Skip to main content

BULETIN DE BUCUREŞTI. Jurnaliştii Oana Despa şi Victor Ilie, într-un proiect online: „Vom explica cifrele seci din bugetele primăriilor”

 
BULETIN DE BUCUREŞTI. Jurnaliştii Oana Despa şi Victor Ilie, într-un proiect online: „Vom explica cifrele seci din bugetele primăriilor”

Jurnaliştii Oana Despa şi Victor Ilie vor fi parte a unui proiect jurnalistic despre Bucureşti. Se numeşte Buletin.de Bucureşti şi este făcut în parteneriat cu asociaţia Funcky Citizens.

Publicitate

„A început joi şi este într-o formă pilot momentan. Ne propunem să postăm mai multe materiale pe săptămână. Ne dorim să avem anchete, editoriale sau reportaje”, a spus Oana Despa pentru Paginademedia.ro.

Proiectul îşi propune să explice locuitorilor din Capitală „cifrele seci” din bugetele primăriilor sau modul în care au loc licitaţiile publice, spun reprezentanţii proiectului pe site.

„Toate materiale de vor baza pe date, adică „data journalism”, iar toate datele vor veni din analizele de pe Funky Citizens”, a continuat aceasta.

Platforma este condusă, din poziţia de director, de Elena Calistru, co-fondatorul asociaţiei Funcky Citizens.

Oana Despa vine pe poziţia de editor-şef, iar Victor Ilie va fi reporter. Alături de ei vor mai lucra doi reporteri şi doi oameni de grafică.

„O să publicăm materiale şi în funcţie de evenimentele sau subiectele pe care le avem. De asemenea, o să publicăm şi în funcţie de timp, pentru că unii oameni din echipă sunt angrenaţi şi în alte proiecte”, completează Oana Despa.

Echipa care coordonează Buletin.de Bucureşti

  • Elena Calistru – director
  • Oana Despa – editor şef
  • Victor Ilie – reporter
  • Alina Marcu – reporter
  • Andrei Petre – reporter
  • Ion Mateş – grafică
  • Cosmin Pojoranu – grafică

Oana Despa a mai spus şi că echipa se va extinde: „Vrem să mai aducem şi oameni dacă totul merge bine, în special tineri”.

Pe site există categorii precum: Newsletter, Cifra Săptămânii sau Bugete Explicate.

Oana Despa, care a coordonat echipa de investigaţii şi reportaje România furată (Digi24), a trecut recent în zona de comunicare. A intrat în echipa agenţiei Tudor Communication, unde va ocupa funcţia de PR Director.

Victor Ilie, jurnalist de investigaţii, este co-fondatorul proiectului de investigaţii Inclusiv. El semnează şi anchete pe Rise Project.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Moraru Moraru
    Adica Funky Citizen face jurnalism? E etic?

Trimite un comentariu

sus