Skip to main content

BULETIN DE BUCUREȘTI. Jurnaliștii Oana Despa și Victor Ilie, într-un proiect online: „Vom explica cifrele seci din bugetele primăriilor”

 
BULETIN DE BUCUREȘTI. Jurnaliștii Oana Despa și Victor Ilie, într-un proiect online: „Vom explica cifrele seci din bugetele primăriilor”

Jurnaliștii Oana Despa și Victor Ilie vor fi parte a unui proiect jurnalistic despre București. Se numește Buletin.de București și este făcut în parteneriat cu asociația Funcky Citizens. 

„A început joi și este într-o formă pilot momentan. Ne propunem să postăm mai multe materiale pe săptămână. Ne dorim să avem anchete, editoriale sau reportaje”, a spus Oana Despa pentru Paginademedia.ro

Publicitate

Proiectul își propune să explice locuitorilor din Capitală „cifrele seci” din bugetele primăriilor sau modul în care au loc licitațiile publice, spun reprezentanții proiectului pe site. 

„Toate materiale de vor baza pe date, adică „data journalism”, iar toate datele vor veni din analizele de pe Funky Citizens”, a continuat aceasta. 

Platforma este condusă, din poziția de director, de Elena Calistru, co-fondatorul asociației Funcky Citizens.

Oana Despa vine pe poziția de editor-șef, iar Victor Ilie va fi reporter. Alături de ei vor mai lucra doi reporteri și doi oameni de grafică. 

„O să publicăm materiale și în funcție de evenimentele sau subiectele pe care le avem. De asemenea, o să publicăm și în funcție de timp, pentru că unii oameni din echipă sunt angrenați și în alte proiecte”, completează Oana Despa. 

Echipa care coordonează Buletin.de București

  • Elena Calistru – director
  • Oana Despa – editor șef
  • Victor Ilie – reporter
  • Alina Marcu – reporter
  • Andrei Petre – reporter
  • Ion Mateș – grafică
  • Cosmin Pojoranu – grafică 

Oana Despa a mai spus și că echipa se va extinde: „Vrem să mai aducem și oameni dacă totul merge bine, în special tineri”.

Pe site există categorii precum: Newsletter, Cifra Săptămânii sau Bugete Explicate

Oana Despa, care a coordonat echipa de investigații și reportaje România furată (Digi24), a trecut recent în zona de comunicare. A intrat în echipa agenției Tudor Communication, unde va ocupa funcția de PR Director.

Victor Ilie, jurnalist de investigații, este co-fondatorul proiectului de investigații Inclusiv. El semnează și anchete pe Rise Project. 

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu