Skip to main content

Yuval Noah Harari, autorul Sapiens și Homo Deus, vine la emisiunea Garantat 100%

 
Yuval Noah Harari, autorul Sapiens și Homo Deus, vine la emisiunea Garantat 100%

Yuval Noah Harari, autorul cărților „Sapiens”, „Homo Deus” și „21 de lecţii pentru secolul XXI”, va fi invitatul special al emisiunii Garantat 100%.

Publicitate

Discuția dintre Harari și Cătălin Ștefănescu va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 23:00, la TVR 1.

Autorul cărților va vorbi despre despre felul în care vede viitorul lumii în care trăim, despre meserii care dispar, despre înlocuirea oamenilor cu maşini, prelungirea duratei de viaţă a fiinţei umane, relaţia între naţiuni şi guverne, ascensiunea populismului, schimbările de sistem, revoluţia tehnologică.

Cătălin Ștefănescu:

Invitatul nostru vorbeşte despre presiunea imensă pusă de obsesia „schimbării”, a „reinventării”, a „adecvării la vremurile pe care le trăim”, presiune care se exercită asupra psihicului fiecăruia dintre noi. Profesorul Harari atrage atenţia şi asupra necesităţii de a elabora, pe plan mondial, o legislație cât se poate de clară în privinţa armelor inteligente

Despre Yuval Noah Harari

În prezent, Harari este conferenţiar la Departamentul de Istorie al Universităţii din Ierusalim, iar în ultimii ani a avut întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei - Angela Merkel, preşedintele Argentinei - Mauricio Macri, preşedintele Germaniei - Frank-Walter Steinmeier, premierul din Shanhai - Ying Yong.

În 2019, Yuval a participat la dialoguri publice cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz (pe tema viitorului Europei), precum şi cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (despre societate şi viitorul inteligenţei artificiale).

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu