Skip to main content

CULISE. Cum a ratat TVR transmiterea Festivalului Enescu. Evenimentul ar ajunge la Trinitas

 
CULISE. Cum a ratat TVR transmiterea Festivalului Enescu. Evenimentul ar ajunge la Trinitas

TVR a spus „pas” în acest an Festivalului Internaţional George Enescu, eveniment dedicat muzical de prestigiu, cunoscut în întreaga lume.

Publicitate

Informaţia a fost anunţată printr-un comunicat de deputatul Gigel Ştirbu, preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

Tot el a anunţat că televiziunea cu profil religios Trinitas va fi partenerul evenimentului pe zona de transmisiuni. Însă, din informaţiile Paginademedia.ro, contractul cu Trinitas nu a fost încă semnat.

Ce s-a întâmplat?

TVR a fost un partener tradiţional al Festivalului Enescu, în calitate de co-producător (pe zona de radio partener a fost şi rămâne şi în acest an Radio România).

În schimbul acestui parteneriat, postul public primea drepturile exclusive asupra imaginilor de la eveniment, drepturi estimate de oameni din industrie la un milion de euro.

TVR nu a dat carele HD, Trinitas le asigură

Postul public asigura astfel transmisiunea (în HD) a concertelor din cele peste 20 de zile de eveniment, în online, dar şi pe ecrane amplasante în diferite locuri din Bucureşti.

Doar că anul acesta TVR n-a mai fost dispus să asigure transmisiune HD.

Din informaţiile Paginademedia.ro, conducerea TVR a refuzat să dea, pentru transmiterea evenimentului, două care de transmisie HD, motivând că evenimentul este difuzat pe TVR 3 şi nu pe canalele principale ale postului public.

În această fază, reprezentanţii evenimentului au căutat în industrie un alt partener. Aşa a apărut televiziunea Trinitas, care a acceptat să transmită evenimentul în condiţiile cerute, pun la dispoziţie echipamente de calitate şi au o istorie de transmisiuni mari, spun sursele noastre.

Paginademedia.ro a solicitat o poziţie Televiziunii Publice însă nu am primit niciun răspuns. Vom face o actualizare în momentul în care îl vom primi.

Festivalul Internaţional George Enescu se desfăşoară anul acesta în perioada 31 august - 22 septembrie. La evenimentul de talie mondială vor participa anul acesta 3.000 de artişti internaţionali care vor concerta în 84 de evenimente. Se estimează că, în cele 23 de zile de eveniment vor fi, doar în sălile de concerte, peste 4.000 de spectatori, în fiecare zi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doina doina
    o rusine nationala (TVR), festivalul Enescu este un brand de tara, care insa este cenzurat de actuala putere, ce timpuri ! va puteti da seama si dupa acest "refuz"de a aduce in casele romanailor din tara sau strainatate acest MARE EVENIMENT CULTURAL.
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Ce nu a reușit nimeni să aducă la cunoștința publicului este că:
    - Există două evenimente numite după compozitorul George Enescu, fiecare din ele are loc din doi în doi ani, alternativ:
    * În anii pari are loc Concursul George Enescu, la care participă tineri interpreți și la care se decernează premii.
    ** În anii impari are loc Festivalul George Enescu, care propune o serie de recitaluri, festivalul de anul acesta propunând și câteva concerte înafara Bucureștiului, în alte orașe din țară (Sibiu, Cluj, Bârlad și altele) și chiar înafara țării (Berlin, Montreal, Toronto, Florența și altele).

    Ei bine, concursul de anul trecut nu a fost transmis decât de Radio România Cultural și Radio România Muzical.

    ÎN 2018 NU A EXISTAT O TRANSMISIE TV A EVENIMENTULUI și foarte probabil același lucru s-ar fi întâmplat și anul acesta dacă nu ar fi fost găsită varianta de rezervă TRINITAS TV, televiziune la care lucrează mulți foști TVR-iști și care emite pe satelit atât în format standard digital cât și în format de înaltă definiție.
  • Gelu Stralucelu Gelu Stralucelu
    Mai nou, Doina Gradea atârnă de COSR pe la Jocurile Europene de la Minsk, unde nu a trimis niciun comentator TVR. Se comentează din studio, penibil, pe TVR2.
  • Dana Dana
    Au verificat dacă ce spune Trinitas exista? Ceea ce e postat pe site ul lor in secțiunea concerte, e de o calitate sub orice critica. Nici dacă filmau cu telefonul nu ieșea inhalul ăla. Și ce înseamnă au căutat pe piața? Au cerut oficial oferte de la posturile comerciale? Asta cu au acceptat condițiile noastre e cam pentru prosti.
  • Radu F Gabor Radu F Gabor
    Consumul de resurse pentru un Festival la care nu se uita nimeni este imens. Daca era interesant si facea 1000000 de euro se bateau pe el Pro, Antenele, Kanal D, BBC, ZDF, TVE si RAI. Dar nici macar Muzzik nu e interesat de combinatia asta de papat banii statului, pentru ca miile alea de muzicieni vin sa cante pe banii nostri, all-inclusive.
  • geo geo
    Pe deoparte cereti celor de la TVR sa produca audienta - a se vedea discutiile de ieri din Comisie - iar pe de alta parte solicitati transmiterea unor evenimente cu audienta aproape zero. Asta cu drepturile de imagine de un milion de euro este discutabila. Posibil ca cheltuielile de promovare, productie si transmisie HD ptr cele 20 de zile de festival sa depaseasca aceasta suma.
  • doina doina
    Inspaimantator! Promiscuitatea la care a ajuns tvr sub condurul secretarei ui Sarbu este fara de intoarcere! Festivalul Enescu nu era nicidecum subiect de targuiala la nivelul gradei si sgabercei, ci un element de patrimoniu immaterial, care trece de considerentele mercantile invocate. nici pe vremea lui Nastase nu a fost pus tvr cu botul in pamant cum este acum, la dispozitia unor interlopi, fosti angajati de mana a doua prin pro.

Trimite un comentariu

sus