Skip to main content

FOTO. Netflix se pregătește de BAC. Ce au în comun Lică Sămădăul și Pablo Escobar sau Moromeții și The Umbrella Academy?

 
FOTO. Netflix se pregătește de BAC. Ce au în comun Lică Sămădăul și Pablo Escobar sau Moromeții și The Umbrella Academy?

Subiectele de Bac, sursă de inspirație pentru o campanie Netflix. Platforma a lansat pe pagina de Facebook o serie de colaje în care opere românești celebre, cum ar fi Moromeții sau Iona lui Marin Sorescu, au fost alăturate unor titluri celebre de pe Netflix. 

Publicitate

Imaginile publicate pe Facebook și Instagram au venit însoțite de textul „Dacă s-ar da Bacul din Netflix, am lua toți 10. Word!”

Lică Sămădăul, antagonistul din nuvela Moara cu noroc, este Pablo Escobar, personajul principal din Narcos. Ambii „Exercită asupra celorlalte personaje o dominație fascinantă”, sunt buni cunoscători de oameni, sunt duri și vicleni și impun frică și respect.

Netflix dă și o descriere fizică, pe cea a lui Lică din nuvela lui Ioan Slavici: „un om ca de treizeci și șase de ani, înalt uscățiv și subt la față, cu mustața lungă, cu ochii mici și verzi și cu sprâncene dese și împreunate la mijloc”

Alte comparații între Netflix și Bacalaureat:

  • Moromeții  - The Umbrella Academy
  • Felix Sima (Enigma Otiliei) - Otis Milburn (Sex Education)
  • Vitoria Lipan (Baltagul) - Nadia (Russian Doll)
  • Iona - Dark

FOTO. Netflix and...go to BAC

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu