Skip to main content

Theodor Paleologu are, de astăzi, emisiune la Radio Guerrilla - Metope. Ce subiecte se vor dezbate

 
Theodor Paleologu are, de astăzi, emisiune la Radio Guerrilla - Metope. Ce subiecte se vor dezbate
Theodor Paleologu are de azi emisiune la Radio Guerrilla

Emisiune nouă la Radio Guerrilla. Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, are de azi emisiune la Radio Guerrilla. El va face emisiunea „Metope”, în fiecare marți, pe intervalul orar 14.00 - 16.00.

Publicitate

Noul realizator Radio Guerrila a fost anunțat chiar astăzi pe post, în emisiunea de dimineață.

„O metopă reprezintă o secvență. Fiecare dintre emisiunile pe care le vom face vor fi metope. Vor fi secvențe culturale, de istorie, o carte sau un autor. M-am gândit că vin vacanțele și o să pornesc emisiunile de la un sit, un muzeu.

Astăzi vom vorbi despre Micene. L-am invitat în emisiune pe Ionuț Movanu, un analist financiat pasionat de arheologie”, a spus Theodor Paleologu, în emisiunea Guerrilla de dimineață. 

Theodor Paleologu, pentru Paginademedia.ro

Mă cheamă Paleologu -Paleologos în grecește-, nu Neologu: mi-am luat numele în serios și rostul meu pe lumea asta e să vorbesc despre lucruri vechi, adică perene, fundamentale sau, cum spunea tatăl meu, “despre lucruri cu adevărat importante”, care nu se demodează mîine după ce au fost la modă astăzi. De șase ani vorbesc despre lucruri vechi la mine acasă, la Casa Paleologu.

Iată însă că Radio Guerrilla mi-a făcut o “ofertă de nerefuzat”: să vorbesc despre aceleași lucruri vechi la radio. Nu sînt sigur că ascultătorii vor suporta multă vreme lecțiile mele anacronice: va fi o luptă de “guerrillă” cu răbdarea lor.

Am ales să-i spunem acestei emisiuni “Metope”, pentru că mă gîndeam că doar 1% va ști ce înseamnă. Asta-i și ideea: să afle lumea lucruri mai puțin știute. Este, dacă vreți, echivalentul frescelor dintr-o biserică creștină: basoreliefuri care descriu cîte un episod mitologic. În fiecare săptămînă mă voi strădui astfel să vă prezint cîte o metopă, adică o poveste cu tîlc, o filă de istorie, o carte, un om, o idee.

Acum, pînă la începutul lunii iulie, gîndindu-mă că multă lume se pregătește de vacanțe, voi vorbi în special despre locurile minunate din Grecia și Italia în care am fost de curînd în călătorii de studiu: Micene, Atena, Cnossos, Delfi, Roma, Ravenna. Sper să vă îndepărtez de plăji înghesuite și stațiuni saturate. Sper să vă îndrum către muzee, monumente, situri și ruine.

Theodor Paleologu, este în prezent profesor la Casa Paleologu (2012 - prezent), instituție pe care a fondat-o. A fost Ministrul Culturii, în Guvernul Emil Boc (2008-2009). A fost și Ambasador al României în Islanda și Danemarca (2005 - 2008). 

A avut două mandate de deputat, în perioada 2008 - 2012. 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • "să vă îndepărtez de plăji înghesuite" - a zis Paleologu "plăji", sau autorul articolului? ca nu stiu ce inseamna... :)
  • @Mihai, nu stiu ce a debitat Dobrovolski in ultimii 2-3 ani ca nu l-am mai urmarit dar din ce scrieti acolo se pare ca nu stiti nimic despre Dl Paleologu si va faceti de rusine spunand ca ar putea face propaganda ptr PSD
  • Radio Goarna PSD Guerrilla mai aduce pe inca cineva sa faca propaganda pt PSD la ore de varf. Dobrovolski s-a vazut unde i-a dus, cu audientele care cad in cap, pt ca lumea s-a saturat sa ii auda debitatiile de propagandist activist rosu. Si mai rau este ca cei de la acea goarna nu isi dau seama de asta si dau vina de conspiratii...

Trimite un comentariu