deseori că avem şi noi o putere chiar mai mare: instinctul curiozităţii. Este, poate, cea mai versatilă unealtă a speciei umane şi, antrenată, ne permite să facem tot ce visăm. Aceasta vrem să fie misiunea redacţiei Mindcraft Stories: să (ne) antreneze curiozitatea – atât a cititorilor, cât şi a noastră, a jurnaliştilor.

Prin reportaje ample, dosare tematice şi voci relevante ale experţilor, încercăm să înţelegem cum se schimbă lumea cu ajutorul ştiinţei şi tehnologiei. Îi invităm pe cititori să-şi exerseze, alături de noi, abilitatea de a întreba de ce şi cum.”

Flavia Popa, Secretar General BRD:

„Dacă ar fi să rezumăm relaţia noastră cu tehnologia într-o propoziţie, aceasta ar fi «Suntem fani». Şi, totuşi, suntem o bancă şi nu un gigant tech. De ce vorbim despre ştiinţă şi tehnologie? Pentru că suntem conştienţi de potenţialul extraordinar al tinerei generaţii de creatori de tehnologie din România, alături de care am înţeles că şi cea mai banală tehnologie cu care interacţionăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune şi să construiască pentru viitor.”

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus