Skip to main content

Yuval Noah Harari, autorul Sapiens şi Homo Deus, vine la emisiunea Garantat 100%

 
Yuval Noah Harari, autorul Sapiens şi Homo Deus, vine la emisiunea Garantat 100%

Yuval Noah Harari, autorul cărţilor „Sapiens”, „Homo Deus” şi „21 de lecţii pentru secolul XXI”, va fi invitatul special al emisiunii Garantat 100%.

Publicitate

Discuţia dintre Harari şi Cătălin Ştefănescu va avea loc duminică, 9 iunie, de la ora 23:00, la TVR 1.

Autorul cărţilor va vorbi despre despre felul în care vede viitorul lumii în care trăim, despre meserii care dispar, despre înlocuirea oamenilor cu maşini, prelungirea duratei de viaţă a fiinţei umane, relaţia între naţiuni şi guverne, ascensiunea populismului, schimbările de sistem, revoluţia tehnologică.

Cătălin Ştefănescu:

Invitatul nostru vorbeşte despre presiunea imensă pusă de obsesia „schimbării”, a „reinventării”, a „adecvării la vremurile pe care le trăim”, presiune care se exercită asupra psihicului fiecăruia dintre noi. Profesorul Harari atrage atenţia şi asupra necesităţii de a elabora, pe plan mondial, o legislaţie cât se poate de clară în privinţa armelor inteligente

Despre Yuval Noah Harari

În prezent, Harari este conferenţiar la Departamentul de Istorie al Universităţii din Ierusalim, iar în ultimii ani a avut întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei - Angela Merkel, preşedintele Argentinei - Mauricio Macri, preşedintele Germaniei - Frank-Walter Steinmeier, premierul din Shanhai - Ying Yong.

În 2019, Yuval a participat la dialoguri publice cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz (pe tema viitorului Europei), precum şi cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (despre societate şi viitorul inteligenţei artificiale).

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • burningsnowflake burningsnowflake
    DA!

Trimite un comentariu

sus